Moucha

Moucha
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/131928/moucha-131928.jpg 4 636 636

Další z řady detektivek velmi úspěšného a oblíbeného slovenského spisovatele Dominika Dána nás zavádí na Slovensko rok po sametové revoluci. Nejen slovenští kriminalisté se v té době musí potýkat s nárůstem zločinů, brutality i vražd. Jedním z případů je i vražda mladého děvčete, jejíž tělo našli policisté už ve stádiu značného rozkladu. Zdá se, že neexistují žádné důkazy...... celý text

Detektivky, krimi Romány Literatura slovenská
Vydáno: , XYZ (ČR)

Mucha, 2009

babystar
26.11.2024 4 z 5

Další detektivka z r. 1990, kdy došlo ke společenským změnám a reorganizacím policejního sboru. Policisté z oddělení vražd se přesvědčí, že se mohou mýlit v identifikaci nebožtíka, i když téměř všechny důkazy souhlasí. Jejich pomocníkem se také stane etymologie.

4xbabča
25.11.2024 5 z 5

Další skvělá detektivka od Dominika Dána se zajímavým příběhem v době po r. 1989, kdy docházelo k velkým změnám ve společnosti včetně policie. Kniha se moc dobře čte a je napínavá od začátku až do samého konce.

items
22.10.2024 5 z 5

Výborné výborné výborné.
Pristavil som sa iba pri dvoch veciach. Prvou je alkohol, ktorý v komentároch zmieňovali viacerí. Ešte len prísť na miesto vraždy a už mať v sebe každý 2 deci tvrdého, no...zdá sa mi to celkom dosť. A druhou je Krauzove "laškovanie", volať k sebe domov babu, keď je manželka v nemocnici s dcérkou...skvelé, že aspoň v niečom nie je Krauz dokonalý, ale za toto u mňa body nezískal.

Pája.151
27.07.2024 5 z 5

Další skvělý díl od slovenského autora. I tady byla zajímavá zápletka a parta kriminalistů se svým špičkováním a pošťuchováním. Četlo se to samo, na jedno posezení. Autor Dominik Dán je sázka na jistotu.

TerkinKnižnySve
20.04.2024 5 z 5

Dominik Dán - Mucha

Počet strán: 312
Žáner: #thriller #detektívka
Vydavateľstvo: @slovart_vyd

Pripad v prípade.

V poradi 5 kniha v chronologickom usporiadaní, nečakane zvraty a zaujímavé uzávery v tejto knihe rozhodne nechybali.

To čo mi bolo na zaciatku jasne ako facka mi ku koncu knihy dalo facku lebo to tak nebolo

Ako inak Dán ma opäť dokonale zmiatol.

A najhoršie je, že to bolo vsetko jednoducho tak priehľadné a jasné, že to inak ani byť nemohlo!

Z jednej postavy v tejto knihe mi išiel tlak až do výšin. Väčšie hovädo som snáď ešte nezažila, sadistické, narkomanské prasa a opäť len ďalší omyl amnestie.

Máme tu i novinku entomologiu - uvidíme či ju presadia ale určite by to pomhlo pri ďalších prípadoch

Príbeh bol samozrejme úžasný a plný humoru, trojica (štvorica) po novom s Vaňom, ktorý by zožral aj seba keby mohol - inak výborná posila pre uzrejmenie kto je tu pánom (policajt verzus páchateľ) , Hanzel, Burger a Krauz to nemali tentokrat vôbec jednoduché a otvorený koniec mi vzal vietor s plachiet a dúfam, že sa ešte k tomu vrátime

Za #spolocnecitanie ďakujem Júlia Júlia Martin Petráš Jana Pumprdlik Zouharová Krista Kiksi Divínová Zuzana Žužu Dobiasova Anastázia Gorčošová Katarína Jantoláková Anna Slobodnikova

Kniha č. 98/2024

#recenzieTerka #kniznarecenzia #skbookstagram #milujemeknihy2 #podporujemeslovenskychautorov #milujemeknihyslovenskychautorov #dominikdan #mucha

Obsah:

Kriminalisti zápoliaci so starým "závratným" počtom vrážd, až päť ročne, si odrazu museli zvykať na prídel dvadsiatich, po niektoré roky až tridsiatich prípadov a s nárastom brutality, o akom sa im zatiaľ ani nesnívalo. Jednou z nich bola aj vražda mladého dievčaťa. Nebola dcérou žiadneho skorumpovaného politika, žiadneho multimiliónového otecka, nebola ničím zvláštna, iba taká obyčka. Ibaže ju jedného dňa našli pri jazere v lesoparku zavraždenú. Mladé a pekné dievča. Zaživa, teraz už nie. Niekto jej zviazal ruky za chrbtom vlastnými pančuchami, zaškrtil ju a možno aj znásilnil, ale to sa už zistiť nedalo. Telo sa už začalo rozkladať a všetky stopy zmizli. Krauz a jeho kumpáni začínajú od nuly, ako už veľakrát predtým a veľakrát potom. Niečo im ale predsa len ostalo, malá, takmer nepostrehnuteľná stopa, ktorú po sebe zanechala mucha

Igor1311
21.03.2024 5 z 5

Moje druhé stretnutie s Dominikom Dánom a už teraz viem, že nie posledné. Výborný, putavo napísaný príbeh o partičke vyšetrovateľov vyšetrujucich násilné pripady. Najsmutnejšie na tom všetkom je to, že sa to naozaj stalo.

Aligator805
02.02.2024 5 z 5

Prostě zase další skvělé čtení od DD. Zajímavý případ a hlavně parta skvělých detektivů s úžasným smyslem pro humor.

