Captain Britain
Chris Claremont , Paul Cornell
Nejmocnější hrdinové Marvelu série
Brian Braddock, mladý muž obdařený duchem Avalonu, bojuje se silami zla jako odvážný a neochvějný Captain Britain. Zrodil se hrdina! V boji za to, že ne všichni hrdinové zvou svým domovem New York, předložili v roce 1976 autoři Chris Claremont a Herb Trimpe čtenářům zbrusu nový národní poklad. Captain Britain vám nyní přinese některé z nejpamětihodnějších příběhů všehomíra. Ukážeme vám, kde začalo dědictví britské legendy, která dodnes na marvelovském nebi jasně září. Obsahuje: Captain Britain Vol 1 1 Přichází Captain Britain Ze zkázy vzejde... hrdina Svět podle Arcadea Zbraně Avalonu... celý text
Čekal jsem to. Myslím to že je to průměr. První čísla jsou strašně ukecaná, nelogická a napojení na legendu krále artuše je nepovedené, přesto to není utrpení. Pochválil bych jen zajímavý oblek Captaina. Spiderman a Cap jsou na podobné úrovni. Pitomý scénář s ukecanými dialogy a ucházející kresbou. Souboj Capa a Petera si vycucali z prstu jen aby to bylo cool. Nové příběhy mají fajn kresbu, ale vy vůbec nevíte co se děje a není to ani moc o capovi. 4.5/10
Pro mě příjemné překvapení. Moje první čtení s Kapitánem a bavilo mě, jak týmovka s Pavoukem, tak Zbraně Avalonu, kde se mi líbila i kresba. Jediné mínus v tomto příběhu bylo, že jsem detailněji neznala všechny postavy, ale i tak příběh hezky odsýpal. První dva sešity trochu slabší, ale celkově za mě fajn čtení.
Strašne nezáživný komiks. Aj nudný Union Jack bol lepší a to už je naozaj čo povedať. Ja a anglické marvelácke postavy asi nikdy nebudeme priatelia. Alebo skôr ja a PSEUDO anglické? Bolo by fajn, aby sa anglickosť na daných komiksoch prejavovala aj inteligentnejšie, než len tým, že je občas v zábere poštová červená schránka. To je skutočne odfláknutá robota najhrubšieho zrna. Škoda. Najviac sa mi na Captainovi Britainovi páčili (a to sa mi pri komiksových kompletoch stáva málokedy resp. skoro vôbec) retro komiksy so Spider-Manom. Staré diely, v ktorých sa Captain Britain spojil s obľúbeným Steňolezom, sú naivné, zato majú srdce. Finálny (moderný) príbeh je postavami, akciou a mohutnými trikmi preplácaná nechcem povedať blbosť, ale vec, akú som v komiksoch videl stokrát a ešte stokrát uvidím.
Víte, kdo je Peter Wisdom, John the Skrull nebo Spitfire? Pokud ne, nečtěte. Všechny tyto postavy (a mnoho dalších) hrají v komiksu Captain Britain klíčovou roli a bez předchozích znalostí si prostě neškrtnete. Připočtěte si k tomu fakt, že třetina knihy už česky v kompletech vyšla a získáte tak smutně prázdný komiks.
Nič extra, ale docela dobré čítanie. Myslím, že ak Captaina vôbec nepoznáte, tak sa dá lepšie spoznať z prvých štyroch retro čísel, lebo v tých novších je docela chaos, lebo je tam veľa neznámych postáv. Takto som to mal ja, pred prečítaním som počul len o Britainovi, a tie ostatné som vôbec nepoznal.
Mezi NHM průměr, docela zábavné čtení. První dva příběhy o původu Capa jsem jen přelétl zrakem, ten se Spideym jsem už četl a docela bavil. Hlavní story dost dobrá, myšlenka Skrullů a magie byla docela sympatická a já se bavil. Kresba moc pěkná. Asi se není nutné více rozepisovat, fajnový komiks za 75%.
Captain Britain mě bavil. Posledních pár čísel NHM mě moc nebavily, a o to více mě Captain Britain sedl. Tím nechci tvrdit, že se jedná o nějaké extra dílo, protože nejedná, ale je to slušné čtení. Starší čísla mám už načtené z minula, a ty se mi líbily. Nový příběh je fajn. Nepřinese nic nového, ale pobaví. Největší problémem se zde opět ukazuje, že spoustu věcí nevíme. Neznáme většinu postav a jejich vzájemné vztahy. Trošku to kazí zážitek ze čtení. Co mě naopak sedlo byli postavy Black Knighta a lékařky Faiz. Samotný Captain nemá tolik prostoru, ale jeho bitva na konci je slušná. Celkově je komiks mezi třemi a čtyřmi hvězdy, ale nakonec dám čtyři, jelikož mě to bavilo.
Tento komiks mě jen trochu zaujal no ale stejně jsem ho přečetl