Naše paní doktorka
Meredith Appleyard
Osud nemilosrdně zasáhl do Lauřina života. Plna zármutku odcestuje do Austrálie a začne tam pracovat v malém městečku jako lékařka. Spřátelí se s vážně nemocným Neillem i jeho nedůtklivým synem Jakem. Pokud Laura prchla před vlastním neštěstím, není jistě bezpečné ani chytré zaplést se nanovo do sítí smutku a tajemství. Ale srdci se nedá poručit…... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2017 , AlpressOriginální název:
The Doctor Calling, 2016
Po knize jsem sáhla, protože první díl se mi docela líbil, ale tento díl se mi zdál příliš smutný. Je logické, že kniha o lékařce bude i o nemocích, ale tady bylo na můj vkus příliš mnoho nemocí a umírání.
Tentokrát příběh Laury -lékařky na malém městečku. Také mě ze začátku kniha příliš nebavila ,ale pak se děj rozvinul. Nakonec jsem se rozhodla pro 4 hvězdičky ,ale příběh doktorky z konce světa se mě líbil víc.
Knihu jsem četla na doporučení, podle českého názvu bych si ji rozhodně nevybrala. Ale čtení to bylo pěkné, takový typický doktorský román. Malá romantická linka tady byla, ale, jak už píše v komentáři přede mnou biki, nic přehnaně sentimentálního. Zajímavé bylo poznávat, co všechno obsahuje praxe praktického lékaře na australském venkově.
Ze začátku malý úsek, který nebavil, ale přesto se nenechte odradit, protože pak se to krásně rozjede. :-)
Příběh o umírání, smíření a o naději - mohlo by to svádět k přeslazenému sentimentu, ale tomu se autorka naštěstí vyhnula. Romantická část do příběhu zapadá úplně přirozeně a nijak neruší. Také hrdinové nejsou žádní supermani, vůbec to v životě nemají lehké. Prostě, kniha se mi moc líbila, takže uvažuji, že si přečtu i tu předchozí.
2015 | Doktorka z konce světa |
2017 | Naše paní doktorka |
2021 | Zpřetrhané pouto |
2018 | Ordinace v divočině |
2019 | Naděje v oblacích |
Chtělo by se říci při pohledu na obálku, že si projdeme dějem tak trošku jako z červené knihovny. Jde však o silný příběh, kde, bohužel, sehrává velkou roli smrt. Smrt, která někdy přichází naprosto nečekaně bez varování, jindy nás nechá se na ni zdánlivě připravit, ale stejně námi otřese. Na smrt se asi nedá nijak přichystat, přestože víme, že je v případě nevyléčitelné nemoci nevyhnutelná, a záhy nás dostihne.
Kniha se mi četla dobře, přestože bych našla několik slabších míst, kdy jsem se tak trošku možná nudila. Ovšem obsahuje také spoustu silných pasáží, kdy budete mít téměř na krajíčku. Určitě se do knihy pusťte, pokud máte chuť se na chvíli přesunout do tropických teplot australského venkova. Přestože příběh zpracovává vážná témata života a smrti, rodinných vztahů, mileneckých vztahů, nevyznívá nijak depresivně. Opravdu platí, že s každým koncem něco nového začíná.