Nejkrásnější: Příběh Levany
Marissa Meyer
Čiré zlo má své jméno, skrývá se za maskou klamu a používá “osobní romantické kouzlo, aby získalo moc nad ostatními. Ale kdo je doopravdy královna Levana? Dlouho předtím, než jí cestu zkřížily Cinder, Scarlet a Cress v Měsíčních kronikách, žila Levana úplně jiný příběh – příběh, který nebyl nikdy vyprávěn… až dosud. Marissa Meyerová, autorka ságy Měsíční kroniky, odhaluje v knize Nejkrásnější ze všech život své magnetizující záporné hrdinky, nezapomenutelný příběh o lásce a válce, zradě a smrti.... celý text
Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: 2018 , Alicanto (Egmont ČR)Originální název:
Fairest, 2015
Příběh Levany byl úžasný i když z něho šla husina, asi nebýt její sestry tak asi taková není, vždy někdo nebo něco za něčím stojí a pak se to vyvíjí. Nejvíce mi bylo líto Evreta i když ho milovala přes všechno nezasloužil si to.
Celá kniha měla temnou atmosféru, ze které nešlo uniknout ani na chvíli. Mě připadala Levana šílená už od začátku, a taky si myslím, že Evreta nemilovala, jenom si to myslela.
Asi není normální, po přečtení 1.části skočit hned na čtvrtou, ale když ona byla tak hezky útlá :) ...A teď hodně věcí dává smysl. Ale vstávaly mi vlasy z té královské rodinky, ne že ne.
V první řadě musím říct, že mám z knihy celkem depku. Má dost temnou a depresivní atmosféru, prosakuje celým příběhem a z Levany i její sestry člověku fakt běhal mráz po zádech. Ale příběh byl čtivý, stejně, jako všechny ostatní knihy ze série a byl skvělým doplněním, spoustu věcí to vysvětlilo a určitě to přispělo k aspoň nepatrnému pochopení Levanina chování. Kromě smutného nádechu, bez kterého by se ale kniha neobešla, nemám knize co vytknout už proto, jak moc "Měsíční kroniky" miluju.
Veľké prekvapenie, nakoľko knižka je naozaj napísaná výrazne inak - a nie je to len jej stručnejšou naráciou -, ale taktiež preto, že ma to nečakane cez svoju takmer až biografickosť veľmi bavilo. Vždy ma zaujímalo, čo bude ďalej, užila som si doplňánie črepiniek do mozajky celého príbehu Kroník a Levana potvrdila status jednej z najzaujímavejších postáv série.
No... To teda byla jízda.
Přiznám se, že je tohle moje první knížka od Marrisy Meyer (ano, asi jsem spíš měla začít s Winter nebo jinou důležitější knihou v sérii), ale absolutně vůbec mi to nevadilo. Levanu jsem tedy ještě neznala - a ráda poznala. I když byla celkem drsná a krutá, měla jsem jí ráda a bylo mi jí líto (což je zrovna to poslední co ona chce). Přišla mi dost naivní ohledně Evreta a vší té lásky a manželství, ale přeci jenom si něčím prošla a jediné, po čem toužila, bylo, aby ji měl někdo rád. Chápala jsem její rozhodnutí, ať už byla sebekrutější a nelidská.
Hned jak budu moct, pustím se do ostatních dílu. Tempo Meyerové je moc příjemné a velmi dobře se čte.
Ačkoliv bych se měla momentálně spíš utápět v méně zábavných knihách k maturitě, Měsíční kroniky si mě získaly. U hvězd! Doufám, že mají pokráčko v knihovně.
Věděla jsem, že mi kniha zabere pár hodin, proto jsem s její koupí trochu otálela.
Ale tohle byla síla.
Miluju příběhy padouchů... Je mi ji strašně líto. Ale furt ji nesnáším.
Jenže buďme upřímní, komu by to s takovou sestrou a rodinkou zůstalo v hlavně v pořádku?
