Není úniku
Taylor Adams
Studentka Darby Thorneová cestuje za svou nemocnou matkou. Kvůli sněhové bouři uvízne na dálnici uprostřed ničeho a je nucena strávit noc na odpočívadle se čtyřmi úplně cizími lidmi. Při hledání mobilního signálu si všimne ruky malé holčičky, která je zamčená v jednom ze zaparkovaných vozů. Bez spojení a bez jakékoli možnosti se odtamtud dostat musí Darby přijít na to, kdo z jejích neznámých společníků je dívčiným únoscem… Není úniku amerického spisovatele Taylora Adamse byl přeložen už do 24 jazyků a je jedním z nejnapínavějších thrillerů, jaké jste kdy měli možnost si přečíst. Šokující zvraty, výborně propracované postavy a nečekané zápletky vám nedovolí se od něj odtrhnout, dokud nezjistíte, jak to dopadne!... celý text
Literatura světová Dobrodružné Thrillery
Vydáno: 2018 , Knižní klubOriginální název:
No Exit, 2017
Pi přečtení anotace jsem čekala trošku něco jiného. Zaporaka víme hned od začátku a pak se rozbíhá utek před ním, který je stále dokola. Některé scény celkem kruté, ale kniha mě moc nenadchla.
Neurazí, nenadchne. Taková pohodová kniha na pár hodin, která ve mě ale nezanechá žádnou hlubší stopu. Některé scény pritažené za vlasy, hlavní hrdinka tak trochu superhrdinka. Přesto mě příběh bavil.
Dočteno... Mylím, že ke knížce se již vracet nebudu, ani ji nedokážu doporučit, protože mne samotnou opravdu ničím neoslovila. Překombinované. Přistihla jsem se, jak přeskakuji odstavce, abych byla už nakonci.
Tohle pro mne bylo celkem zklamání, některé scény dobré, ale předvídatelné. Takový průměr, co nenadchne a neurazí.
Takto si představuji dobrý akční film a vůbec by mi nevadilo, kdyby se toho nějaký režisér chopil. Děj se valí kupředu ve slušném tempu, a i když jsou bohužel některé situace hodně předvídatelné, jak už to právě u akčních filmů bývá, tak jsem se dobře bavila a to je u tohoto žánru podle mě to nejdůležitější.
Ano, kniha JE čtivá. A vcelku originální. ALE: chování sedmileté dívky je absolutně nesmyslné, takhle by se žádné malé dítě, ono tedy asi ani velké, nechovalo. Rozumu skoro víc než dospělý člověk.
Děj občas zdlouhavý a stále se opakující úvahy, byť trochu jinými slovy, o tom samém - jak přelstít padoucha. Za mě průměr.
Je to taková jednohubka... normálně bych dal 4 hvězdy, ale líbilo se mi jak mě autor udržel napnutého až do poslední stránky a párkrát i příjemně dějově překvapil...
Mě tato kniha nějak nenadchla-mám z ní rozporuplné pocity.Příběh ,který se odehrává před vánoci,kdy Darby-hlavní hrdinka příběhu jede za svou maminkou,která je nemocná a uvízne na odpočívadle s dalšími čtyřmi lidmi ve sněhové vánici.V jednom z aut najde uvězněnou malou holčičku a únosce je někde mezi nimi-proč ale holčičku unesl,to je pro ni velká záhada a ze situace není úniku.
Kniha nenaplnila moje očekávání. Po slušném rozjezdu, přišla nudná část, která se opakovala neustále dokola
Příběh je zajímavý, je to zase něco jiného, dobře se to četlo, děj ubíhal, přestože to bylo neustále dokola (hrdinka chce zabít pachatele, pachatel hrdinku), chvílemi to bylo i celkem drastické. Darby byla, ale opravdu odvážná, vynalézavá, občas trochu zbrklá, unesená dívenka na svůj věk až moc vyspělá a nebojácná. Jen mě vadilo, že je to až příliš neuvěřitelné, nepravděpodobné, to mě na knize štve jelikož pak vás ten děj nemůže pořádně vtáhnout a ten konec... to bylo už moc :D.
Ale nápad na příběh super, jen příště více reality.
Kniha mě nijak nenadchla, i když zvraty tam byly, ale jako celek nic moc. A navíc těžko uvěřitelná nesmrtelnost některých postav.
Je mi líto. Fakt jsem se snažila, ale ani po dvou týdnech se mi nepodařilo prokousat přes stranu 72. Něco tak otravného a nudného jsem už dlouho nečetla a tím pádem ani nedočetla. Bez hodnocení.
Dost často se mi stává, že mě chválené knihy zklamou a před čtením Není úniku jsem se zklamání bála. Po dočtení jsem uznala, že protentokrát byly obavy zbytečné. “Panečku, to byla jízda”! Sice dost sněhová, ale jako... klobouk dolů pane Adams. Takhle úžasně napsanou knihu plnou nečekaných zvratů jsem dlouho nečetla. Hlavní hrdinka Darby byla obdivuhodná a vytrvalá, až k neuvěření, kolik toho kvůli cizímu dítěti zvládla. Za mě prozatím nejlepší kniha, která se mi v letošním roce dostala do rukou.
Četla jsem ji tři dny. Kdybych neměla roční dcerku, trvalo by mi to jen jednu noc...!!!
Nutně potřebuju knihu Na dostřel (a spousty dalších, hh).
Velmi dobře napsaná kniha, skvělý děj, který měl úžasnou zápletku a závěr. Napínavý a velmi zajímavý případ mladé studentky, která pro to, aby zachránila malou holčičku ze spárů lidských hyen - únosců udělá vše. Vřele doporučuji.
Po přečtení se docela divím, že má kniha tak nízké hodnocení. Od téhle knihy jsem nečekala žádnou velkou hloubku ani duchaplné téma. Jde prostě o klasický thriller kde se nic neobkecává a čtenář už je vhozen přímo do akce. Začátek byl podle mě právě naopak až moc svižný a záporák byl odhalen hned na začátku knihy. Líbily se mi všechny zvraty, já osobně jsem je nečekala. Ke konci to možná už bylo trochu překombinované a je pravda, že hlavní hrdinka si hrála až moc na spasitele. Ale závěr mě teda dostal, to bylo něco. A epilog jsem si musela přečíst znova, protože to už bylo nad moje chápání. Dávám 4 hvězdy za skvělou jednohubku, kterou jsem přečetla za 3 dny (normálně jsem schopná číst knihu i 2 týdny). A ubírám jednu hvězdičku za epilog, protože by mi tam více seděl ten původní konec :D