Marika Vanova
14.11.2023 5 z 5

Banda vtipnejch policajtů, kteří pijou jak dáni, ale vyřeší toho dost. Jdu do dalšího dílu.

mila2411
02.11.2023 4 z 5

Moje druhá kniha od DD. "Rudý kapitán" dostal plný počet hvězd a tak jsem byl zvědavý. A nezklamalo! Opět velmi pěkně napsané, všechny postavy uvěřitelné. Na Slovensku jsem se cítil jako doma :-) Určitě dám další a další díly, autor toho napsal docela dost. Jako audiokniha vynikající - Martin Stránský opět na *****

hana1039
15.10.2023 5 z 5

Audiokniha:
Trochu se stydím, že je to má první kniha od tohoto autora, ale už to napravuji :-) Začátky po 89 byly pro všechny z nás asi každé jiné, ale v bezpečnostních složkách to muselo být hodně zapeklité...i když se jedná o vraždy,nastaly tam i chvíle,kdy jsem se musela smát,je to tým vyšetřovatelů, který mi sem tam vyloudil úsměv na tváři a interpretace M.Stránského je prostě boží !!!

m.valova
21.09.2023 5 z 5

Opět zajímavý díl jak po stránce vědecké tak po stránce vývoje policie v době demokracie,začátků podnikání a době ve které začíná docházet k více vraždám a to i sériovým autor zde čerpá ze skutečných událostí působení sériového vraha na Slovensku .Parta našich detektivů je jako vždy super,stávají se z nich kamarádi a začínají uznávat i mladého Krauze, občas jsou bezradní,ale tak to v životě chodí a jak soudím z otevřenějšího konce,máme se ještě na co těšit.

papeha
14.08.2023 5 z 5

Skvělá kniha Dominika Dána, příjemně se čte, obsahuje zajímavý příběh. Všichni vyšetřovatelé jsou sví a tvoří tým, který se doplňuje. Těším se na další případ.

Kory98
23.03.2023 5 z 5

Tak tento případ je tak nádherně zamotaný, jestli se tedy dá něco takového říct o vyšetřování vraždy. Vyšetřovatelská část osobnosti Richarda Krauze se pomalu začíná formovat do dobrého detektiva. Opravdu zajímavý díl a hned se vrhnu na Mucholapku, musím se dozvědět, jak to dopadlo.

Rapeh
30.12.2022 5 z 5

Opět skvělý Dominik Dán. Jeho knihy poslouchám a slovenština má svoje kouzlo. Už ted se těším na další knihu. Ke knize není co dodat skvělý Kraus, dokonalý Burger, spousta vodky, cigaret a genialita mordparty

medlovice
30.12.2022 5 z 5

To bylo silně návykové. Jako droga. Nechtěla jsem přestat číst, a když jsem knihu odložila myšlenky se mi toulaly někde v lese , mouchy bzučely a nakládaly své larvy, fuj. Něco podprahové mi připomnělo Mlčení jehnátek , jenže ještě lepší.
Knihu jsem četla podruhé, tentokrát ve slovenštině a objevovat krásy tohoto jazyka mě bavilo.

Bedřich63
11.12.2022 5 z 5

Dominik Dán je pro mě zárukou zábavy a napínavé četby. Letos už několikátá knížka, u které se dobře bavím při replikách Hanzla, Burgra, Váni, Krauze a dalších.
Zápletka je docela zapletená a její rozpletení si vyžaduje značné nasazení všech zúčastněných. V tomto díle se zase skoro nonstop pije a vyšetřuje.
Výsledek ale stojí za to. Takže pro mě jasný závěr. Jede se dál a další díly nechci příliš dlouho odkládat.

Marek82
27.11.2022 5 z 5

Mucha je naozaj podarená kniha D. Dána, vďaka názvu si budem aj neskôr pamätať, o čom presne bola. Viac priestoru má teraz Burger a jeho tajomné súkromie. Po Liste zo záhrobia ďalšia kvalitná detektívka. 90tky Dánovi celkovo pristanú lepšie, ako moderné krimi po roku 2000. Vidno, že je stará škola a vekovo je niekde medzi Burgerom a Krauzom (nar. 1962). Chronologicky nasleduje Beštia, ktorú som už kedysi dávno čítal. Potom Mucholapka, ktorá nadväzuje na Muchu. Príbehy známych slovenských sériových vrahov. O. Riga a J. Slováka. Odporúčam všetkými desiatimi.

Klára90
17.07.2022 4 z 5

Opět skvělé, opět čtivé, na mě toto téma ale i dost děsivé. Takové nahodilé vraždy, kdy oběť je prostě jen ve špatný čas na špatném místě a narazí na magora, z toho mi běhá mráz po zádech. Z této knihy jsem měla i špatné sny, takže pan Dán odvedl opět skvělou práci. Říkám si, že bych asi měla na chvilku dánovky odložit a vrhnout se na nějakou radostnější četbu…ale ne, zase mě láká další případ pro slovenskou mordpartu, tak hurá na ni.

MatoPalkes
04.07.2022 4 z 5

Páčilo sa mi že sme dostali možnosť viac spoznať Burgera.

99jana99
16.03.2022 5 z 5

Sedí mi styl jakým je kniha psaná, vtipné reakce, odpovědi , narážky , to mě baví, vyšetřování super, udrží v napětí až do konce, jen mi přijde neuvěřitelné množství alkoholu, které pijí v práci a před řízením auta. Přesto plný počet hvězd, protože mě kniha opravdu bavila.