Napoleonove pyramídy
William Dietrich
Román Napoleonove pyramídy je v autorovej spisovateľskej kariére prelomový. Vykresľuje fascinujúci príbeh v čase revolučného Francúzska roku 1798 plného intríg, hrabivosti a nebezpečenstva, ktorým čelí americký vysťahovalec Ethan Gage. Gambler a dobrodruh v jednej osobe sa v rýchlom a nečakanom slede udalostí ocitne v Napoleonovej armáde spolu so starodávnym medailónom. Putuje s ním po šírom mori na zradné piesky Egypta, kde môže odhaliť jednu z najväčších neodkrytých záhad histórie ľudstva. Napoleonove pyramídy sú strhujúcim, takmer detektívnym príbehom, ktorý upúta slovenského čitateľa a predstaví mu tohto mimoriadne nadaného autora. Pripravte sa na dobrodružstvo... ... celý text
Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: 2008 , Ikar (SK)Originální název:
Napoleon's pyramids
Kniha napínavá, dobře postavený příběh s poučnými a naučnými informacemi, škoda že dalších 7 dílů do této série (Ethan Gage series) nebylo u nás vydáno.
Knížku jsem měl dlouho doma,nelákala mě, nakonec celkem milé překvapení, dobře čtivá i zajímavé informace jako Fibonaciho řada čísel, Pascalův trojúhelník, i osobnost Napoleona, spokojenost
Svižný román, který má všechno, co mám ráda - zápletku, historii, lásku, dobrodružství. Něco na způsob knih od Berryho, takže jednoznačně doporučuji.
Historický román, který je úžasně napsán.. Prolínání dob tehdejší součastnosti, tažení Napoleona... Čeká vás spoustu nečekaných zvratů
2002 | Temná zima |
2000 | Návrat |
2005 | Hadriánův val |
2008 | Napoleonovy pyramidy |
1999 | Ledová říše |
Na pozadí skutečného tažení Napoleona do Egypta se v dobrodružném románovém příběhu proplétají vojenské dějiny a mystické spekulace.