Nástroje titánov

Nástroje titánov
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/346554/bmid_nastroje-titanov-vyT-346554.jpg 4 54 54

V knihe nájdete návody, ako dosiahnuť zdravie, bohatstvo a múdrosť. Tim Ferris za posledné dva roky zozbieral odporúčania a metódy od najúspešnejších ľudí z celého sveta. Upravená verzia poznámok, tipov a trikov, ktoré mu pomohli zdvojnásobiť svoj príjem, zvýšiť flexibilitu či prehĺbiť pocit šťastia, teraz vychádza v podobe knihy Nástroje titanov.... celý text

Ekonomie a obchod Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Tatran (Bratislava)

Tools of Titans, 2016

Rawen616
14.10.2024 4 z 5

Ačkoliv nemám zrovna v lásce motivační literaturu, tohle není úplně pitomá kniha. Takové ty obecné pravdy tam totiž sděluje docela sympatickým způsobem skrze mini-rozhovory s opravdu velkou hromadou osobností. To vše občas proloženo nějakou delší esejí. Zpočátku mě to moc nebralo, protože první část rozhovorů je se sportovci a - teď se prosím neuražte - to často nejsou zrovna nějací velcí myslitelé ale obvykle lidé, kteří se dravě ženou za svým cílem zlepšit své tělo a mysl pro podávání lepšího fyzického výkonu(a objevují se zde i dost kontroverzní jména jako je třeba Wim Hof). Je tu ale celkem pár dobrých tipů na cviky a cvičení, byť nic co byste nenašli v jakékoliv jiné knize o cvičení. Jakmile ale začnou rozhovory se spisovateli, umělci a nebo vědci, začne to být docela zajímavé a v mnohém vskutku inspirativní. Byť je nutno mít na paměti, že je to pořád taková ta klasická Ferrissovo americká motivačka. Takže vše je poměrně zkratkovité, povrchní, dost věcí mi přišla zabitá překladem a dost věcí se zase týkalo toho, co může fungovat jen v USA ale rozhodně nelze říci, že tam ta moudra nejsou funkční. Pokud knihu přečtete na jeden zátah, vypozorujete tam snadno ten "vzorec myšlení" úspěšných osobností, který se vlastně u každého neustále opakuje. I kdyby mi nic jiného nedala, tak jsem si díky ní rozšířil svojí knihovnu o spisy od Senecy, na nějž se v knize často odkazuje. Celkově je tam hromada tipů na další zajímavé knihy. Je to taková bonboniéra. Něco je super, něco nic moc, něco vyloženě nesedne ale asi si z téhle knihy něco vezme každý.

Instantniadam
28.09.2023 5 z 5

Slušná sbírka inspirace. Je to jedna z těch knih, kterou jsem se nesnažil přečíst na jeden zátah. Nechávám ji ležet na stole a a vždy nalistuji něco zajímavého.

Cuba90
06.01.2023 5 z 5

Tuhle knihu asi nedočtu nikdy, vždy se vracím k jednotlivým příběhům, osobnostem. Vždy si najdu něco nového nebo zajímavého co mě inspiruje.

arthera
09.05.2022

Skvělá a inspirativní kniha. Přestože to je pořádná bichle, tak čtení odsýpá. Nechám si v knihovně a hodlám se k ní vracet. Jediné “mínus” je, že v knize je spousta odkazů na filmy, knihy, věci atp., takže jsem často odbíhala k internetu si dozjišťovávat informace pro lepší kontext.

PietroGrencik
08.03.2022 5 z 5

Studnica múdrosti osobností, ktoré vyspovedal Tim Ferris v jeho podcaste.
Zhrnuté najlepšie pasáže. Rýchlejšie ako počúvať 100 dielov podcastov.
Určite si každý nájde v knihe to svoje.
Opakovane sa k nej vraciam.

pegasusss
10.09.2021 5 z 5

Kniha zodpovedá názvu, každopádne je to mega dielo a super kniha. Hlavne ďalšia literatúra, ktorú všetci ostatní v nej čítajú a doporučujú.

adelach
18.06.2020 5 z 5

Spousta praktických užitečných informací, inspirativní.

Per-quiee
06.10.2019 5 z 5

Perfektní. Prakticky každý čtenář si může odnést něco jiného. Suprový nápad sepsat takto návyky a oblíbené věci významných osobností do jedné knihy.

Štěchýto
07.02.2019 5 z 5

Od všeho trochu. Mnoho zajímavých témat, myšlenek a tipů. Krátké a stručné kapitoly byly ideální na nárazové čtení (e-kniha). Nedocházelo zde k zacyklení příkladů atd. atp., jak tomu někdy v této literatuře bývá. Dle mého jde o nezbytnou výbavu do knihovničky pro každého nadšence osobního rozvoje.

Valenis
20.10.2018 4 z 5

Zajímavé čtení. První část o s názvem Zdraví nebyla nic pro mě. Bylo to hodně o posilování, suplemantaci výživovými doplňky a podobně, což mě nezajímá. Ale v části Bohatí i Moudří jsem se dozvěděla zajímavé informace a čtení rozhodně nebylo ztraceným časem. Kniha je opravdu tlustá a těžká, v posteli z ní trochu bolí ruka.

belgeran
16.10.2018 4 z 5

K této knize Tima Ferrisse je třeba především přistupovat s otevřenou myslí. Jde vlastně o sbírku informací o jednotlivých osobnostech, které jsou rozděleny do tří oblastí. Zdraví, bohatí a moudří. Informace Tim čerpá ze svých pravidelných podcastů, kde celebrity zpovídá, a z dalších setkání s nimi. Myslím, že kdo chce, svoje si v této knize najde. Pokud se vám nechce poslouchat celé podcasty, tak v této knize najdete v koncentrované podobě ta nejdůležitější životní moudra, rady a cesty jak žít vlastní život.
Mně osobně kniha otevřela nové obzory v mnohých směrech a sice se mi nehodilo všechno co jsem se dozvěděl, ale nabyté znalosti rozhodně převážily hodnotu těch nepodstatných.

Dash16
21.01.2018 ztráta času

Pseudomotivační kniha nedávající smysl.