Neobyčejné těstoviny
Karla Pelikánová
Těstoviny jsou jednou z nejrozmanitějších kapitol gastronomie! Není snad nikdo, kdo by je nemiloval. Naučte se s námi připravit pilíře italské kuchyně, jako jsou špagety carbonara, lasagne bolognese nebo rigatoni s gorgonzolou. Nechybí ani nápadité recepty na různé druhy zapečených těstovin či těstoviny s rybami a plody moře. Na své si přijdou i ti, kteří dávají přednost čistě zeleninovým pokrmům, a naše nápady ocení i hospodyňky, které nemají času nazbyt a potřebují pro celou rodinu připravit rychlou večeři. Inspiraci načerpáte i na různé variace lehkých a zdravých těstovinových salátů. Tak listujte a vybírejte!... celý text
Přidat komentář
Tak trochu té "Itálie" potřebuje mít v domácnosti asi každý - a tato moderní kuchařka nám velmi ráda umožní vstup do zákoutí takové kuchyně, jejíž základním kamenem jsou právě těstoviny. Jako první nás samozřejmě seznámí s jejich různými druhy a nezapomene nabídnout recepty, jak si připravit vlastní těsto. A pak nás čeká příjemný výběr kapitol dle chuti a příležitosti: Rychlé večeře, Italská klasika, Z jednoho pekáčku, S rybami a plody moře, Pro vegetariány. Samozřejmě nechybí skvělé tipy, chytré rady a zajímavosti, o nichž jste určitě neměli ani ponětí.
A to vše servírované s nádhernými fotografiemi, které přímo lákají k... ne, samozřejmě že se fotografií nenajíte, ale určitě nalákají k přípravě zajímavých pokrmů. Akorát ta kapitola "S rybami a plody moře" bude spíše jen pro odvážné :-)