Nejlepší víkend

Nejlepší víkend
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/387884/bmid_nejlepsi-vikend-tUp-387884.jpg 4 3485 3485

Na Silvestra si Andrea, Jirka, Dáša, Bert, Markéta a Pavel dají zásadní novoroční předsevzetí. Žádný z nich ale nikomu neřekne, jaké je to jeho. Doufají, že se jim to během nového roku podaří, mohlo by, protože času na to budou mít dost. Kromě ranních a večerních hodin pracovních dnů mají k dispozici padesát dva víkendů, deset státních svátků a čtyři týdny dovolené. To je dohromady šest tisíc sedm set šedesát hodin volna, během kterých se dá změnit téměř cokoli.... celý text

renakr
06.09.2020 3 z 5

Dobrá, ale napsal i lepší

akcive11
04.09.2020 5 z 5

Můj nejvíc nejoblíbenější český autor. U jeho příběhů se zasmějete i pobrečíte zároveň. Pan Spisovatel. Doporučuji i divadelní hry, jsou v podobném ražení jako jeho knihy. Člověk se srdcem na dlani a to srdce vkládá do své práce, na tvorbě je to velmi znát.

meduuzka
19.08.2020 5 z 5

Miluji knihy od Patrika Hartla. Už v nich vidím určitý vzorec, který se opakuje. Vždy je jedna z postav hrozně bohatá, vždycky někdo zemře, a téměř vždy je tam myslím někdo bez rodičů. Ještě jeden znak jsem myslím vypozorovala, ale už si nevzpomínám, co to bylo.

MarceD.
19.08.2020 2 z 5

Jednoduché, rychlé čtení. Příjemné v tom, že se v postavách může člověk do určité míry poznávat.

Peti
17.08.2020

Tato kniha mě opět vtáhla do děje. Osudy jednotlivých postav byly rozličné a zajímavé a ze života. Občas jsem akorát měla problém se orientovat ve vztazích a v postavách. Pro mě hodně čtivá kniha, ale Malý pražský erotikon nepředčila.

zdenek2831
10.08.2020 3 z 5

Kniha je zajímavá tím, jak málo autorovi stačí (banální životní situace, obyčejní lidé) k vystavění celkem poutavých zápletek v rovině mezilidských vztahů. Pobaví autorovy novotvary spojené s pelešením a mezi řádky občas vykoukne i něco k zamyšlení. Ke konci už to trochu ztrácí páru a především Bert mi začal být velmi nesympatický, ale jinak pohodové čtení.

IVANA0123
10.08.2020 4 z 5

Stylem psaní je knížka klasický Hartl, ale obsah mi přišel oproti předchozím knížkám vážnější, a abych řekla pravdu, tak jsem se během čtení pořádně zasmála asi jen dvakrát, což mě trochu mrzelo. Čekala jsem klasickou letní oddechovku a té jsem se tentokrát nedočkala. Ze začátku jsem se s knížkou trošku prala a nešlo mi se začíst. Navíc jsem se mírně ztrácela v množství postav, ale nakonec si vše sedlo a na závěr mi bylo líto, že se jejich další osudy nedozvím. A tak, i přes počáteční čtecí krizi, si myslím, že 4* si knížka přece jen zaslouží, i za některá životní "moudra", pro tohoto autora typická.

.. Vůbec to není divný. Naopak je typický, že člověk má spoustu času, ale málokdy ho dokáže využít tak, aby byl spokojenej.

...Musíš se snažit na něco se těšit, i když nevíš, co tě čeká.

SPOILER ...a nejvíc pobavilo, když Bořík doma oznámil, že v jednom dni kradl i vraždil..
(8/20)

eva5397
02.08.2020 5 z 5

Naprostá pecka. Mě se to moc líbilo. Prostě o vztazích, o životě. Přesně tak jak ho všichni prožíváme. Nahoru, dolů.

jituliste
31.07.2020 3 z 5

Nenáročná čtivá, řekla bych typická Hartlova kniha.

Vakalik
28.07.2020 3 z 5

Není to zlé, je to taková klasická hatlovská oddychovka. Stále ten samý námět, podobné zvraty... Ale já mám Hartla ráda.

LunaL.
26.07.2020 1 z 5

Na knihu jsem se dost těšila, ale byla jsem zklamaná. Nebavila mě, zdála se mi o ničem. A když se mě pak někdo zeptal, o čem byla, tak jsem zjistila, že vlastně ani nevím. Myslela jsem, že jsem se na ní jen nedokázala soustředit, ale kamarádka, které jsem knihu půjčila, na to měla stejný názor. Za mě určitě nejslabší kniha od Hartla.

argi111
26.07.2020 3 z 5

Top od Hartla to nebylo. Pražský erotikon byl lepší, ale přečíst se to dalo. Jako letní oddychovka proč ne :-)

whiolet
24.07.2020 4 z 5

První půlka knížky byla skvělá vtipná oddechovka, bohužel pak se to zvrtlo na zdlouhavé hořké povídání. Celá kniha je napsána dost čtive, takže nemusím hledat chuť, na to, abych jí dočetla, ale o několik stránek míň by jí slušelo víc. Zatím to je pro mě nejslabší "Hartlovina"

Ivetinka
23.07.2020 3 z 5

Oddychovka. Pohodové a čtivé. Jen mi chvilku trvalo než jsem se zorientovala v postavách.

Lena78537
22.07.2020 2 z 5

Oddychové, nenáročné čtení.

MartinkaSl
19.07.2020 4 z 5

Klasická Hartlova oddechovka, která nezklame.

Chvilku mi trvalo se zorientovat v postavách, charaktery byly malinko podobné těm z Hartlových knih minulých, ale to se dalo čekat, když jsou od stejného autora.

Každopádně účel - odpočinout si u nenáročné knihy - splnila.

esfinge
18.07.2020 4 z 5

Pohodová oddechovka.

klarkys
14.07.2020 5 z 5

Mně se to hrozně líbilo! Byly tam originální hlášky a do Berta bych se asi taky zamilovala...Když jsem si knihu půjčovala v knihovně, čekala jsem víc srandy a chtěla jsem vědět, co kromě smíchu na tom Hartlovi všichni mají....už chápu a chystám místo ve vlastní knihovně....

miri.stajko
11.07.2020 5 z 5

Chtěla jsem oddechovku, u které nemusím přemýšlet a tu jsem také dostala:))

kokrokr
10.07.2020 3 z 5

Román P, Š, T a K , byl od muže pro muže. Víkend byl od ženy pro ženy. Bylo únavné číst knihu převážně jen o vztazích. Dal jsem to celé, ale příště si radši přečtu krimi nebo sci-fi.