Napsáno krví

Napsáno krví
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/486239/bmid_napsano-krvi-aGA-486239.jpg 5 1513 1513

Robert Hunter série

Když si napíše vaše jméno, je to rozsudek smrti… Los Angeles, 5. prosince. Přesně tři týdny do Vánoc. Angela Woodová, mistryně kapsářského řemesla, pro dnešek právě skončila – šest set osmdesát sedm dolarů – to není špatný výdělek za necelých patnáct minut práce. Oslavuje úspěšný den koktejlem a přitom její pozornost upoutá jeden z návštěvníků baru, který se chová hrubě k nějakému starci. Angela se rozhodne dát mu ponaučení a ukradne mu na první pohled drahou koženou tašku. Uvnitř nejsou peníze ani laptop, nic cenného – aspoň ne pro Angelu. Jen černá knížka vázaná v kůži, překvapivě těžká. Zvědavost zvítězí a v pohodlí svého bytu Angela rychle prolistuje kořist. A tehdy začne nejhorší noční můra jejího života. Není to totiž obyčejná knížka – její obsah předčí i tu nejzvrácenější představivost. Napsáno krví je jedenáctým románem série o detektivech Robertovi Hunterovi a Carlosi Garciovi.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , BB art

Written in Blood, 2020

Niu
12.03.2021 4 z 5

Tento díl série mě bavil hlavně v první půlce, potom jsem knihu odložila kvůli jiné knize, která mě zaujala více. Nevím, proč to, ale něco mi v tomto díle nesedlo. Měla jsem neustále pocit, jako bych podobný příběh už někde četla, jen si nedovedu vybavit, co to bylo. Tentokrát byly okamžiky, které bych si spíš dovedla představit zfilmované, protože ve čtené formě to na mne působilo dost zvláštně. Jednu hvězdičku odebírám kvůli druhé půlce knihy. Část se mi zdála dost přitažená za vlasy. Nepředpokládám, že by se takhle na "konci" někdo vykecával, když celou dobu jednal tak, jak jednal. Tentokrát na mne hodně zapůsobilo Věnování a Poděkování autora.

evvva
08.03.2021 5 z 5

Jéje,to bylo krásně brutální....mrazivá, děsuplná,krvavá,překvapivá,napínavá...co ještě dodat....tahle kniha za to stojí, běžte do ní!

petrzel
07.03.2021 5 z 5

Perfektní kniha, skvělý děj.

MirkaProk
03.03.2021 5 z 5

Samozřejmě nemůžu jinak, než dát opět 5 hvězdiček. Kniha naprosto dokonalá a jako vždy úžasná. Ale tentokrát jsem párkrát měla pocit, že to snad nepsal Carter, ani nevím proč. Možná proto, že kniha není tak brutální, jako ty předchozí:-), nebo tím, že ji psal ovlivněn smutnými událostmi v jeho životě. Ale i tak hodnotím, že je to naprosto dokonalý thriller, který rozhodně doporučuji k přečtení a už se těším na další díl.

Lethania
02.03.2021 5 z 5

Obdivuji pana Cartera za to, že i přes veškeré nepříznivé období ve svém životě, dokázal knihu dopsat - a dokázal ji dopsat opravdu famózně. Hunter a Garcia jsou můj oblíbený policejní tým, který dokáže vyřešit jakýkoliv zločin a nebylo tomu jinak ani v tomto díle.
I tentokrát měl Hunter štěstí v neštěstí a dokázal uniknout téměř jisté smrti - jako ostatně vždy. Ale na to jsme si už mohli zvyknout, že má Robert pomyslných devět kočičích životů.
Snad bude pan Carter v sérii pokračovat a já tak dostanu - jako správný feťák- svůj pravidelný přísun adrenalinu a napětí.

bobulaL
01.03.2021 5 z 5

Jen tak dál, mistře!

morava
28.02.2021 5 z 5

U vsech predeslych dilu jsem dala 5 hvezdicek. U tohoto to nebude jinak. Nevim, jestli mam potrebu vice dodat, ale prece jen dodam. I kdyz se mi zdal tento dil jiny nez ostatni, a to tim, ze je zde min brutalniho popisovani vrazdeni, coz za me nebylo vubec na skodu, prave naopak. Ja velica rada uvitala vice vysetrovani, a zdalo se mi, ze i te psychologie tu bylo vice, a te ja si ve stylu psani Chrise Cartera uzivam nejvice. Co ale na tomto dilu nejvic obdivuji je to, ze ho vubec dopsal, a budu pevne doufat, ze bude psat i dale.

