Sára
Dominik Dán
Detektívi Richard Krauz a Jozef Fischer vyšetrujú vraždu vplyvného riaditeľa konzorcia bánk. Našli ho v jeho pracovni s prestrelenou hlavou. Nie je jasné, ako vrah prekonal dômyselný zabezpečovací systém bankárovej vily a ako je možné, že na mieste činu nezanechal jedinú stopu. Prípad nenapreduje, pokým neznámy dobrodinec nepošle na Oddelenie vrážd záhadný balíček. Je v ňom videokazeta s nahrávkou bankárovej vraždy. Aj tvár muža, čo strieľa… A všetci ho dobre poznajú! Ale zatne sa a nechce prehovoriť, hoci vie, že mu hrozí najťažší trest. Je však muž z videokazety naozaj vrah? Prípad sa začína komplikovať a detektívi zisťujú, že nielen páchateľ je neistý, ale ani zavraždený nemusí byť ten, kto mal naozaj zomrieť…... celý text
Opět výborná detektivka. Tentokrát o tom, co se všechno může stát, když svému potomkovi neřeknete pravdu. V první části se spíš seznámíme s vraždou a jejími aktéry. Ve druhé části se objevují detektivové v čele s Krausem, kteří se pustí do odhalování spletitého případu, v němž hraje velkou roli touha po penězích, pomsta i hry tajných služeb.
Dílo by si zasloužilo dvojnásobný počet hvězdiček. Autor exceloval a mě nezbývá nic jiného než poděkovat za dokonalý čtenářský ( poslechový ) zážitek.
Pane Dáne nebo jak se vlastně jmenujete, jste machr.
Opět pěkná detektivka, která se dobře čte, i když i první části knihy mi chyběli vyšetřovatelé, ale v další části už to byl opět super případ.
Opět mě příběh velmi bavil, četlo se to dobře. Už se u Dána opakuji, ale baví mě a těším se na další knihu.
Z detektivek "Krauzovek", které jsem zatím přečetla, mě Sára bavila asi nejmíň. Nezaujalo mě prvních 100 stran, kde se parta kolem Krauze nevyskytuje, a když pak přišli na scénu, už mě to prostě nebralo. Ani překvapivé informace o zavražděném, které se dozvíte na konci.
Uvidím, co nabídne další díl.
Další "kauza" bratislavské party policistů v Rišo Krauzem v čele. Opět velmi pěkné, oceňuji originální motiv, průběh i odhalení jak to vlastně všechno nakonec opravdu bylo. Dominik Dán drží laťku neuvěřitelně vysoko. Opět "načteno" jako originální slovenská kniha v podání sqělého Mariana Geišberga!
ku koncu uz dost prekombinované,kde oba pripady so subou uzko suviseli, ale stále si to drží vysoký štandard
Opět skvělé čtení. Dlouhý úvod, trvá než se na scéně objeví detektivové z mordparty. Skvělý příběh a pak velmi rychlý konec. A humor a porýpávání detektivů mezi sebou, to už je taková třešnička na dortu.
(SPOILER) Každá dánovka mi přijde trochu jiná, nepřestávám nad autorovou invencí žasnout, obzvlášť jak to celé ještě navíc působí jednotným dojmem. Tenhle případ stál za to, zejména velmi dlouhý úvod, než se dostanou na scénu naši známí hrdinové z mordparty. Ještě víc to pak dorazí totálně nečekaný konec, to už jsem zůstal úplně paf. Bylo to tedy dáno tím, že jsem to poslouchal jako audioknihu v práci, takže jsem moc netušil, kolik zbývá do konce. Ale právě to náhlé utnutí mě uzemnilo. S tímhle autorem si ještě užiju pořádnou porci zábavy, nebojím se to říci.
Poslouchala jsem jako audioknihu skvěle načtenou Mariánem Geišbergem. Vše ostatní již zde bylo řečeno...
Dominika Dána i celou jeho mordpartu zbožňuju, ale tentokrát mě to až tak nestrhlo... Za mě slabší kus, ale rozhodně na ně nezanevřu.
Posloucháno jako audiokniha, což v podání Mariána Geišberga prostě nemá chybu. Na vraždu se opravdu čeká snad půl knihy, ale mě hodně bavilo i to nastínění příběhu předtím. Zajímavá zápletka, prostě opět příjemně strávené chvilky ve společnosti slovenských vraždárov
Poslouchala jsem audioknihu, kterou exelentne načetl Marián Geišberg a nemohla jsem se odtrhnout. Skvěle zapletený příběh, který s humorem svým vlastním rozmotává partička vyšetřovatelů. Skvěle napsaný, skvěle namluvený..... rozhodně doporučuji!
No, budu se opakovat, ale opět vynikající příběh. K samotné vraždě významného bankéře a vstupu vyšetřovatelů na scénu dochází až téměř v polovině knihy, ale vůbec to nebylo na škodu, a já jsem si užívala popis zajímavého pozadí celého případu.
Hodně dramatický, propletený, místy i humorný příběh, který udrží čtenáře u knihy napětí. Jeden z nejlepších od autora.
Pěkně zapletené a pěkně to sviští. Autora čtu opakovaně a kromě zajímavých zápletek mě moc baví postavy vyšetřovatelů a jejich vtipné dialogy.
Knihy od Dominika Dána čtu velice ráda a vždy se na ně těším. Ale bohužel tato byla za mě pro zatím jen průměr. Začátek sliboval super zápletku a moc jsem se těšila až se v knize objeví mí oblíbení detektivové. Jenže jak se stalo,tak najednou na mě byla kniha moc překombinovaná. Ale prostě mé oblíbené partě nemůžu dát tři hvězdičky,příště se určitě zase objeví ve skvělé formě.
detektivní a krimi romány slovenské romány
2016 | Smrť na druhom brehu |
2007 | Cela číslo 17 |
2005 | Popol všetkých zarovná |
2012 | Uzol |
2013 | Básnik |
Neviem. Pri tomto titule mám akési zmiešané dojmy. Na jednej strane je to mierne iná forma ako na predošlých knihách, na druhej ma zas nejak neuchvátil dlhý "úvod" (podobne ako pri Beštii) a hoci potom som dostal očakávanú zábavu, už to nebolo úplne ono. Nezatracujem ju však úplne a isto ju v budúcnosti opäť vytiahnem z poličky a venujem jej svoj čas, zrak i myseľ.