Město z popela přehled

Město z popela
https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/167986/mid_mesto-z-popela-Dkg-167986.jpg 4 2746 2746

Clary Frayová si toužebně přeje, aby se její život zase vrátil do normálních kolejí. Ale co je vlastně normální, když jste lovec stínů, zabíjíte démony, vaše matka je v kómatu způsobeném kouzlem a vy najednou vidíte vlkodlaky, upíry a víly? V druhém díle napínavé série autorka vtáhne čtenáře zpět do temných spárů newyorského podsvěta, kde láska vždy znamená nebezpečí a moc s sebou přináší smrtonosné pokušení.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

City of Ashes, 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Město z popela. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (257)

Joy
24.09.2024 4 z 5

Pokračování se občas vyvede stejně jako první díl. Město z popela je toho dobrým příkladem. Autorka své hrdiny očividně ráda dostává do situací, v nichž jde o krk, za což hrdinové sice nejsou vděční, ale čtenář si může vesele hvízdat. Od minulého dílu se ještě víc zašmodrchal vztah mezi hlavní hrdinkou Clary a lovcem démonů Jacem. Nástroje smrti si mě získaly a moc ráda bych i druhý díl viděla zfilmovaný (existenci seriálu odmítám brát na vědomí, děkuji pěkně).

Micho86
10.08.2024 4 z 5

Druhý díl byl super, ale na 5 hvězdiček to fakt není, vlastně jsem dost váhala, jestli mu vůbec dám 4.. Nakonec to tak dopadlo hlavně proto, že záporáky sice většinou nemá nikdo rád, ale Valentýn je slušně povedenej magor, bez něj by to byla nuda, musím tuhle postavu trochu ocenit.
Návštěva vílího dvora byl parádní zážitek a já doufám, že nás tam autorka vezme brzy zas.
Simon mě vážně štval, na druhou stranu kdyby mě moje osudová láska nedokázala milovat nazpátek, taky bych asi byla trochu labilní a frustrovaná, takže jestli se z toho Simon brzy vzpamatuje, tenhle díl jsem mu ochotná odpustit.
Clary leze na nervy očividně spoustě čtenářů, mě ještě tolik ne, ale uznávám, že v některých momentech bych se na ní v reálu taky trochu mračila. Její občasnou lhostejnost ani její věk neomlouvá - například dokážete si představit, že jste poměrně rozumná šestnáctiletá slečna, pro kterou se nevlastní táta může roztrhat, a vy mu ani nepomůže umýt nádobí? Takový přístup cítím i v jiných situacích, hlavní hrdince by přátelé určitě měli pomáhat, ale často mi přišlo, že Clary od ostatních žádá, aby přímo řešili všechno za ni. Luku sem, Jaci támhle a to co se pořád chce po Magnusovi..
Pojďme dát té zrzavé koketě ještě šanci, věnuji své 4 hvězdy a uvidíme v dalším díle.


Nathally
08.11.2023 5 z 5

Z tohoto dílu jsem ještě víc nadšená než z prvního. Opět je tu akce, která nechyběla ani v prvním díle, ale příběh je mnohem víc rozvinutější, dozvídáme se tu více o podsvětě a dalších postavách, které v prvním díle byli jen zmíněné. Valentýn opět útočí a Jace, Clary, Alek, Izzy a Simon zase chrání civily a i svůj svět.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (3. - 10. 10.)

03.10.2013


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Město z popela v seznamech

v Právě čtených46x
v Přečtených4 596x
ve Čtenářské výzvě147x
v Doporučených370x
v Knihotéce1 181x
v Chystám se číst502x
v Chci si koupit243x
v dalších seznamech24x