Mesto Skla
Cassandra Clare (p)
Nástroje smrti / Nástroje smrteľníkov série
Jocelynin život je naďalej v ohrození. Clary ju chce zachrániť, a tak musí navštíviť Mesto skla, domov všetkých Tieňolovcov, aj napriek tomu, že vstupom do mesta porušuje všetky zákony. Až na mieste sa dozvedá, že Jace ju tam vôbec nechce a jej najlepší kamarát Simon skončil vo väzení. Tieňolovci totiž nedôverujú upírovi, ktorému neškodia slnečné lúče. Valentine zoskupuje svoju armádu démonov, s ktorou chce zničiť všetkých Tieňolovcov. V zmätku prichádzajúcej vojny sa musia Tieňolovci rozhodnúť, či budú bojovať po boku s upírmi, vlkolakmi a ostatnými Dolnosveťanmi, alebo proti nim. Jace si postupne uvedomuje, čo všetko je ochotný riskovať pre Clary, ktorá musí sústrediť svoju nové schopnosti, aby ochránila Mesto skla - ale za akú cenu? Láska je jedným zo smrteľných hriechov a tiene minulosti sa načahujú za Clary a Jaceom, ktorí sa musia postaviť Valentinovi.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2013 , Slovart (SK)Originální název:
City of Glass, 2008
Úžasný příběh na oddechnutí plný emocí, postupně odhalujících se tajemství a nadpřirozena.
Kdybych nevěděla o dalších dílech, považovala bych tento díl za úspěšné zakončení celé série. Ale další díly jsou a jsem opravdu velmi zvědavá, co přijde.
Toto je jedna z mála knížek, které nemají tak předvídatelný děj. Při čtení jsem někdy měla i strach otočit stránku... Například občasné Jaceovo chování ke Clary.... jednou byli spolu a na další stránce se už Jace tvářil, že Clary neexistuje. Nejlepší byl asi konec, který musel překvapit asi každého.
No .... uvidíme, co bude dál.
ÁÁÁ je tu konec 3. dílu, na který jsem se vrhla zrovinka po dočtení toho druhého.
Přidám se k zoufalé skupince lidí, kteří touží po více scének Clary a Jace. Upřímně, občas jsem si vzdychala, jak moc chci jejich společné chvíle v knize. Konec byl libový, úžasný, občas i srdcervoucí. Tak moc miluju tohle tajemné rozzuzlení a přiznání. A tak moc miluju ten krvavý horror (i když, kdo by chtěl být propíchnutí dýkou a snažit se zachránit svou zoufalou kamarádku?) a random vtipné žertíky z civilského světa. Za což děkuju Simonovi, u kterého se mi zdá, že se ho autorka snaží vecpat nějak do děje, ale vlastně má dějovou linku on sám. Uvidíme, kam až je autorka schopna zajít, aby mě donutila k pláči. Což už se jí téměř povedlo.
Můj první pocit z otevření knihy. Skoro 450 stran?! O čem to sakra bude? Po zavření knihy. Páni, chci víc stránek.
Úplně super díl se skvělým koncem. Posledních asi 150 stran jsem četla jedním dechem. :)
Zatím nejlepší z celé trilogie - děj nabitý akcemi již od začátku, poměrně málo hluchých míst, atraktivní scenérie v Idrisu - už se mi ani nechce číst další díly, aby to nebyla jen nastavovaná kaše...
Paráda a protože, jsem první četla Pekelné stroje tak jsem od konce 2 dílu začala tušit čí je Jace syn, takže jsem jenom doufala, že to sám zjistí. Jsem s tímto dílem spokojena. 5
Konecne!! :-D v to co jsem dlouho doufala se stalo :-D sem zvedava co me ceka v dalsich dilech
Parada, uz se mooc tesim na dalsi dil. Kniha je napinava, je v ni paradni dej, a dokonce nevite jak to vlastne skonci. Precteno jednim dechem.
Jak já jsem byla ráda, když jsem vzala třetí díl poprvé do ruky a zjistila jsem, že má tolik stránek! Předchozí díly jsem měla vždy rychle přečtené, jak jsem hltala každé slovo. A u tohoto dílu jsem věděla, že ho budu hltat o něco déle.
Myslím si, že Město ze skla byl zatím nejnapínavější díl. Musela jsem číst a číst a číst.
