Nefritové slzy
Laura Walden
Už dlouhé roky hraje pro ženy z rodu Parkerů zelený kámen bohů magickou roli. Ani designérka Mila není výjimkou, její šperky se těší věhlasu i daleko za hranicemi Nového Zélandu. Když se jí do rukou dostane vzácný amulet, okamžitě cítí jeho moc. To ovšem ještě netuší, že v životě jejích předků sehrál tragickou úlohu a že ovlivní i její osud.... celý text
![Mlsnákočka Mlsnákočka](https://www.databazeknih.cz/img/users/24_/248952/m_mlsnakocka-ZqL.jpg?v=1538342602)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Ze začátku se mi kniha líbila, ale postupně mi byla hlavní hrdinka Mila čím dál víc nesympatičtější. Vadilo mi, že dospělí lidé se zde ve vznikajících vztazích chovají jako puberťáci.
![Lemurka Lemurka](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Knihy od L. Walden mám ráda, líbí se mi její styl, prostředí Nového Zélandu, rodinná tajemství a historie, prolínání minulosti a současnosti, romantika ... Ikdyž jsou její knihy dosti předvídatelné a značně podobné, jsou to příjemné oddychovky. A pokud si přečtětě tak 2 knihy za rok, tak je to v pohodě.
Tuto bych označila za tu slabší. Mín tak o 50 stránek míň, knize by to prospělo.
![josska josska](https://www.databazeknih.cz/img/users/12_/124365/m_josska-eYg.jpg?v=1577879383)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
spisovatelku mám moc ráda,,,je to takové odpočinkové milé čtení,,,ale napínavé,čte se jedním dechem,,,
![putpuda putpuda](https://www.databazeknih.cz/img/users/10_/10209/putpuda-8re.jpg?v=1587670049)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Pěkné to bylo, čtivé....jediné, co bych vytkla je, že v předchozích knihách se víc řeší minulost a to já mám radši, tady se děj odehrává spíše v současné době. Ale i tak to bylo fajn.
Taky bych chtěla u nás v potoku, co teče před barákem lovit nefrity :D
![jahlina jahlina](https://www.databazeknih.cz/img/users/15_/152383/m_jahlina-c8r.jpg?v=1670404345)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Odpočinkové čtení plné zvratů, náhod, lásky a odkrytých rodinných tajemství. Četlo se skoro samo.
![Bobina74 Bobina74](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Román Nefritové slzy v sobě ukrývá romantický příběh, ve kterém se střídá napětí, láska, tajemství i zločin. Laura Walden umí všechny tyto přísady namíchat ve správném poměru a udržovat své čtenáře v pohotovosti celou četbu. Budete rozplétat složité vztahy v rodině napříč několika generacemi a právě tento román vás utvrdí v přesvědčení, že některá rodinná stigmata se dědí stále dál a dál, dokud nedojde k jejich narušení a vysvětlení. Více v recenzi od Kniha za knihou ;-).
![Danago Danago](https://www.databazeknih.cz/img/users/78_/78949/m_danago-B5e.jpg?v=1652204495)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Příběh sourozenců Mily a Tima , kteří spolu se svou babičkou Omakou pátrají po utajené minulosti Omačiných rodičů i jejich vlastní. Příběh je plný propletených rodinných tajemství. Děj knihy se odehrává na Novém Zélandu a v Austrálii a tentokrát je spíš ze současnosti a nedávné minulosti. Autorku mám ráda líbí se mi jak píše a ani tato knížka mě nezklamala. Je to velice čtivé čtení, u kterého si krásně odpočinete , ideální na léto.
2010 | ![]() |
2011 | ![]() |
2014 | ![]() |
2016 | ![]() |
2012 | ![]() |
Kniha nás opět zavádí do romantického příběhu z Nového Zélandu. Tajemství, romantika a záhady minulosti. To vše opět obsahuje tato kniha,která je pohlazením pro ženskou romantickou duši. Jako vždy se vše vyřeší ke spokojenosti všech ,včetně čtenářů. Doporučuji.