Nejkrásnější pohádky bratří Grimmů (převyprávění)
Gisela Fischer
Tato překrásná knížka obsahuje 13 nejoblíbenějších pohádek bratří Grimmů. Jsou vytištěny velkým písmem a doprovází je spousta barevných ilustrací, aby se do čtení s potěšením pustili i malí začátečníci.
Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: 1995 , Alicanto (Egmont ČR)Originální název:
Die schönsten Grimms Märchen
Úplne tie najklasickejšie z klasických rozprávok (napr. Popoluška, Šípková Ruženka, Snehulienka, atď.), nádherne napísané, krásne ilustrácie. Čo mňa trochu prekvapilo, aj keď som bola ešte dieťa, bolo naozaj, ale naozaj veľké písmo :) Vhodné teda aj pre najmenšie deti, alebo starších ľudí :) Ale vlastne pre všetkých...
Veľké písmenká, hrubší papier, pekné ilustrácie a skrátené verzie cudzokrajných rozprávok - to sa mi vybaví pri spomienke na túto knihu, ktorú som ako dieťa dostala na ktorési Vianoce :).
Tohle byla jedna z mých prvních pohádkových knížek a naprosto jsem ji milovala. Některé pohádky jsem časem znala téměř nazpamět. I dnes se k ní ráda vracím a vzpomínám na dobu, kdy jsem ji četla jako dítě. Kouzelné pohádky, kouzelná kniha pro děti..
Z dětství si ji nepamatuji, ale teď jsem ji objevila v knihovně a svým dcerám musím vybrané pohádky předčítat pořád dokola. Zařadila jsem si ji i do výzvy. I když těch pohádkových knih už mám letos přečteno mnohem více.
Krásné pohádky. Čtou se jedna báseň. I zfilmovaná podoba je krásná, doteď si to někdy ráda pustím.
Má úplně první knížka s velkýma písmenkama, kterou jsem přelouskala jako dítko.
Od té doby jsem nedala knížky z ruk!
Pěkný soubor těch nejhezčích klasických pohádek... Není nic, co bych k tomu více dodala...
Plný počet musím dát už proto, že to je moje srdeční záležitost - první kniha, kterou jsem sama přečetla... Opravdů krásná kniha pro čtenáře začátečníky :)
Část díla
2000 | Dětský obrázkový slovník |
2000 | Rok na vesnici |
2001 | Pohádky ze světa zvířátek |
2011 | Malý pejsek |
Přehled těch nejznámějších pohádek, doplněné hezkými ilustracemi, velkou výhodou je velké písmo .