Naše hustý kaše
Jana Burešová - Borozidu , David Borozidis
Snídat kaše není žádná nuda. Jana a David, možná je znáte pod jejich pravým jménem „Naše kaše“, vás vezmou na pořádný (a dobrodružný) výlet do světa tohoto ranního fenoménu a prozradí vám vše, co se za několik let vaření kaší naučili. Budou dělat kaše sladké i slané, pro děti i dospělé, tradiční i trendy, ultrazdravé i trochu divočejší, ale vždycky z toho nejlepšího, co trh nabízí. Ať už jste kaším dávno propadli nebo byste naopak potřebovali inspiraci, jak jim přijít na chuť, kuchařka V hustý kaši vám nabídne spoustu vychytaných receptů. Navíc se dozvíte mnoho tipů a rad, jak kaši připravit téměř z jakéhokoliv zrní, které je v Čechách k mání, a nechybí ani pár tipů, jak mít po ruce vždy něco dobrého a zdravého k jejich dochucení.... celý text
Přidat komentář
Knihu jsem si nejdříve půjčila v knihovně, pročetla, pak zakoupila. Ne všechny recepty budu používat, ale určitě jsem ráda, že ji mám při ruce. Motivuje mne to k vaření zdravých snídaní, po kterých není dlouho hlad. Jsou tam různé informace, které mi nebyly známé, i když i předtím jsem již hlavně přes zimní období, kaše vařila. Např. kaše z jahel jsem dříve vařila jen v mléku, ale nyní bez mléka, s různým ovocem a přísadami a jsou moje nejoblíbenější. O knihu byl velký zájem, proto se znovu dotiskla. Doporučuji.
Velmi povedená kuchařka, zaměřená jak už název napovídá na kaše. Krásné fotky, zajímavé recepty. Vřele doporučuji.
Knihu mám zatím půjčenou, ale uvažuji o koupi. Je zde spousta inspirace a té není nikdy dost. Co mě ale velmi potěšilo je závěrečná část o obilí, sladidlech, tucích, semínkách apod.
Autorskou dvojici jsem sledovala od doby, kdy se jejich první kaše začaly objevovat v jednom nejmenovaném obchodě a ještě jen v omezeném množství. Pak přišel nápad na lžičky,... ;)
Líbí se mi fotky, líbí se mi celkový design (puntíky všude, i na záložce).
Doporučuji ostatním.