Mesto kostí
Cassandra Clare (p)
Nástroje smrti / Nástroje smrteľníkov série
1. díl >
Pätnásťročná Clary Freyová sa v nočnom klube stane svedkom vraždy – vraždy, ktorú spáchali traja tínedžeri so zvláštnymi tetovaniami na tele a s prapodivnými zbraňami. Stačí len okamih a všetky telá jej zrazu zmiznú pred očami. Potom je naozaj ťažké zavolať policajtov, aby vyšetrili vraždu neviditeľnej obete neviditeľnými tínedžermi. Tak sa Clary prvýkrát stretla s Jaceom, Tieňolovcom, ktorý zbavuje náš svet démonov. Clary je vtiahnutá do Jaceovho sveta, jej mama zmizne a ju napadne démon. Ale prečo majú démoni záujem o Clary a jej mamu? A prečo Clary ako jediná vidí Tieňolovcov a svet démonov?... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2012 , Slovart (SK)Originální název:
City of Bones, 2007
Nooo, nebylo to špatné, ale trvalo mi půl knihy než jsem se do toho dostala. Připadá mi, že je to psané pro náctileté, chvílema nedomyšlené, ale žádná hrůza.....Každopádně jsem odhodlaná zkusit druhý díl....třeba mě to ještě chytne :-)
Kniha byla SUPER, děj mě vtáhl do sebe a nechtěl mě pustit ani když jsem si ve dvě hodiny ráno říkala že za tři hodiny vstávám, stejně jsem knihu nedokázala odložit.
dávám 5 hvězdiček :D ani nad tím nemusím přemýšlet
Nemám moc ráda fantasy, ale tenhle svět plný upírů, víl, vlkodlaků a civilú mě naprosto uchvátil. Wow
Původní česká obálka byla hrůzostrašná. Díky bohu za novou edici s novým obalem. Vypadá to jako zajímavé průměrné fantasy pro náctileté. Některé věci se mi zdáli nedomyšlené.
Knihu jsem dostala jako dárek, viděla jsem i film a ten se mi líbil víc. V knize mě chybí napětí mezi Clary a Jacem. Celý děj mi příjde v jedné rovině, žádné moc velké výkyvy, což je škoda.
Musím se přiznat,první jsem viděla film a pak četla knihu.Kniha se mi líbí mnohem mnohem více,protože ve filmu není obsažená celá kniha a není tolik poutavý.Kdyby to šlo dám knize 10 hvězdiček
Skvělé.
Mé hodnocení je spíš 4,5, ale tak známkovat nemůžu. Knížka se mi doopravdy líbila, jen tomu chybělo cosi... možná je to jen můj dojem.
Hlavní hrdinka je skvělá, sympatická a mírně sarkastická takže hvězdička za ni. *
Zvraty v příběhu jsou doopravdy zvraty. Zatočí příběhem o 360 stupňů. *
Zápletka je mooc pěkná. *
A ten svět. Svět nám skrytý jsem si moc užila. Doopravdy krásně vykreslený svět magických stvoření. *
Davino , uplne jsi mi sebrala slova, me se film libil.. ale popravde nejak ten film nemuzu spojit s knihou. je mi lito,ze jsem ho videla driv, nez cetla knihu..knizka je v tomto pripade uplne jiny level nez film .. a samozrejmne uzasna:-)
Rovnou se přiznám, nejdřív jsem viděla film (protože o knížce jsem prostě neměla ani páru). Samozřejmě se mi film líbil, ale pak jsem jednoho krásného dne šla do knihovny a viděla ji tam. Vzala jsem si ji domu a byla strašně nadšená. Skoro jsem brečela, když jsem ji dočetla. Padla tedy jednoduchá otázka: Jak se mi sakra mohl líbit film?
Ve filmu není obsažena ani 1/10 (jak smutné). Každopádně díky Cassandře Clare a jejímu Městu z kostí jsem se vrátila ke knihám, za což děkuji. Rozhodně doporučuji, je to originální a rozhodně se nebudete nudit.
Nevím, proč většina lidí všude píše, že je kniha zklamala, mě třeba naopak zklamal film. Tolik detailů, které vůbec nebyly zvírazněné a mně osobně tam chyběly. Knihu můžu jenom doporučit, je jedna z mála, které jsem si oblíbila, už se těším, až budu číst i ostatní díly.
Kniha se mi libila, akorat moc nerozumim proč se to jmenuje město z kostí , když se v tomto městě odehrava jedna kratka scéna z celé knihy.
Krásná knížka, plná sarkasmu a humoru.
Je vcelku jiná, než většina knížek podobného žánru, které jsem četla. Propracované postavy, děj nikde nevázne, stále se něco děje, plná vtipných hlášek a napětí. O filmu jsem věděla, ale když jsem na něho koukala poprvé, vypnula jsem ho asi po dvaceti minutách - nebavil mě. Po přečtení knihy jsem ho viděla celý, takový zázrak to nebyl - čekala jsem víc. Určitě nebyl nejhorší - po dočtení jsem už chápala, o co jde. Chystám se na další díl a moc se na něj těším. Určitě můžu doporučit! :)
Na 5 hvězdiček to úplně nebylo, ale musím uznat, že je to skvělá a velmi chytlavá kniha. Nejvíce se mi líbil způsob, jak postavy mluvili. Jejich humor a sarkasmus je opravdu skvěle vystižen. Někdy jsem se prostě musela smát a nešlo to zastavit, i když jsem zrovna seděla uprostřed přednášky, bylo mi to jedno. Rozhodně stojí za to si jí přečíst
Kniha super, film strašný. Kniha oplývá humorem, film je jedna ve trapárna, ale je to možná proto, že nebyl stejný jako kniha, a to mě ,,zaskočilo´´.
Dokonalá kniha. Fakt že jo. Film asi nebyl tak dobrej, ale nejhorší taky nebyl... Jace je prostě jednička :D Někdy jsem úplně umírala smíchy. Ani nevim proč... Některý věci ani nebyly tak vtipný, ale stejně :D Simon byl taky super. Těšim na další díl. Jde se číst.
zfilmováno nadpřirozené bytosti andělé démoni pro mládež lovci stínů pro dospívající mládež (young adult) zfilmováno – TV seriálAutorovy další knížky
2013 | Město z kostí |
2015 | Město nebeského ohně |
2015 | Mechanický anděl |
2014 | Město padlých andělů |
2013 | Město z popela |
Nemohla jsem věřit tomu ,jak mě knížka pohltila...
Nikdy bych si nemyslela ,že když je v knížce normální rozhovor ,bude zajímavý. Ve většině knížek nemám ráda ,pokud se vypráví nějaký příběh nebo něco zdlouhavě řeší... Zde mi to ale vůbec nevadilo! Naopak! Bavilo mě i toto. Prostě není ani jedna část ,stránka ,odstavec ,řádek ,který by mě nebavil. Už od začátku mi bylo jasné ,že se do Jace zamiluje a bude to ta -romantická postava-. I když mě to teda zklamalo ,že je to její bratr, tak patří veliké plus spisovatelce ,která dokázala jasnému konci předejít. Nemohu se dočkat na druhý díl.
Pokud nevíte ,co na léto ,tak doporučuju ,protože vás tento příběh vtáhne do sebe a je těžké se od něj odtrhnout.