Němé oběti

Němé oběti
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/551624/mid_neme-obeti.jpg 4 768 768

David Raker série

ZTRATIL VŠECHNO, NA ČEM MU ZÁLEŽELO. ZBÝVÁ JEN SPRAVEDLNOST… A POMSTA. Colm Healy kdysi patřil k nejlepším detektivům londýnské Metropolitní policie, jenže kvůli jednomu osudovému případu přišel o všechno. Jeho neúspěšné snahy dopadnout vraha ženy a jejích dvou dcer, nebo alespoň odhalit motiv tohoto ohavného činu, ho nakonec stály nejen práci, ale také rodinu. Soukromý vyšetřovatel David Raker je poslední přítel, který Healymu zbyl a zároveň je nejspíš jediný, kdo dokáže pochopit Healyho touhu vraždy vyřešit. Společně se znovu pouštějí do vyšetřování a Raker postupně zjišťuje, jak návykový tenhle případ je a jak snadno dokáže srazit na kolena i zkušeného detektiva. Vlákna celé tragédie totiž sahají hluboko do minulosti a než jejich pátrání dospěje ke konci, budou Raker s Healym možná muset obětovat vše, co jim ještě zbývá.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: audiokniha , Audioteka

What Remains, 2015

Interpreti: Igor Bareš

Roubas
07.02.2020 5 z 5

Všechno už bylo psáno jinde. Weavera kritizovat nebudu, kdybych byl hnidopich, určitě bych něco našel, ale já nechci. Snad jen ke všem těm kladům, nejvíce se mi líbí, jak výborně pracuje s lokacemi a jak dokáže vybudovat tu děsivou snad až mytologii okolo zapomenutých míst a případů. Velké poděkování Mystery Press, že tohohle pána dotáhli na naše pulty.

Eliška82
02.02.2020 5 z 5

Za mě opět super

Pája699
23.01.2020 4 z 5

S touto knihou jsem tak nějak na vážkách...pan Weaver umí psát velmi čtivě a napínavě, o tom žádná... všechno tohle kniha měla,ale upřímně tento děj mě nijak zvlášť nezaujal, nenadchl. V závěrech je mistr..vždy se mi líbí, jak je vše dopodrobna vysvětleno. I tak se těším na další knihu autora :-)

LP113
26.11.2019 3 z 5

No já nějak vlastně nevím. Začátek dobrý. Pak se to podle mě zbytečně táhlo ne úplně podstatnými věcmi. Ano, všechno pak do sebe zapadne, ale myslím, že úplně není potřeba některé věci popisovat, jakou mají barvu a kde stojí. Špatné to nebylo, ale asi styl tohoto psaní není úplně pro mě. Ale úplný brak to rozhodně není.

Kaik
25.11.2019 5 z 5

Weaver mě opět dostal. Tentokrát jsem mu to zbaštil i s navijákem, zejména tu první část. I když závěrečné vysvětlení motivů bylo krapet na hraně, četlo se mi to lehce, samo a jedním dechem. Tento díl za plný počet.

Anet2106
14.11.2019 5 z 5

Opět další úžasný díl tohoto autora. Trochu jsem se bála, že po tolika dílech mě autor už nebude schopný překvapit, ale světě div se, znovu jsem překvapená byla. Tolik zvratů a takových jsem opravdu nečekala. Během pár dní jsem to prostě muselo přečíst a teď vzhůru do dalšího dílu!

