Naše paní doktorka přehled
Meredith Appleyard
Osud nemilosrdně zasáhl do Lauřina života. Plna zármutku odcestuje do Austrálie a začne tam pracovat v malém městečku jako lékařka. Spřátelí se s vážně nemocným Neillem i jeho nedůtklivým synem Jakem. Pokud Laura prchla před vlastním neštěstím, není jistě bezpečné ani chytré zaplést se nanovo do sítí smutku a tajemství. Ale srdci se nedá poručit…... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2017 , AlpressOriginální název:
The Doctor Calling, 2016
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Naše paní doktorka. Přihlašte se a napište ho.
Přečtená před lety.
Romaticko- dramatický příběh s vůní přírody plné klokanů a romantiky, ale také drobného zápachu smrti a nepříjemných vzpomínek.
Laura se přestěhuje do sluncem zalité Austrálie ,aby skryla svou minulost
Je lékařka a tím pádem má zanedlouho plno přátel. Jednoho z nich Neila zná už z dřívějška , protože mu chodí venčit psa. Díky tomu se při ranním běhu nešťastnou náhodou seznámí s jeho nevl. synem Jakem (jak se později ukáže ) a oba zjistí, že mají svou minulost hodně společnou. Krásný oddechový příběh.
Austrálie,doktorka a začátek nového zivota ano to je přesně kniha co mě baví.Sice je děj hodně předvídatelný a trochu naivní,ale je krásně,léto tak se zivot má trochu odlehčit a někde u vody si počíst.Baví mě knihy z Austrálie,kdysi jsem četla Létající lékařku a to se mi také líbilo.Takže vzhůru do romantiky a zapomenout aspoň na chvilku na všední starosti těch mame každý až dost!!!Jo a první díl mám už přečteny taktéž.
„To je tak, když člověk dospěje do stadia, kdy takové to co kdyby? a proč já? ztrácejí na významu a přestávají mít smysl. Kdy si uvědomí, že jediná cesta, jak přijmout realitu a jak jí co nejlépe využít, vede kupředu.“
„Poučila jsem se, že buďto dopustíte, aby vám jizvy na srdci zůstaly natrvalo a ubíjely vás, nebo se z toho vyhrabete, vrátíte se do realného světa a umožníte, aby se rány zacelily.“
„Čas nemůžeš vrátit, tak využij co nejlépe přítomnosti.“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Kniha Naše paní doktorka v seznamech
Austrálie lékařské prostředí rodinné vztahy
2015 | Doktorka z konce světa |
2017 | Naše paní doktorka |
2021 | Zpřetrhané pouto |
2018 | Ordinace v divočině |
2019 | Naděje v oblacích |
Opět do třetice příjemná četba z prostředí Austrálie.Název je trochu zavádějící protože Laura je sice doktorka ale po větší část knihy se spíš věnuje rekonstrukci zděděného domku.