Tento díl byl dle mého názoru lepší, než předchozí dva. Miluji tuto sérii.
Nejdelší a pravdě podobně nejnapínamejší díl z nástroju smrti. Hodně nabitej díl hodne akce. Jediné co bych vyčetla je Max. CHUDINKA!!!! JO s Jace se ze začatku choval ke Clary fakt jak pitomec. Jinak za me to ma Pět hvezdiček. A že to bude Seb by me fakt nenapadlo.
Tento díl mi zatím přijde jako nejlepší. Nechybělo tam napětí, konečně jsem se dozvěděla, jak to mezi Clary a Jacem je, no prostě super díl. A ten Sebastián... nad tím jsem zůstala stát s otevřenou pusou.
Jsem zvědavá, jak to bude pokračovat!
Hlavní postavy se tam chvílemi chovaly strašně divně, něco (např. ta věc s Jocelyn) mi přišlo odfláknuté nebo bych to udělala jinak, ale dobrý. I když, to zrcadlo bylo jasný už na začátku. Ale ta věc se Sebastianem... to bylo wow. Seděla jsem s takovým výrazem, že ani nechci vidět tu fotku, kterou táta vyfotil, když jsem si četla (pokud ji taky vyfotil, můj táta je schopný všeho :D ) :D Povedlo se to. A při epilogu jsem se culila skoro tak jako moje oblíbená zpěvačka :D
Na další díl se těším celkem dost.
Doufám, že se Simon a Izzy dají dohromady! Prostě musí! :D
A když se na to dívám zpětně, strašně mi to připomíná Harryho Pottera a relikvie smrti.
Tak tento díl je mnohem lepší než předchozí dva. I když překvapení tam moc nebylo a děj se dal odhadnout, tak i přesto se mi kniha líbila a musím říct, že u tohoto dílu jsem už neměla tak silný pocit, že je pro mladší ročníky :-)
Zase další úžasné pokračování! Do knihy jsem se docela hodně začetla. Hlavně z důvodu odhalení jak že to vlastně mezi Jacem a Clary je? Bylo to docela jasné, ale i tak jsem byla napjatá jak kšandy u kalhot. Pořád si nemůžu oblíbit postavu Simona. Nevím čím to je, ale tento pacholek mi příjde v příběhu docela zbytečný. Konečně se toho hodně objasnilo ohledně okruhu osob, s kterými měl Valentýn co dočinění. Ale mám ten pocit že o pravém Jonathanovi jsme neslišeli naposledy.
Obsahuje spoiler, možná.
Super pokračování - zatím asi nejlepší knížka ze všech. Město ze skla bylo moc dobře vymyšlené, příběh, jako vždy, nikde nevázl a zápletka se Sebástiánem byla dobrým oživením.
A konečně se vyřešila ta největší záhada, ten sestersko-bratrský vztah, což jsem ráda, měla jsem totiž obavy, aby se to netáhlo až do konce, což se naštěstí nestalo. :)
Tato série je prostě skvělá, sarkasmem přetékající a plná (mně) příjemných postav.
Doporučuji! :)
,,Já tě miluju a budu tě milovat, dokud budu žít, a jestli existuje život po životě, budu tě milovat i v něm." J.
A asi tak nějak já miluju tuhle sérii.
Série byla prý původně zamýšlená jako trilogie a proto touto knihou končím...radši
Nevím, asi už jsem na tohle (ve svých 27 letech) stará. Nesdílím totální nadšení jako předchozí komentující i když špatná ta kniha určitě taky není.
Spoiler detail:
V knize se řešilo, že zrcadlo nikdo neví kde je a na co je, jak ho použít. Možná mi nějaký kousek neutkvěl v paměti, ale Valentýn přesně věděl. A Anděla si rozhodně nepředstavuju jak mluví sarkasticky, uraženě, čekala jsem velkolepou bytost s nezměrnou inteligencí, ale jeho popis a mluva mi tuhle představu nedal.
napětí zrada nadpřirozené bytosti andělé fantasy pro děti démoni lovci stínů pro dospívající mládež (young adult)
2013 | Město z kostí |
2015 | Město nebeského ohně |
2015 | Mechanický anděl |
2014 | Město padlých andělů |
2013 | Město z popela |
Na můj vkus moc předvídatelné, ale jinak nebyla špatná.