barusak1
07.11.2019 5 z 5

skvělá ... těším se na další díl

Fifth Element
17.10.2019 5 z 5

Z mého pohledu asi zatím nejlepší ze série

Kate72
06.10.2019 4 z 5

Opět napínavé, jak jinak. Četla se hezky, ale tentokrát tam bylo pár hluchých míst. Healy čtvrt knížky probrečel, já také a tak to asi má být.:-)

klokan.1905
02.10.2019 4 z 5

Němé oběti...
Jedná se o šesté pokračování ze série David Raker... Koukal jsem, že v současné době se na pultech objevil již díl devátý, takže mám co dohánět... ;-)
Colm Healy byl jeden z nejlepších detektivů metropolitní policie až do doby, než začal vyšetřovat brutální vraždu Gail Clarkové a jejích dvou dcer - osmiletých dvojčat Abigail a April... Oběti bydlely v sedmnáctém patře bytového domu, ale nikdo si ničeho podezřelého nevšiml... Od této doby uplynuly již čtyři roky... Tento případ zničil Colmu Healymu kariéru a připravil jej o rodinu... U policie již nepracuje, ale tímto nevyřešeným případem se neustále trápí... Z tohoto důvodu se s žádostí o pomoc obrací na svého jediného přítele, který mu zbyl - Davida Rakera...
Kniha se, i přes vyšší počet stran - 537, četla velice dobře... Doporučil bych Vám přečíst i díly předchozí... Mé hodnocení by bylo 85 %, takže tady mi to vychází na silnější 4 hvězdičky...

cedos
01.10.2019 5 z 5

Pan Weaver je mistr pera. Čtenář od 6. dílu v sérii může zdánlivě očekávat, že už ho nic moc nepřekvapí, ale setkání se "starými" známými přesto každou stránkou přináší nové situace, napětí, výbornou psychologii postav a neočekávané zvraty. Na stránce 213 /vydání Mysterypress/ jsem měla pocit, že začínám číst znovu od začátku aby se mi rozum vrátil do děje a rozhodně to nebylo ke škodě příběhu. V téhle knize není ani jedna stránka, ani jedna věta ani jedno slovo zbytečné.

melonka
24.09.2019 4 z 5

Konec předchozího dílu byl pro mě trochu zklamání. Naopak tento díl zase posunul laťku zpátky na své místo :)
Příběh jako takový a způsob jak se vyvíjely zápletky se mi líbil. Jediné, co mě zklamalo byl vlastně motiv. Čekala jsem od toho trochu více než jen, že se někdo na někoho "špatně podívá".

Healy mi přirostl k srdci o trochu víc jak David Raker. Budu ráda, když se v některých dalších dílech znovu objeví a budeme sledovat jeho návrat do života.

Nočnípták
18.09.2019 4 z 5

Děj byl dost překombinovaný, ale dramatický. Některé nelogičnosti přehlížím, vždyť je to detektivní román, ne literatura faktu. Já si při knize odpočinula, četla a četla. Přečteno za víkend. Sérii nečtu postupně, ale tak jak jsou knihy volné v knihovně. Údolí mrtvých se mně líbilo o trochu víc, ale možná to bylo tím, že jsem ho četla jako první. Tak jaká na mne asi čeká teď? Už se těším.

dikobraz
09.09.2019 5 z 5

Som spokojny. Zapletka super, koniec prekvapujuci. Pekne to do seba zapadlo. Ziadna nuda nehrozi. Snad sa da Colm do poriadku a este nieco vyparati. A snad podlahne aj pani policajtka... Idem dalej, u mna spokojnych 5.

