Město ztracených duší
Cassandra Clare (p)
Nástroje smrti / Nástroje smrteľníkov série
Jace zmizel. Spolek si dělá starosti kvůli Sebastiánovi: jak se stalo, že se vrátil do života, kam se ztratil a co se chystá podniknout dál. Všichni se snaží na někoho svalit vinu a také zjistit, jak můžou nejlépe ochránit Lovce stínů i zbytek světa před hrozícím nebezpečím. Clary však záleží jen na jediném - Jace zmizel. To, o co tenkrát požádala anděla Raziela, umožnilo Lilith, aby Jace ovládla, takže Clary ho teď musí najít a znovu ho zachránit. A když se Jace nečekaně objeví v Lukově domě i se Sebastiánem, Clary zbývá jediná možnost - jít s ním. Jace a Sebastián jsou nerozlučně spjatí, a když zemře jeden, zahyne i ten druhý. A tak se Clary rozhodne předstírat, že se přidává k jejich temným plánům, zatímco její přátelé zoufale hledají způsob, jak přetnout pouto mezi oběma mladíky. A zatímco se Clary snaží zjistit, co mají ti dva za lubem, musí si neustále připomínat, že ten Jace, kterého vidí teď, není chlapec, do kterého se zamilovala. A než tenhle boj skončí, skoro každého - Clary, Simona, Aleka - čeká těžká zkouška lásky a důvěry. První vydání. -- zdroj: legie.info --... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2014 , Knižní klubOriginální název:
Mortal Instruments: City of lost souls, 2012
Četla jsem na doporučení kamarádky a abych si udělala celkový obrázek, přečetla jsem celou sérii. První tři díly byly celkem dobré. Další čtyři knihy už byly jen nastavovaná kaše na rejžování. Po této sérii jsem trošku zanevřela na YA literaturu a fantasy. Doufám, že se mi chuť ke čtení opět vrátí.
Moc pěkná knížka, i když se mi dost stýskalo po Jaceovi a jeho ironických komentářích na někoho účet. Na druhou stranu se mi zase líbil Sebastián, jako takový ten záporák, i když mě někdy štval.
Jsou to dobré knížky, ale přijde mi, že by bylo lepší, kdyby to skončilo už po třetím dílu...
Další skvělý díl úžasné série. Co více dodat, Jace je stále stejně neodolatelný , jako Sebastián (Jonathan) nesnesitelný.
SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER !!!!!!!!!!!!!
Velmi mě překvapilo, že se část knihy odehrávala v Praze.
Po celou dobu jsem měla chuť Aleka uškrtit. Nakonec mi ho ale bylo líto, a pro změnu jsem se naštvala na Magnuse. Doufám že si to Simon s isabelou brzy vyjasní, takhle není spokojený ani jeden. A Sebastiáne- Chcípni už konečně!!!
Nádherná kniha, i když se mi v knížce stýskalo po pravém Jaceovi, ale jinak určitě dávám pět hvězdiček:)
POZOR SPOILERY
Krásná kniha která se opět povedla. Zpracování citů i to všechno se Sebastiánem se mi líbilo. Myslela jsem že Jack už se z toho nedostane a lapala jsem po dechu jestli přežije zásah nebeský skvostem. Jinak ale skvělá kniha která se mi líbila.
Úžasný příběh na oddechnutí plný emocí, postupně odhalujících se tajemství a nadpřirozena.
Po přečtení čtvrté knihy jsem doufala, že pátá bude záživnější, živější a čtivější, naštěstí se tak stalo, sice nic závratného, ale přece, tak snad bude mít tato série vzestupnou tendenci, pokud se jedná o knihu šestou...
Bylo to docela zdlouhavé a odrazoval mne velký počet stran, téměř 500. Příští díl bude ještě větší oříšek, protože tam se autorka s počtem stran vyřádila ještě víc. Pátý díl nebyl špatný, ale rozměr ubíral na dynamičnosti a obsahoval spoustu zbytečné omáčky, kterou jsem se snažila rychleji proplout. Děj byl pěkný a zase zajímavý, ale hodně se ty situace opakovaly. Plus je za některá místa, kde se děj odehrával ;)
No... Co si budeme povídat, původní trilogií to zkrátka mělo skončit. Ale i tak musím říct, že oproti předešlému dílu byl tenhle dobrý, nic extra, ale dobrý. Docela mě ale štve ta opakující se situace, co se týče konce a Sebastiána. Sebastián zmizel a nikdo neví kam? Nekončila podobně i trojka a čtyrka? To je takový detail, který už mě nudí.
Co se týče vztahu Jace a Clary... taky žádná sláva, furt podobná písnička. Z nějakého důvodu se vždycky najde něco, proč spolu nemůžou být ani spolu spát.... Zase - opakuje se. Ale zase musím uznat, že z tohoto úhlu to autorka okořenila aspoň ve vztahu Maii a Jordana.
Příběh dobrý, ale něco mi tam strašně vadilo. Je to horší než původní trilogie. Ale nápad se mi líbil.
Je zvláštní, že jsem Magnusovi s Alekem fakt nefandila, ale děsně mi vadilo, že Magnus udělal to, co udělal v epilogu...
Simon a Izzy... :3
lovci stínů pro dospívající mládež (young adult)
2013 | Město z kostí |
2015 | Město nebeského ohně |
2015 | Mechanický anděl |
2014 | Město padlých andělů |
2013 | Město z popela |
Přečteno téměř jedním dechem. Těch líbacích scén by tam teda mohlo být méně, protože časem už mě to začínalo trochu nudit, ale jinak super. Jsem zvědavá, jak to celé skončí.