Náš Adámek
Anna Malinská
Poutavé vyprávění, připravující na vstup do školy. Malý chlapec z myslivny, který měl až dosud přátele mezi domácími a lesními zvířaty, se dostává s maminkou do Prahy, poznává dětské přátelé, učí se být pořádný, pracovitý a dochvilný, aby si zvykl na školu, do níž začne chodit
Knihu jsem četl určitě v dospělosti, ale opětovně je to jedna z nich, na kterou bych si nevzpomněl, pokud bych se nepodíval do seznamu knih, který jsem si v minulosti napsal. Myslím si, že kniha se určitě bude dětem líbit včetně ilustrací.
Knížka, kterou jsem jako malá holčička milovala. Před spaním mi ji rodiče četli nespočetně krát, až jsem ji s nimi mohla recitovat. I po letech si na ni vzpomenu, a to že jsem ji mohla číst mladší sestře, které se také líbila, bylo úžasné.
Příběhy o Adámkovi jsou skvělé pro všechny generace.
Pinkulínek a Adámek, na těch jsem vyrostl. Adámek byl navíc nejen mou teoretickou přípravou na školu, ale i první knížka, kterou jsem si hrdě sám přečetl ještě před školou :-) A opatruju ji dodnes, krásná knížka.
1960 | Náš Adámek |
1953 | Zajíček v své jamce sedí sám |
1961 | Miminko |
1951 | Chceš jablko? |
1951 | Ztratilo se pouzdro |
Tuto knížku nám máma četla, když jsme byly malé. A tu samou knížku nyní čtu svému synovi. Vybírá si před spaním, které příběhy budeme číst, jsou mu blízké, tak si je užívá. Nejvíce se mu líbí o lakomé holčičce z pískoviště, jak Adámek popletl tramvaj č. 6 a 9, nebo jak dláždil barevnými kostkami chodník. Ideální čtení pro děti kolem pěti let, tedy stejně, jako je Adámkovi v knížce. Příběhy jsou krátké tak akorát na čtení před spaním a pro děti dobře srozumitelné a zábavné.