Merry001
09.08.2019 3 z 5

Kdybych tuto knížku četl jako první od Tima Weavera, dostala by minimálně o hvězdu více.
Bohužel se jedná o šestou knihu z jeho série, takže člověk čeká více...
Každý autor se vyvíjí. Jeho první kniha byla zajímavým pojetím detektivky, třetí kniha špička. Čtvrtá a pátá kniha upadala v závěrech, Němé oběti upadaly od poloviny.
Ze začátku zajímavé téma, kniha čtivá a poutavá, z kontextu předešlých knih neskutečné drama.
Čtenář se snaží přemýšlet dopředu stejně tak jako hlavní hrdina "David Raker". Z počátku mu přistanou na mysli závěry tématu rozdvojené osobnosti z "Klubu rváčů" nebo přemýšlí o "nadpřirozenu", což se může jevit jako další vysvětlení. To by ale dehonestovalo Tima Weavera!
Autor nezklame levnou zápletkou a vše se ukáže ve zcela novém světle.
Druhá půlka knihy uchovává postupné rozpletení zápletky až na to, že ...
OBSAHUJE SPOILY:
zápletka, aby dva několikanásobní vrahové, kteří po sobě "uklízí" svědky, spáchali sebevraždu jen proto, aby hlavní hrdina měl výčitky, je nereálná a !JEN! poslouží předešlé kritice, že hlavní hrdina nemůže přemoct všechny záporné charaktery.
Vzhledem k tomu, že na knížce se nepodílel jen autor, ale celý tým lidí (jak je to běžné a doložitelné z poděkování), jedná se o "banální" chybu kolektivu.
U šesté knihy autora, který měl slibný začátek, bych čekal po slabších dílech něco lepšího. Bohužel se tak nestalo a Tim Weaver je pro mě momentálně průměrný spisovatel.
Kdybych už sedmou a osmou knihu neměl koupenou, snad bych je ani nečetl. Bohužel ZKLAMÁNÍ!

Patapuf
05.08.2019 5 z 5

Tedy sem unešený... Moje druhé setkání s Davidem a řekl bych, že sem se královsky bavil.... rozhodně stojí za přečtení... Autor dokáže vtáhnout do děje a úplně čtenáře napnout až do konce, který bych vážně nečekal... za mě naprostá spokojenost....

Wyder
28.07.2019 3 z 5

Na Healyho knihu jsem se těšil, nakonec jsem z ní ale trochu v rozpacích. Dlouho trvá, než pochopíte, o co vlastně jde, celé mi to přišlo trošku zmatené (molo apod.). Celkově to vyznívá trošku jinak, než zbytek série, kde se klasicky pátrá po pohřešovaných. Konec sice relativně překvapil, ale jako obvykle se nedozvíme, jak co s kým dopadne, což mě zajímá nejvíce...

Nemůžu ale říct, že jsem se nebavil, hned jdu na další díl Rakera a doufám, že tam Healy zase někde bude...

Jana8774
08.07.2019 4 z 5

Za me je dej trochu z teto serie zamotany a natahly. Zaver prekvapil

JajinkaBeck
15.06.2019 4 z 5

Tenhle román je úplně jiný a tak úplně do celé série nezapadá. Ne že bych to myslela nějak negativně nebo že by to vadilo. Jen je prostě potřeba počítat s něčím jinačím. Tak docela nevím, jak jej vlastně ohodnotit, protože jednak ve srovnání s ostatními stojí někde jinde a jednak se bojím cokoliv prozradit, protože speciálně v tomhle případě i "cokoliv" může být moc. Colma Healyho jsem si z čistě spisovatelského hlediska a celkové zajímavosti hodně oblíbila, takže jeho linka taky láme srdce. A vlastně tentokrát i Rakerova. Zatímco v jiných románech mám tendenci ho pokaždé utržené ráně povzbuzovat, ať už proboha zvedne zadek a jde dál, tady... Jsem se v té bolesti plácala s ním. Celý tenhle příběh je vlastně o jakémsi "plácání se ve smutku". Přiznávám, že celé to rozřešení má u mě o hvězdičku méně, protože... Protože mi prostě nepřišlo ÚPLNĚ dobré. Promiň, Time. Je to asi jen můj osobní problém, ale případ, který zlomil Colma Healyho a málem i Davida, jsem si prostě představovala trochu jinak.

Burinkacdbd
07.06.2019 3 z 5

Autorova kniha Hon na mrtvého se mi líbila víc. David Raker je sympaťák, o tom žádná, ale bezmála 200 stran trvalo než se začalo v Němých obětech vůbec "něco" dít.
Linka příběhu mě taky zrovna dvakrát nezaujala.
Kromě zjištění, že "život není dokonalý", je David Raker mistr umění zkomplikovat si život kdekoliv a kdykoliv.
2019