Neopouštěj mě
Laura Kneidl
Nedotýkej se mě série
POKRAČOVÁNÍ ROMANTICKÉHO YOUNG ADULT DRAMATU | Bojí se lásky. Ale ještě více se bojí, že by ho mohla ztratit… S Lucou byla Sage šťastná jako nikdy dřív. Ukázal jí, co znamená důvěřovat sobě samé i druhému. Co znamená žít. A milovat. Ale Sage znovu, tentokrát silněji než kdy jindy, dostihla její temná minulost – a zničila právě začínající štěstí ještě v základech. Ať se Sage snaží sebevíc, nemůže na Lucu zapomenout. Každý den bez něj je pro ni jako den bez části vlastního Já. Existuje pro oba ještě vůbec nějaká šance, když mezi nimi na základě nevyřčené pravdy a manipulací vyrostla tak obrovská zeď, že už se přes ni ani jeden nedostane?... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2021 , RedOriginální název:
Verliere mich. Nicht., 2018
Já tuhle duologii miluju! Hlavně její hlavní postavy - Lucu a Sage. Oba sympatičtí, perspektivní a rozumní studenti mezi nimiž je velká chemie. Po přečtení prvního dílu jsem se okamžitě musela pustit i do druhého - jako němčinářka jsem tedy nečekala na překlad a přečetla text v originále. Nevím proč, ale v němčině se mi kniha líbila víc. Teď, při čtení překladu, jsem měla pocit, že se děj trošičku táhne - prvních 300 stran se docela dost opakovaly jednotlivé situace, vyřešení "hlavního problému" se zvládlo na necelých 100 stránkách. Stejně ale za mne pět hvězd.
Autorka píše dobře - souhlasím s označením "pro milovnice Mony Kasten". Je to čtivé jako blázen :-D Těším se na další její knihy!
Stejně čtivé jako první díl, ale konec byl přeci jen trošku zklamání. Vzhledem k rozvleklosti celého příběhu mohla autorka věnovat části s Alanem větší podíl, více se zaměřit na psychologickou a kriminologickou stránku věci. Takto kniha zůstává bohužel jen na povrchu a není více než odpočinkovou románovou jednohubkou. Easy od Tammary Webber je v tomto povedenější.
Po přečtení prvního dílu Nedotýkej se mě jsem byla naštvaná na autorku za to, že nechala příliš otevřený konec. Čekala jsem více než měsíc (jsem ráda, že ne déle) a těšila jsem se na druhý díl. Nerada bych tu příliš vyzrazovala děj pro ty, kteří si čtou komentáře ještě před přečtením.
Stejně jako první díl je i tato kniha velmi čtivá, nedokázala jsem se odtrhnout, aniž bych ji dočetla, a tak jsem četla další a další stránky, až najednou bylo půl čtvrté ráno. Ale konečně ji mám přečtenou. Miluju příběh Sage a Lucy. Sage jako postavu jsem si oblíbila hned od začátku a snažila jsem se do ní vžít a pochopit její osobnost z psychologického hlediska. Samozřejmě jsem tušila, že se na scéně také objeví Alan a doufala jsem, že bude potrestán. Celou dobu jsem si říkala, proč se Sage konečně nesvěří. Ještě bych chtěla vyzdvihnout to, že se (díky bohu) veškeré milostné scény obešly bez jakýchkoliv vulgarismů nebo trapných výrazů, které poslední dobou vídám v mnoha knihách. Jen bych ubrala na detailech, protože si umím představit, že tuto knihu čtou i mladší čtenáři. Závěr byl téměř pohádkový, ale nic jiného jsem popravdě ani nečekala.
Po přečtení prvního dílu jsem se toho druhého nemohla dočkat. Ten otevřený konec mě zabíjel, v hlavě jsem už měla plno nápadů, jak to bude asi pokračovat, ale kniha opět překvapila. Pohltila mě hned od první stránky a nemohla jsem přestat číst, dokud jsem ji nedočetla.
Určitě doporučuji :)
2020 | Nedotýkej se mě |
2021 | Neopouštěj mě |
2021 | Někdo nový |
2021 | Ve skrytu stínů |
2022 | Někdo jiný |
Po tom ošklivém konci prvního dílu, jsem se pokračování nemohla dočkat. Do příběhu jsem se od první stránky ponořila a nechtěla jsem, aby skončil. Doufám, že od této autorky vyjdou ještě další knihy, protože Laura Kneidl jednoznačně psát umí.