Kráska a zvíře
Dominik Dán
Případy Richarda Krauze série
Dvojice detektivů z Našeho Města je po prázdninách zase spolu. Šéf se vrátil do práce opálený, usměvavý a plný energie. Barva mu zůstala, ale úsměv zamrzl na rtech už druhý den. Maďarští kolegové našli v poli kousek od státní hranice nahé zmasakrované tělo mladé ženy. Mezinárodní vyšetřování se rozbíhá a celý případ, je velmi ostře sledován veřejností a médii. Kdo vraha dopadne a co bylo důvodem k této extrémně brutální vraždě?... celý text

tak myslím, že Dominika Dána ani nemusím komentovať.....pre mňa zvedavosť a napätie od prvej strany, knihu som prečítala za dva dni - nemohla som nedočítať........keďže je to detektívka tak sa o deje rozpisovať nebudem.....

Spád deja na posledných 40 str. na mňa pôsobil trochu rušivo vzhľadom na predchádzajúce pomalé tempo... kde priestor opäť venoval dialógom vyšperkovaným do dokonalosti (či už výsluchom alebo do seba vŕtajúcim kolegom).
"Matka okamžite odpadla a udrela si hlavu.... Stál som od nej 10 cm, išla k zemi ako dvojičky."
"Tak rýchlo?"
"Nie, tak konšpiratívne."

Výborná kniha. Výsluchy mám v Dánových knihách asi najradšej, vžady sa pritom cítim ako keby som bol priamo s Krauzom a Fischerom v kancelárii 141, ten pach ľudských emócií priam cítiť. V tomto románe bolo takýchto rozhovorov niekoľko. Odporúčam

Krauz: Nechcel by som mať syna, čo roky píše román, vláka sa kade-tade, a iba ma vyciciava.
Nevill: Vy by ste to stihli skôr?
Krauz: Nikdy som nepísal žiadny román, ale keby som sa na to dal, tak aspoň dva do roka.
Nevill: Len či si nefandíte, pán Krauz.
2016 | ![]() |
2007 | ![]() |