Nelituju

Nelituju
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/476832/bmid_nelituju-pZB-476832.png 4 92 92

Romantický příběh o lásce, strachu, přátelství i naději. Pro každého, kdo miluje zimu, snowboarding a příběhy, které chytí za srdce. Se snowboardem to Mia uměla pomalu dřív, než vůbec začala chodit, a na svahu je jako doma. Její druhou vášní jsou knihy. Má jich tolik, že by je při nejlepší vůli nedokázala přečíst za celý život. A že jí moc času nezbývá… Svízelné životní situace jí kromě koníčků pomáhá překlenout její kamarád Leo. Jediný člověk, kterého Mia pustila pod svou neprodyšnou slupku. Pak se ale objeví Sebastian. Neomalený, povrchní, sprostý… s těma nejkrásnějšíma očima, jaké kdy viděla! K tomu, že je tak uzavřená, má své důvody. Osud ji totiž postavil před těžkou zkoušku, v níž nemůže vyhrát. Kvůli Sebastianovi se ale Mia začne zamotávat do svých pravidel i citů. Poslechne srdce, nebo dá na rozum? Pomůže jí Sebastian zbořit těžce vystavěné hradby a naučí ji znovu žít a milovat?... celý text

Mistylady
05.01.2022 5 z 5

A konec mě naprosto rozsekal.

Kiwicatko
04.01.2022 5 z 5

(SPOILER) Rozhodne nelituju, ze jsem podporila vydani teto knizky. Na zacatku jsem cekala, ze to bude klasicka hra na tema “budu delat, ze te nechci, abys me chtel ty”, v prubehu jsem menila nazor a myslela, ze Mia bude asi pekna kaca a premyslela, co ze to ma za problem. Ve finale jsem rvala jak zelva a kricela na ni, aby to zkusila, aby se nevzdavala, ze to nemuze udelat sobe ani Sebastianovi. A nakonec mi pri poslednich strankach puklo pro Sebastiana srdce.

martina1797
30.12.2021 5 z 5

Život není fér. Nikdy nebyl a nikdy nebude. Silný a dojemný příběh, který nekončí happy endem. Poslední stránky jsem dočítala se slzami v očích. Doporučuji.

Peace
29.12.2021 3 z 5

"Věci, co se člověku za život přihodí, zanechávají rány. Některé jsou hluboké, některé mělčí, ale jsou. Hojí se jizvou, která nikdy nenahradí to, co bylo předtím. Někdy se jizva zanítí, nebo se nezahojí správně a bolest se znovu ozve a opět člověku připomene, co se stalo."

Příběh a zpracování nebylo špatné.. takový oddechový dívčí románek s vážnější dějovou linkou. Ale na to, jak je kniha tenoučká, tam na můj vkus bylo až moc nevěrohodných náhodných setkání, sexu a pravidel :)

Jurajovamaka
26.12.2021 5 z 5

Smutný romantický príbeh popretkávaný nietkami zimy...
Hlavná hrdinka Lea milovníčka kníh a zimných športov sa zamiluje do priťažlivého muža Sebastiána...no odmieta si ho pustiť do života...vyhýba sa vzťahom, chce si len užívať...
Skutočný dôvod jej odmietania je ukrytý oveľa hlbšie...je ťažko chorá...ako sa celý príbeh nakoniec skončí sa dozviete, ak siahnete po tejto útlej knižke...
ODPORÚČAM vhodná v tomto zimnom období k šálke čaju, alebo dobrého vareného vínka...

Dela90
23.12.2021 4 z 5

Na knížku jsem narazila díky pointě, zaujala mě na první pohled svou nádhernou obálkou a následně svou anotací. Po přečtení musím říct, že je to knížka nabytá emocemi od začátku až do konce. Mia mi přišla příšerně tvrdohlavá, to jak k sobě nechtěla vůbec nikoho pustit a hlavně ty její pravidla. O to víc jsem si zamilovala Seba. Musím podotknout, že popisy hor a přírody byly dokonalé. Konec knížky mě totálně rozsekal. Opět jsem bulela, jak želva a tak nějak tajně doufala, že to třeba dopadne jinak. Byl to vážně krásný a silný příběh.

Mindy
22.12.2021 3 z 5

Jednoho letního dne mě na FB zaujala výzva na příspěvek, aby mohla být vydána tato kniha. Tak jsem podpořila mladou začínající autorku, na vše zapomněla a týden před Vánocemi jsem ve schránce objevila doručený balíček.
No - na mě je té romantiky až příliš, ale závěr knihy je moc pěkný. A taky jsem ráda, že mám doma knížku s osobním věnováním a podpisem autorky.

