Itačiho síla
Masaši Kišimoto
Sasuke se setkává se svým dlouho pohřešovaným bratrem a není to zrovna přátelské setkání. V bitvě šaringanů se pomalu odkrývá tragická historie rodu Učihů a Džiraja má co dělat, aby udržel situaci pod kontrolou. Kdo jsou vlastně Akacuki a proč se zajímají o Naruta? Narutův trénink postupuje do další fáze. Bude mu ale zvládnutí speciální techniky proti novým nepřátelům co platné?... celý text
Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: 2014 , CrewOriginální název:
Itachi no chikara, 2007
"Chlapákom ako som ja, stačí žmurknúť a ženské mu samé padajú k nohám!"
Začiatok mangy opäť plný akcie a to hlavne pri strete Saskeho a Itačiho. Do boja vstupuje aj samotný Jiraya, ktorý odhaluje nové techniky.
Samozrejme väčšinu komiksu sa odohráva skôr v priateľskom duchu. Naruto sa učí novú techniku, ktorú vytvoril samotný 4. Hokage, no nemá to ľahké. Jiraya pátra po Tsunade, ktorá sa má stať ďaľším Hokagem, keďže 3. Hokage padol v boji s Orochimarom. Komiks je plný humoru, čo po bojových etapách padne vhod.
Zase podařený díl. Moc mě baví, jak se Naruto zlepšuje a neustále na sobě pracuje, i když je děsné pako.
Itači je můj miláček již od pubertálních let! *___* a díly, ve kterých se jeho cesty poprvé zkříží s Narutovými, jsou jedny z mých nejoblíbenějších (a taky se mi líbí, když Itačiho nevycválaný おとうと dostane pořádně po držce).
Co mu
pro začátek
useknout nohu,
nebo tak něco?
Jak už napovídá název celého svazku „Itačiho síla“, je tento příběh příběhem této postavy. Tedy převážně. Sem tam se tu mihne i Naruto. Příběh začíná pohledem do minulosti, je černě podkreslený a smutný. Až pak začnou souboje a zábava.
Malá ochutnávka.
Naruto!
Nepleť se do toho!
Tohle je můj boj!
Opět jeden z těch průměrných příběhů. Celkem mě nebavil. Jedinou věcí v tomto svazku je Devítiocasý. Určitě za to stojí. Ale to je tak vše. Jo, rozesmála mě Naruto pokladnička :-) Tento svazek by se dal nazvat „Sex, prachy a souboje“. Až ke konci bylo trochu srandy. Mňouk.
Citát: Stěží uvěřit, že je nositelem Devítiocasého takový prcek.
"Naruto 17: Itačiho síla" je dalším povedeným dílem v téhle sérii, která plyne dál tempem, jež se mi líbí. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/08/975-naruto-17-itaciho-sila-70.html
2011 | Naruto Uzumaki |
2011 | Pro své sny |
2011 | Most hrdinů |
2011 | Nejhorší klient |
2012 | Boj na život a na smrt |
Za mě jeden z těch povedenějších dílů, zásluhou samozřejmně dvojice Itachi a Kisame. Jelikož jsem anime viděla už mnohokrát, a celé, mám větší představu o tom pozadí a paradoxně mě fascinuje to chování mezi Uchihy a některé věty vnímám v úplně jiném světle.
Každopádně díl je opravdu akční, Sasuke dostane daší ťafku do své už tak narušené mysli ohledně honby za silou a zjistíme, že i cvoci dokážou být vážní. Tedy někteří, viď Guy :D
Druhá polovina knihy pokračuje v hledání adepta na Hokageho a tréninku Naruta. Líbí se mi, jak jeho postava dokonale pasuje na rčení „můžeš bejt blbej, ale musíš si umět pordit“, takže dostaneme spoustu originálních postupů. A opět nám autor ukázal, že být ninjou není nic pro bačkory.