Město padlých andělů
Cassandra Clare (p)
Nástroje smrti / Nástroje smrteľníkov série
Válka skončila, Clary se snaží stát dobrou lovkyní stínů. Nic ale není bez kazu. Někdo lovce stínů vraždí, a to by mohlo vyvolat další krvavou válku. Simon má stále větší potíže, nemluvě o tom, že chodí se dvěma krásnými a nebezpečnými dívkami, které jedna o druhé nevědí. A na Clary s Jacem číhá nejhorší noční můra. Clary totiž uvedla do pohybu události, které by mohly vést ke ztrátě všeho, co miluje. Dokonce i Jace. Dotisk v roce 2024.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2019 , #booklabOriginální název:
City of Fallen Angels, 2011
Už aby Clary mohla být s Jacem v klidu :( Velmi mě v tomto dílu zajímal Simon. Takový typický NERD a dvě slečny. Fandila jsem Izabelle, ale jak to s ní dopadlo? To si přečtěte :P
Prvních asi 150 stránek jsem přemýšlela ,že to vzdám. Nebavilo mě to . Měla jsem pocit , že celý díl bude jenom o Simonovi. Ale potom se to rozjelo a já nemohla knížku odložit. Někdy jsem byla fakt překvapena. Ten konec=Super. Byla opravdu ráda ,že jsem tu knihu neodložila. Už se těším na další díl.:):):):)
No. Tak musím říct, že na tenhle díl jsem byla zvědavá. Zápletka mě ze začátku trochu sklouzavala k předchozímu dílů. Ale musím říct, že me snad poprvé v knize bavil Simon. Jinak konec byl dobrej a tam se to už rozjelo.
SPOILER
Chudák Jace. Furt něco. No potrebuju hned číst další at Teda vím jak to dopadne. Spisovatelka si na něj asi zasedla.
Doufala jsem, že si série udrží vysokou laťku, kterou nastavil předchozí díl, a nebyla jsem zklamána. Autorce se podařilo vymyslet zajímavé příběhové smyčky, které čtenáře udržují v příjemném napětí. Postavy dostávají další hloubku, a tak ačkoliv to tentokrát není na pět hvězd, stále je to super oddechové čtení.
Zatím nejlepší a nejvyspělejší díl ze série. Líbil se mi jak příběh jako takový, tak i postavy - ženy záporačky. Začínám si všímat jisté vyspělosti hlavních postav, již to nejsou mladá trdla, ale jejich chování je celkem promyšlené. Těším se na další díl.
první ze série, kdy mi trvalo než jsme se začetla ... a ten konec :-/ ... no jsem zvědavá na další díl
Z tohoto dílu jsem měla trošku obavy. Jednak má výrazně nižší hodnocení a jednak mi přišlo, že třetí díl skončil tak, že vlastně další díl už nebyl třeba.. :-) Ale byl naprosto super a já se těším na další.. :-)
Knížka byla dobrá, ale asi jiný překlad , protože zde se Krasomil Pohroma jmenoval Magnus ...
wow! jako fakt dobrý. Už jsem ani nechtěla číst další díly, protože třetím dílem to bylo hezky ukončené...no ale Ježíšek měl jiný názor a dostala jsem další díly. Právě jsem dočetla tento díl a musím říct super. Bála jsem se, jak to bude pokračovat... Tato kniha se více zaobírá kolem Simona a jeho starostí, čemuž jsem ráda, že mu byl dán prostor. Nicméně konečná zápletka všech, boj na střeše ... a to úplné finále... jakože cože? co to udělal??? no honem číst další díl, protože to bude asi mazec.... (ach jo, a to mi bude letos 44 a stále miluju tento žánr... aby ne, když Twilight sága je moje "bible" :-) ) Doporučuji pokračovat!!
Líbí se mi jak se začíná vyvíjet Simonova postava a že dostal mnohem větší prostor v dějové lince, je to sympaťák. Také jsem ráda za novou postavu Jordana, ale kdo mi začíná vadit je Jace. Ja chápu, že má být složitá osobnost, ale to jeho neustále uzavírání do sebe samého, mě začíná iritovat. Jsem ráda za otevřený konec a jsem zvědavá, co bude dál.
Po předchozí skvělé knize, kde příběh hezky vyvrcholil byl tento díl zdlouhavý a nudný. Plus Jacovo místy nelogické chování a obviňování začíná být pěkně otravné.
Teda za mě jako asi zatim nejslabší díl série... Nejde ani nijak zvlášť o to, že se tam skoro vůbec neřeší Clary a Jace, ale jenom Simon. Jde spíš o to, jak se vlastně půlku knížky nic neděje. Respektive děje, ale nevíte ani trochu proč, jak a kdo to dělá. Jako chápu, že Cassie musela nějak znova rozeběhnout celou sérii, ale podle mě by byla schopná udělat to trochu rychleji. Jinak zápletka mě nakonec dost zaujala a vlastně jsem si nebyl jistý, jestli za tím je Lilith nebo Camille nebo třeba někdo jiný. A jinak asi docela souhlasím s ostatními, že Clary a Jace mohli mít společného času o dost více... Ale vlastně si nijak nechci stěžovat a jsem rád, že jsem si díl nakonec přečetl.
I přes pár chyb bych tohle všem doporučil.
andělé démoni lovci stínů pro dospívající mládež (young adult)
2013 | Město z kostí |
2015 | Město nebeského ohně |
2015 | Mechanický anděl |
2014 | Město padlých andělů |
2013 | Město z popela |
Obsahuje SPOILER!
Musím říct, že v tomto dílu mě hodně překvapil Simon ale svým způsobem vlastně i Jace, který měl s Clary opět "o zábavu postaráno". Isabela se mi po boku Simona líbí a Maia si zaslouží svůj happyend s Jordanem. Alec s Magnusem jsou kouzelní a jen doufám, že se Luke s Jocelyn konečně vezmou! Už mají načase! :D
Konec mě celkem překvapil ale nějak jsem tušila, že se Sebastian vrátí a jen doufám, že už naposled.
Už se těším na další díl :-)