Nuttelka
21.12.2021 4 z 5

Na prvotinu musím uznat, že je to opravdu povedené. Na jednu stranu chápu Miinu umíněnost a tvrdohlavost, ale zas na druhou stranu její "tvrdé" chovají k Sebovi jsem moc neschvalovala. Každopádně knihu jsem si moc užila a konec mě teda rozsekal na malé kousíčky... Další knihy této nové autorky si nenechám ujít. A opět chválím krásnou obálku :-)

kniznistranky
18.12.2021 4 z 5

Jakožto čtenář, který romantické příběhy nijak aktivně nevyhledává, jsem měla taková vlažnější očekávání. Chtěla jsem v první řadě pomoct autorce splnit si sen a vydat knihu. Když mi kniha po vydání dorazila domů, najednou mě to k ní strašně táhlo a něco mi říkalo, že teď je ten pravý čas na to si ji přečíst, takže jsem po ní sáhla.
Rozjezd byl dobrý, i když romantická linka mi přišla zprvu až moc rychlá a ne moc věrohodná. Trochu mi tam nejdřív chyběla i nějaká chemie mezi postavami. Taky se hned zezačátku objevila část, která na mě působila jako dodatečně vložená a jakoby navíc. Tím bych uzavřela oddechovější a klidnější první polovinu knihy a přesunula se k té druhé, která byla famózní! Musím říct, že se to krásně četlo, plynulo to a příběh je to ve výsledku opravdu silný a ne až tak oddechový, jak se může zdát. Jsem mile překvapená. Kvalita kapitol šla stále nahoru a i přes kostrbatější začátek a menší věrohodnost byl konec skvělý a přesvědčil mě. Části s Miou a Leem mě navíc neskutečně bavilo číst. Lea jsem si hodně oblíbila.
Nesmím zapomenout vyzdvihnout grafickou stránku knihy, protože ta se opravdu povedla! Krásná obálka a decentní vločka doplňující některé stránky uvnitř - no hned byl ten zážitek ze čtení ještě o něco větší. Sečteno a podtrženo - jsem příjemně překvapená. Opravdu je to silný příběh zabalený do oddechovějšího a lehčího kabátku.

Mistylady
16.12.2021 5 z 5

Co k této knize napsat a moc z ní neprozradit? Jde o pozvolnou romanci dvou lidí, která začne naprosto nevinně, spíš vznikne z nesnášenlivosti. Hlavni hrdinka Mia nemůže Sebastiánovi odpustit, že nechce přiznat svou chybu na svahu. A přitom u ní pomaličku začne klíčit náklonost. Neustále nečekané setkání je svedou dohromady a jak už to tak bývá, nenávist přeroste v lásku. Akorát si ji Mia nechce přiznat.
A konec mě naprosto rozsekal. Po dlouhé době kniha, u které jsem zase bulela, srdíčko mě bolelo, ale tak nějak krásně. Vidím veliký potenciál této české autorky, opravdu umí psát svižně a lehce a celkem i překvapit. Tak do půlky knížky jsem si říkala, že je to takový normální románek, nic nového nebo nějak překvapujícího, ale pak se to rozjelo a byl to fičák.

janinka177
14.12.2021 5 z 5

Já moc nemusím české autory (jsem strašná), ale tato knížka mě zaujala hned jak se pustila sbírka na její vydání na pointa.cz , takže jsem vznik knížky podpořila a rozhodně toho NELITUJU!
Příběh si mě získal a hlavní postavy jsem si hned zamilovala. Byť je knížka kraťounká je nabitá emocemi.
Navíc kniha je psána tak, že si snadno představíte, že jste v ní a sledovat jak se Mia a Sebastián kočkují nebo jak Leo je načapán, že Mie čmajznul legíny nebo ponožky je k nezaplacení.
Musím varovat, že tento příběh je opravdu silný, takže doporučuji připravit kapesníčky. Já tuto knížku strašně ořvala. Byla veselá, smutná, dojímající a zároveň nádherná.
Myslím, že toto dílo romantické duše ocení.
Doporučuji! A doufám, že autorka bude ve své tvorbě pokračovat.

2021  79%Nelituju
2023  82%Tam, kde nejsi