Bestie

Bestie
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/233154/bmid_bestie-233154.jpg 4 851 851

Brilantní detektivní román Bestie se odehrává po velkých společenských změnách, přesněji po sametové revoluci a následné amnestii v roce 1990, po níž se na svobodu dostává mnoho nenapravitelných zločinců. Někteří využijí pádu železné opony a opouští republiku. Za jedním z nich se přes polovinu Evropy táhne krvavá stopa, která se ale vrací domů. Recidivista po sobě zanechává zmasakrovaná a zneužitá těla žen, ale žádné otisky prstů. Kriminalistům ale přichází na pomoc nová metoda - analýza DNA. Na atraktivitě knize dodávají i změny perspektivy vyprávění, střídavě sledujeme vrahovy činy, Hlas, který ho nutí vraždit, a snahu detektivů chytit bestii v lidské těle...... celý text

Detektivky, krimi Romány Literatura slovenská
Vydáno: , Slovart (ČR)

Beštia, 2006

Foks
02.05.2016 5 z 5

Mistrně popsaná beznaděj policajtů, kteří jsou již tak blízko... Tomu říkám detektivka!

nursejane
18.04.2016 5 z 5

Audio kniha ve slovenštině mě velmi bavila, byla to už má čtvrtá a rozhodně ne poslední :-)

mir7761
09.04.2016 5 z 5

Doporučuji audio knihu ve slovenštine. Poslouchal jsem to v autě a po 13h cestě jsem chtěl pokračovat dále :-)

astroweb
18.03.2016 4 z 5

Je to druhá kniha od tohoto pro mě objeveného autora. Noc plná lží byla první a líbila se mi o trochu více, ale tato byla stejně hodně dobrá.

Matkaknihomolka
11.02.2016 3 z 5

Zdlouhavá kniha, místy zábavná. Škoda, že nebyla až tak moc napínavá, jako detektivky od jiných autorů. Ale jako kniha na nudné odpoledne vystačí dobře.

Rade
04.02.2016 3 z 5

Neobvyklý pohled na práci kriminalistů v polistopadové době při vyšetřování série brutálních zločinů. Realistické, dost drsné, bez kudrlinek. Zcela netradiční pojetí kriminálního románu je určitě přínosem a chápu nadšené ohlasy, nicméně mně osobně tento styl moc nesedl…

Germaina
27.01.2016 3 z 5

Hrůzný námět, bohužel i zpracování

HŠ
10.12.2015 4 z 5

Spokojenost. Místy jsem se nahlas smála, skvělé dialogy.

SulfidSodny
06.11.2015 4 z 5

4tá kniha ktorú som od Dána prečital v priebehu mesiaca, takže rozhodne nebude posledná.

Vikina333
10.10.2015 3 z 5

Vůbec se nejedná o klasickou detektivku. Syrový příběh poněkud zoufalého oodělení vražd po sametové revoluci a cikánského psychopata. Barvitě napsáno, dobrý námět, avšak chybělo mi napětí, překvapení...

Petule5
23.07.2015 5 z 5

Opravdu skvělá detektivka, doporučuji všem :-)

Joujalicka
13.07.2015

Perfektní napínavá knížka, nedá se odložit.

weberda
12.07.2015 5 z 5

Perfektní napínavá knížka, nedá se odložit.

BlackFun
22.06.2015 5 z 5

Jedna z nejlepších detektivek, které jsem v poslední době četla! Velmi si cením reálného popisu průběhu vyšetřování (jakým způsobem je vedeno, jak opravdu trvá dlouho apod.), naprosto lidských hlavních postav, popisu pachatele (není to žádný ,,ajnštajn" a má prostě kliku) a výborná byla také zatýkací scéna - asi na 5 řádků! Dán popsal zatýkání, jak mnohdy probíhá (naprosto nudně) a nekonaly se žádné divoké honičky, skákání po střechách a já jsem za to autorovi moc vděčná.. Takže za mě zcela určitě 5 hvězd a budu doporučovat dál.

wiix
19.06.2015 4 z 5

Dánov štýl písania je tak príjemne "sedliacky", osloví masy ľudí a ja patrím do nej.

Skripi
17.05.2015 4 z 5

Knihu som si vypočul nahovorenú a je to moja druhá kniha od Dána. Autor sa mi páči, páči sa mi jeho štýl písania. Teším sa na ďalšiu detektívku od neho... :)

Ladys
18.04.2015 5 z 5

A klidně dám pět hvězd. A hned vám řeknu proč.
Kriminálky nečtu už x let a to proto, že jsou přepálený, samý hektolitry krve, strašně úchylný vrahové a strašně geniální policajti, superhypermoderní vyšetřovací metody (zázraky ihned, nemožné do tří dnů) a hlavně... Všechny moderní romány jsou vlastně na jedno brdo.
A teď to přijde. Dánova Bestie se tomu naprosto vymyká. Tento bývalý kriminalista umí skvěle vyprávět, policajti jsou taky jen lidi, s někdy až morbidním smyslem pro humor (ale tady jim věříte, že jsou situace, kdy jim nic jiného už nezbývá), vrah je tedy taky magor no a ve výsledku to celé dohromady prostě funguje. Proto těch pět, i když jsem někde psal, že si to šetřím pro opravdové klády.

ovpana
06.04.2015 4 z 5

Hodně drsná detektivka

sioux
19.03.2015 4 z 5

Zajímavě ujetý vrah, realistické vylíčení policejního života, reálné dialogy, chlapská mluva, čtivé.
Jenom konec nějak nevygradoval a byl do ztracena.
Jsem rád, že jsem se s tímto autorem potkal a zkusím i jeho další knihy.

evasamankova
15.03.2015 4 z 5

Výborná detektivka, které ani v nejmenším neubližuje fakt, že čtenářovi je osoba pachatele známa od samého začátku. Velice čtivé a stejně jako místy děsivé, tak i humorné. Navíc autentický a přesvědčivý vhled do nedávné minulosti. Těším se na další autorovu knihu.
Recenze: