Neklid
Sidney Sheldon , Tilly Bagshawe
Tracy Whitneyová série
< 3. díl
Bývalá zlodějka Tracy seká po narození syna dobrotu. Touží žít v anonymitě, v klidu vychovávat svého potomka a zapomenout na minulost. Jak to ale bývá, ta o sobě dá vědět v nejméně vhodnou chvíli a Tracy musí čelit své největší noční můře. Je nucena vrátit se do hry, nebezpečnější a bezohlednější než kdy dřív.
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2021 , AlpressOriginální název:
Sidney Sheldon’s Reckless, 2015
Nebýt uveden můj nejoblíbenější autor Sidney Sheldon, od kterého jsem přečetl všechny knihy, tak bych třetí pokračování úplně minul. Stylem psaní se to nedá k Sheldonovi přirovnávat ani náhodou, u něho se mi líbila i ta nejslabší kniha, kterou jsem četl jako první v angličtině, kvůli stylu psaní a srozumitelným větám. Neklid je naprosto zbytečné pokračování skvělého románu Pokud příjde zítřek". Druhý díl se ještě dal, i když rovněž zbytečný, ale třetí příběh mě nechytnul hned od začátku krom kapitoly 8. Do konce jsem vydržel jen ze zvědavosti, kdo je Althea. Navíc jak už to v podobných románech bývá zvykem, jsem uhádl, že ten, s kým v závěru knihy Tracy bojuje bude ve skupině 99 zapletený a že přesně v poslední chvíli přijde zachránce. Epilog mě ale překvapil, kdo stál za veškerými Tracyinými problémy. Někteří lidé musí zemřít.
Kniha mě moc nenadchla, a v momentální časové tísni jsem nucena ji odložit. Doufám, že se k ní někdy vrátím.
Moc mě to nebavilo, asi nejsem cílová skupina na špionážní romány. Nepřišlo mi to nějak zvlášť napínavé, a ani momenty, kdy byl někdo zabit, neměly ten správný emocionální náboj. Předchozí dva díly jsem nečetla, ale dřív jsem četla několik románů (tematicky spíš společenských) od Tilly Bagshawe, líbily se mi, proto jsem nyní po knize sáhla. Nikde jsem nenašla zmínku, jaký podíl ten který autor na knize má, ale je to něco úplně jiného, než jsem dřív od TB četla, i než jsem nyní očekávala.
Na rozdíl od druhého dílu bylo toto pokračování opět dobře napsané, děj svižný a napínavý, Tracy a Jeff v plné síle. Mně se líbilo.
Třetí pokračování životních peripetií Tracy Whitneyové je opět skvěle napsané a autorka Tilly Bagshawe je opravdu tou správnou nástupkyní Sidney Sheldona . Kniha je k nerozeznání od ostatních knih autora, drží si stále stejný styl a úroveň.
Přestože Tracy už pověsila kariéru úspěšné zlodějky šperků na hřebík a věnuje se počestnému životu a výchově syna, život ji udělí tu nejhorší ránu, kterou mohl. Po rodinné tragédii je vtažena agenty CIA do boje s teroristickou skupinou , jejíž vůdkyně a sponzorka Tracy přímo vyzve k souboji.
Opět dostáváme dobrodružný, konspirativní a špionážní příběh. Tracy ukazuje své schopnosti jak přelstít své nepřátele, ale i přátele. Také se do hry vrací Jeff, její partner i protivník z předchozích dílů.
Děj je velice dobře a napínavě zpracovaný , logicky vystavěný s vysvětleným koncem, ale je trochu pomalejší a není to žádná divočina.
Konec včetně epilogu mě potěšil.
Kdo má rád autora a jeho knihy, určitě si přijde na své.
Ještě bych chtěla dodat, že není nezbytně nutně číst nebo si pamatovat minulé dva díly, příběh je samostatný a vše bez potíží pochopíte.
Tento třetí díl mi dal nejvíce zabrat, abych ho vůbec dočetla . Zdá se mi velice překombinovaný a zdlouhavý. Zkrátka S. Sheldon to není a zatím nevím, zda mě spisovatelka inspirovala k jejím dalším knihám. C