Katulinka69
25.02.2021 5 z 5

Já nemám k tomuto prostě co napsat. Jedním slovem. NÁŘEZ.

Lvíček835
23.02.2021 4 z 5

Kniha se mi líbila ale předchozí díly za mě byli lepší
Ale každá kniha od Chrise Cartera se čte úžasně takže pokud vyjdou další díly rozhodně si je přečtu

jarka2222
23.02.2021 4 z 5

U Cartera jsem si zvykla na pořádnou dávku adrenalinu, ale asi jsem se těšila tak moc, že jsem byla pak trochu zklamaná. Něco bylo zbytečně natahované, honička hrdiny mě vyloženě nebavila. Chtělo by se mi říct, že se autor unavil, ale třeba, soudím podle jeho věnování, nepsal to zrovna v pro něj šťastném období a pro nás všechny v neveselé době, a to se muselo někde projevit. Budu se těšit na další knížky Cartera, ale protože nasadil laťku velice vysoko, kterou pro mě tentokrát nepřeskočil, ubírám hvězdičku.

Lucie85
23.02.2021 5 z 5

Kniha opět skvělá, ale oproti předchozím dílům je taková umírněnější a jemnější, řekla bych. Hunter je ale samozřejmě pořád borec :-)

Strnady095
20.02.2021 3 z 5

skvělá...že by trocha zvolnění sadismu?...paráda

ydnac
20.02.2021 5 z 5

Divím se, že ještě při čtení Cartrovek vůbec dýchám :-)

FANTASTICKÉ jako vždy, napínavé, opět jsem ani nemrkla a byl konec.
Nápad s deníkem je fakt originální :-)
Hunter a Garcia jsou můj TOP TEAM :-)
Obdivuji pana autora, že i v tak těžkých chvílích knihu dopsal a jsem za to moc vděčná.
DOPORUČUJI a těším se na další :-)

LP113
19.02.2021 5 z 5

Opět pecka. Trochu mi přislo, že tentokrát Chris trochu "vyměkl" není to až zas takový brutál jak sme zvyklí. Ale to nevadí, kniha byla opět napínavá a moc dobře se četla. Rozhodně doporučuji.

Milena1967
18.02.2021 5 z 5

Když jsem začala číst, říkala jsem si že to ani není Carter, ovšem jak se děj rozjížděl, tak ano, je to on. Paráda jako vždy.

nicole1990
18.02.2021 5 z 5

Opět Carter nezklamal napínavé od začátku až do konce. Zatím jsem nenašla nikoho, kdo by se Carterovi vyrovnal on píše opravdu nejlepší detektivky, co jsem kdy četla.

13werka
13.02.2021 5 z 5

Knížka má, stejně jako předchozí Carterovy knížky, krátké kapitoly, které dávají dějí spád a díky kterým se dobře čte. Příběh má jen omezené množství postav, takže si v nich čtenář udrží dobrý přehled. Řekla bych, že tu tentokrát není tolik popisu brutality jako v předchozích knihách (i když některé části pro útolocitné povahy tedy nejsou). Trochu podivné mi připadalo jednání vraha v závěru příběhu, ale nakonec - kdo víc, co se honí v myslích takto vyšinutých osob... Možná právě Carter, který pracoval jako soudní psycholog, do toho trochu vhled má.

Evka27
13.02.2021 4 z 5

Mám teď rozečteno dost dlouho více knih, do kterých se mi moc nechce, tak jsem si otevřela nového Cartera a odložila až přečteného. Prostě kdo umí ten umí.

Makůvka
13.02.2021 5 z 5

Carter opět nezklamal !!! U něho snad člověk nemůže šlápnout vedle. Zaujme hned od první stránky a ten konec... Byla jsem napnutá, jak kšandy

MilanCFC
11.02.2021 5 z 5

Tak za mě je tato kniha naprostá petarda! Nebýt toho trochu přeslazeného konce, měl bych pocit, že tímto pětihvězdičkovým hodnocením Cartera docela urážím, tak to bylo dobré. Trochu se ve mně při počínání a chování té kapsářky vařila krev a ne úplně jsem jí fandil :D Zato Robert Hunter, ten to zase jednou vyhrál na plné čáře. Carterovi se podařilo dát světu úžasnou postavu, takový obrovský sympaťák! (V této knize mi ale chyběla obligátní věta "Hodně čtu" ! Avšak zato mě pobavila věta jiná, když pochopil, kdo mu vlastně volá - "Ten má ale koule" :D) Už aby byl další díl, ač mě moc mrzí autorova osobní ztráta.