Ze začátku mě moc nebavila, ale později se to celkem rozjelo. Hodně věcí kniha vysvětluje a rozhodně byla lepší naž Hvězdy nad hlavou.....
Veľmi som sa nehrnula do tejto knihy. Nemám rada ak spisovateľky zbytočne naťahujú sériu alebo ak vydávajú nejaké dodatočné novely k sérii. Ale keďže knihy o Cinder zbožňujem, musela som si prečítať aj tú o Levane. A nakoniec som bola veľmi rada. Kniha nám ponúka iný pohľad na Levanu, vďaka ktorému pochopíte prečo sa z nej sformovala taká odporná bytosť akou je. A dokonca s ňou budete v niektorých momentoch aj sympatizovať! Teda mne sa tak stalo...
Asi budu jedna s mála,kdo Levanu má rád,v knize mi přišla děsně sympatická a bylo mi ji líto. Její sestra byla poměrně krutější než ona,což mě dost překvapilo.... Levanu mám ráda,jako postava v hlavních knihách je úžasná a perfektní! To co provedla Evertovi je kruté,ale na druhou stranu ji chápu. Přeci jen chtěla lásku. Konec knihy mě příjemně překvapil a myslím,že Evert k ní musel chovat nějaké city... Máme tu i malou Winter a miminko Cinder, které jsem v knize uvítala. Kniha podle mě rozhodně není zbytečná a k příběhu prostě patří!!! :) je to čtivé, sice knížka je poměrně malinká ale čte se strašně dobře. Já jsem ji četla delší dobu jelikož jsem si příběh chtěla pořádně vychutnat. Doporučuji
Príbeh o Levane má veľmi bavil. Bol skvelým doplnkom k sérií a veľa otáznikov, ktoré vznikli, vysvetlil.
Čekala jsem od toho víc. Levaninu krutost to svým způsobem vysvětlilo, ale nedokázalo mě to přimět ji vidět jinýma očima. Naopak se mi ještě víc znechutila.
Nemám slov. Kniha se četla sama a byl v ní zajímavý příběh s velice zvrácenou Levanou..Levana mi od začátku přišla naivní v tom, že ji bude Evret milovat, ale její naivita k tomu příběhu patří. Ale ten konec...nemám slov.
Po Cress, která mi strašně rychle utekla, mi čtení Nejkrásnější přišlo docela dlouhé, přestože nemá ani dvě stě stránek. Nevím, jestli byl tento díl úplně nutný. Už z prvních tří dílů jsme zjistili, že celá Levanina rodina byla šílená. Tady jsme akorát zjistili, jak šílená byla Channary a jak přeskočilo v hlavě Levaně, ale Levana pro mě od začátku série není zrovna zajímavá postava, přestože většinou padouchy miluju. Akorát mi bylo líto Evreta a Solstice... Zasloužili si víc.
Celkově je nejspíš fajn přečíst si tenhle díl před Winter, ale osobně si nemyslím, že by to bylo zrovna nezbytné. Byť jsem Winter ještě nepřečetla.
Takhle dobře se čtou jen měsíční kroniky...tahle knížečka není vyjímkou.z celé serie mi v hlavě utkvěla nejvíc.konečně jsem Levanu pochopila a udělala si celkově jiný obrázek na Channary-a že s tou autorka překvapila..a také tu máme malinkou Winter a Cinder. No za mě skvělý..
Upřímně jsem tuhle knihu četla až po celé sérii, což je škoda. Také souhlasím s tím, že Levana je psychopat, ale téměř do posledních stran jsem tomu nechtěla věřit, ale právě ty poslední strany mě v tom utvrdily. No i ze skutečnosti víme, že psychopati byli u moci a jak to dopadlo... každopádně se to četlo dobře, jako ostatně celé kroniky... No štěstí, že Levana ve Winter umřela, jinak bych asi autorce nepoděkovala za skvělou sérii :-)
Měsíc intriky princezny sci-fi krutost
Neb jak si oblíbit záporáka, přestože to je děsná mrcha...