Napoleonove pyramídy

Napoleonove pyramídy
https://www.databazeknih.cz/img/books/94_/94658/napoleonove-pyramidy-94658.jpg 4 23 23

Román Napoleonove pyramídy je v autorovej spisovateľskej kariére prelomový. Vykresľuje fascinujúci príbeh v čase revolučného Francúzska roku 1798 plného intríg, hrabivosti a nebezpečenstva, ktorým čelí americký vysťahovalec Ethan Gage. Gambler a dobrodruh v jednej osobe sa v rýchlom a nečakanom slede udalostí ocitne v Napoleonovej armáde spolu so starodávnym medailónom. Putuje s ním po šírom mori na zradné piesky Egypta, kde môže odhaliť jednu z najväčších neodkrytých záhad histórie ľudstva. Napoleonove pyramídy sú strhujúcim, takmer detektívnym príbehom, ktorý upúta slovenského čitateľa a predstaví mu tohto mimoriadne nadaného autora. Pripravte sa na dobrodružstvo... ... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Ikar (SK)

Napoleon's pyramids

Arev122
07.03.2019 4 z 5

Na pozadí skutečného tažení Napoleona do Egypta se v dobrodružném románovém příběhu proplétají vojenské dějiny a mystické spekulace.

jasněblond007
19.05.2017

Kniha napínavá, dobře postavený příběh s poučnými a naučnými informacemi, škoda že dalších 7 dílů do této série (Ethan Gage series) nebylo u nás vydáno.

fraste
30.04.2014 4 z 5

Knížku jsem měl dlouho doma,nelákala mě, nakonec celkem milé překvapení, dobře čtivá i zajímavé informace jako Fibonaciho řada čísel, Pascalův trojúhelník, i osobnost Napoleona, spokojenost

renefer
21.03.2014 4 z 5

Svižný román, který má všechno, co mám ráda - zápletku, historii, lásku, dobrodružství. Něco na způsob knih od Berryho, takže jednoznačně doporučuji.

oolinkaa
15.06.2012 5 z 5

Historický román, který je úžasně napsán.. Prolínání dob tehdejší součastnosti, tažení Napoleona... Čeká vás spoustu nečekaných zvratů

William Dietrich
americká, 1951