Nejlepší víkend
Patrik Hartl
Na Silvestra si Andrea, Jirka, Dáša, Bert, Markéta a Pavel dají zásadní novoroční předsevzetí. Žádný z nich ale nikomu neřekne, jaké je to jeho. Doufají, že se jim to během nového roku podaří, mohlo by, protože času na to budou mít dost. Kromě ranních a večerních hodin pracovních dnů mají k dispozici padesát dva víkendů, deset státních svátků a čtyři týdny dovolené. To je dohromady šest tisíc sedm set šedesát hodin volna, během kterých se dá změnit téměř cokoli.... celý text
Odpočinkové čtení od Patrika Hartla, jak ho známe. O mezilidských vztazích, které jsou v různých podobách kolem nás. Ze začátku dost postav, ale postupně se vše usadí. Někdy tak reálné vykreslení postav a situací, že mě napadalo, zda skutečně neexistují. Kdybych měla srovnat s Radkou Třeštíkovou a jejím Veselí, tak kniha Nejlepší víkend mě nadchla mnohem víc.
Předešlé autorovy tituly znám, docela příjemný oddech. Nejlepší víkend patří k tomu horšímu, co jsem kdy četla - pocit jakési popisné vlekoucí se rozplizlosti na náladě nepřidal.
čekala jsem trochu více, kniha se četla dobře, ze začátku vcelku nezáživná, s postupujícím dějem lepší a lepší
Problém s Hartlem je, že to nejlepší už napsal a tak v posledních dvou dílech jen dokola opakuje stejné vzorce obecné nespokojenosti se životem jako příčinou nevěr, mimomanželských dětí a vztahových neshod. V prvních dvou třetinách knihy ani moc důvodů ke smíchu není, nicméně poslední třetina nabídne zázračné instantní řešení všeho, co bylo dosud špatně. Celou dobu jsem měla pocit, že si můžu rovnou pustit Ulici nebo Ordinaci (čemuž se léta vyhýbám) a vyjde to na stejno. Děj klouže po povrchu, takže se to rychle a dobře čte, to ano.
Možná je to jen můj pocit a dojem, ale přijde mi, že Patrik Hartl používá čím dál hezčí slovní obraty a čím dál více se umí vžít do svých postav. Ačkoliv jsem se v nich na začátku knihy trošku hůře orientoval... Pokud bych měl knihu vyjádřit čtyřmi slovy, jako byl název autorovy prvotiny (tedy "Prvok, Šampón, Tečka a Karel"), napsal bych "Čtivé, Vtipné, Zajímavé a Oddechové". Klasická Hartlovina, tak jak to má být :-)
Opravdu skvělé čtení, tak jako všechny knihy od Patrika Hartla. Člověk si u jeho knih opravdu odpočne.
Pan Hartl píše knížky pořád stejným způsobem, vždy jsou o skupině lidí, kteří se nějakým způsobem znají a jejich příběhy se prolínají, a taky o tom, jak sex dokáže ten život pohnojit. Kniha je milá a lehce čtivá. Bohužel už ničím nepřekvapuje a nevybočuje. Okamžiky štěstí měly aspoň zajímavý nápad a je třeba aby se autor zamyslel a vytvořil zase něco trochu jiného.
Zpočátku jsem měla trochu zmatek ve spoustě jmen, ale postupně jsem se do knihy začetla tak, že se mi ji nechtělo odkládat.
Postavy jsou tak reálné, že jsem v nich našla sebe i jiné své známé. Ze začátku jsem mela problém se v nich zorientovat, ale nakonec jsem ton zvládla ☺ kniha mě bavila
Opět velmi příjemný román pana Patrika. Každodenní starosti a výzvy větší skupinky lidí ,včetně příjemných okamžiků, jsou zachyceny čtivým stylem a každý se zde najde, protože tahle kniha je o životě. Moc příjemné čtení a super kousek do knihovny.
Knížka se četla hezky, nevím proc jsem si ale myslela, že to bude vtipna oddechovka - ani moc nebyla.
sex přátelství horolezectví Vánoce láska humor česká literatura zaměstnání náhody mládež dovolená kolektivní vědomí kolektivní smlouvy
2016 | Okamžiky štěstí |
2014 | Malý pražský erotikon |
2018 | Nejlepší víkend |
2021 | 15 roků lásky |
2023 | Gazely |
Patrik Hartl opět nezklamal...příběh mě moc bavil...byl reálný a ze života...opět další povedený kousek do mojí knihovny...a teď nezbývá nic jiného, než čekat až napíše další skvělou knížku :-).!!!