Němý křik
Angela Marsons
Případy Kim Stoneové / D.I. Kim Stone série
Déle než měsíc vévodil Němý křik žebříčku bestsellerů britského Amazonu. Odstartoval sérii (dnes již dvanáctidílnou), která vychází v 28 zemích a díky níž se Angela Marsonsová stala jednou z nejúspěšnějších současných britských spisovatelek krimi. Pět postav stojí u mělkého hrobu. Jeden po druhém se vystřídali při jeho kopání. Jáma pro dospělého by zabrala víc času. Zmařili nevinný život, ale uzavřeli smlouvu a zpečetili ji krví… Po letech se středoanglické Black Country ocitá v šoku – nejprve je nalezena brutálně zabitá ředitelka místní chlapecké školy, následuje objev lidských ostatků u bývalého dětského domova. A další hrůzné zločiny… Inspektorka Kim Stoneová si záhy uvědomí, že hledá někoho, jehož vražedná pouť trvá už desetiletí. Že ho musí dopadnout, než znovu udeří. A že se musí vyrovnat s vlastními démony z minulosti, protože jinak už může být pozdě. Protože ani ta nejtemnější tajemství nezůstanou pohřbená navždy…... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Pro ženy
Vydáno: 2020 , KalibrOriginální název:
Silent Scream, 2015
Jsem spokojená. Čte se skoro sama. Určitě nezůstanu jen u této knihy, ale přečtu si i další od této spisovatelky. Hlavně sérii Kim.
Kniha se mi velmi líbila. Je čtivá, napínavá, má spád, děj je promyšlený, nevleče se, vše do sebe zapadá. Styl autorčina psaní mi vyhovuje.
A také, miluju knižní série, když se mi kniha líbí a jsou mi sympatické hlavní postavy, nerada se s nimi loučím... a tady ještě nemusím :-)
Nechápu, že mi tato série dosud unikala :-)
Hodnotím tuto knihu kladně,po celou dobu četby jsem byla napjatá jak to dopadne.A závěr mě trošku překvapil.Jen mi opět vadilo,že hlavní postavou je taková neohrožená wonder woman na rychlé motorce.A náhodou ještě dělá na vraždách...no ať se na mě nikdo nezlobí,ale tohle zaměstnání opravdu není pro ženský ;-) Emancipace do tohoto odětví fakt nee.Za to hvězda dolů.Jinak ok.
Děsivý, ponurý příběh... Přesto se kniha čte velmi lehce, má krátké kapitoly a děj ubíhá svižně. Kin Stoneová se mi zdá sympatická a její kolega Bryant také. Postupně jsem měla pocit, že jsem vraha uhodla, ale po chvíli už to zase vypadalo, že to byla jiná osoba. No a závěr byl úplně překvapivý, to jsem opravdu neměla nejmenší tušení, jak to vlastně bylo. Rozhodně tuto knihu doporučuji a už se těším, jak si přečtu další díl.
Klasická detektivka, tři čtvrtiny knížky napínání, děj se vleče a na konci heroické drama detektivů. Průměr, já si na detektivky moc nepotrpím.
Na úvod série dobré. Seznámení se sympatickou Kim mě oslovilo, ale přesto.. něco mi tam chybělo, abych mohla ohodnotit slovem "Ohromující".
Knížku jsem si půjčila v knihovně kvůli Výzvě, ale jsem ráda, že to je první kniha ze série, a tak mě čeká ještě spousta napínavých chvil s dalšími případy i osobními osudy Kim Stoneové. Hned si jdu půjčit další díly!
Čeká mě další maraton. Po sérii od Roberta Bryndzy jsem se pustila do Angely Marsons a první kniha mě úplně uchvátila. Bylo to děsivé, napínavé, ale i dojemné. Postava detektiva Kim Stone rozhodně není nesympatická a její životní příběh je opravdu bolestný. A závěrečné rozuzlení? Paráda. Další knihy autorky na mě čekají v mojí knihovně. A to je dobře.
Kniha měla sice pozvolný rozjezd, ale pak už to stálo za to. Postava hlavní hrdinky mi nebyla nejdříve moc sympatická, ale tím koncem mě dostala na svou stranu.
Hodnotím jako jednu z těch lepších detektivek a určitě se k jejím knihám ještě vrátím. Nešlo si nezamilovat Bryanta :)
Celkem příjemná detektivka, Kim jako hlavní hrdinka mi moc nesedla, ale čte se dobře a vrah i konec byl docela překvapení.
Naprosto překvapivý konec. Děj neměl chybu. Po dlouhé době opět pěkné čtení. Určitě půjdu do dalších. :)
Díky čtenářské výzvě jsem se dostala k této knize. Moc mě bavila, byla napínavá, do konce jsem vlastně nevěděla vraha. Trochu problém jsem měla s Kim, nějak mi nesedla, ale určitě si přečtu další díl.
Autorku jsem neznala, ke knize jsem se dostala díky tipům ze čtenářské výzvy. Knížka mě bavila, byla napínavá a čtivá. Hlavní hrdinka je možná trošku divná, ale svým způsobem sympatická. Ideální detektivka na 2 dlouhé zimní večery.
Příběhu nelze upřít jistou poutavost a překvapivost na straně jedné, na straně druhé lze shledat určitou nereálnost a navíc nevěrohodnost postav. Kniha se četla dobře, ale nic na ní nepůsobilo přesvědčivě. Za mě spíše průměr.
Byla to moje prvotina od AM. Knížka se mi líbila, byla čtivá, vraha jsem neodhadla a konec byl docela překvapením. Zpočátku mi vadily velmi krátké kapitoly a pouze narážky na události v životě Kim, postupně se knížka zlepšovala. Nicméně musím říct, že po grafické stránce se mi kniha nelíbila - docela velký formát na detektivku, velké písmo i řádkování. :-(
Velice zajímavé dílo plné stupňujícího se napětí, které vás na konci převálcuje úžasným rozuzlením. Doporučuji ovšem ani poté nepolevovat a příběh s plnou pozorností dočíst do úplného konce. Ten mi vzal dech.
Celkem pěkná detektivka. Nicméně i mně přišla chvilkama trochu utahaná, ale přesto mě bavila. Určitě se podívám po dalších dílech.
2016 | Němý křik |
2017 | Tichá modlitba |