Naučte mě zabít draka
Ilka Pacovská
Sedmý smysl série
< 10. díl
Závěrečný díl série Sedmý smysl s Hankou, Sváťou, Rafanem a dalšími. Příběh plný zvratů a dobrodružství. Jak to dopadne s nadaným Vítkem, stane se rytířem?
Literatura česká Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2020 , Čti mi!Interpreti: Margit Vinklárková
Moc děkuji paní Pacovské za úžasné pokračování, knížka pro mě byla naprosto úžasná, série sedmého smyslu patří mezi mé nejmilejší. Vydání nového dílu mě nadchlo a předčilo veškerá má očekávání už jen svou existencí, celý díl jsem přečetla přímo "jedním dechem"; prožívala jsem příběhy postav plné dobrodružství a napětí, zápletky, které oživovaly jednotlivé kapitoly a nutily mě nepřestat číst a především emotivní konec, který mě dojal.
Moc děkuji za krásný zážitek a doufám, že není poslední...
Knížka je super a celá série taky.Bylo fajn vrátit se do dětských let. Hanka,Rafan a Svatoušek mi budou chybět. Prožila jsme s nima dětství. Zároveň chci poděkovat autorce za tuhle úžasnou sérii.
Autorka mi udělala ohromnou radost tím, že se rozhodla přidat i přes své vyhlášení další pokračování. A není to nic odbytého, přečteno za dva dny.
2018/14
Pěkné zakončení série, návrat ke starým známým. :) V úplném začátku knihy a potom i ke konci jsem si ale říkala: "Jak mi to autorka mohla udělat? Jak to mohla udělat jim?!?"
O různé zvraty a dobrodružství není nouze. Prostě kvalita, na kterou jsme od paní autorky zvyklí. :)
2012 | Ostrov zasvěcení |
2013 | Únosce draků |
2012 | Smrt kouzelného džina |
2014 | Otrocká krása |
2018 | Naučte mě zabít draka |
Tahle knížka mě naplnila neuvěřitelnou směsí protichůdných pocitů, protože ta love story byla vážně tak klišojdní. Už z předchozích dílů je patrné, že jinak talentovaná autorka má problém s psaním romantiky, ale v tomhle díle je to daleko víc viditelné (logicky). Celé to působilo trochu křečovitě, ale asi jsem zmlsaná z předchozích dokonalých dílů. Ono je to pochopitelné, je to přece jen kniha pro děti, ale zároveň si nemyslím, že tohle bylo nejlepší řešení... Tolik ke kritice, kterou jsem považovala za nutnou vzhledem k ostatním oslavným komentářům. Návrat do tohoto světa byl úžasný, obdivuji autorčinu fantasii, užila jsem si to o to víc, že už jsem skoro všechno zapomněla. Přece jen od četby předchozích dílů uběhlo už hodně času.