Neopouštěj mě
Laura Kneidl
Nedotýkej se mě série
POKRAČOVÁNÍ ROMANTICKÉHO YOUNG ADULT DRAMATU | Bojí se lásky. Ale ještě více se bojí, že by ho mohla ztratit… S Lucou byla Sage šťastná jako nikdy dřív. Ukázal jí, co znamená důvěřovat sobě samé i druhému. Co znamená žít. A milovat. Ale Sage znovu, tentokrát silněji než kdy jindy, dostihla její temná minulost – a zničila právě začínající štěstí ještě v základech. Ať se Sage snaží sebevíc, nemůže na Lucu zapomenout. Každý den bez něj je pro ni jako den bez části vlastního Já. Existuje pro oba ještě vůbec nějaká šance, když mezi nimi na základě nevyřčené pravdy a manipulací vyrostla tak obrovská zeď, že už se přes ni ani jeden nedostane?... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2021 , RedOriginální název:
Verliere mich. Nicht., 2018
Pro mě se druhý díl povedl mnohem víc než první. V prvním díle mi Sage lezla na nervy, tady už mi nevadila. Být o nějaký ten pátek mladší, tak asi budu i nadšená.
U této knihy se mi hlavně líbilo to, že příběh se řadil mezi ty víc realistické a ne plné medu jako u většiny romantických knih pro mladistvé. Příběh jsem doslova hltala a vůbec by mi nevadilo, kdyby bylo pokračování k této sérii. Luku a Sage jsem si zamilovala! 5*
Za mě tento druhý díl byl zklamání, po konci prvního dílu, kdy to mezi postavami dá se říct vygradovalo, jsem čekala, že na to autorka naváže a druhý díl bude jako třešnička na dortu, kdy bude děj dál postupně vrcholit, ale to se bohužel nestalo... problémy z prvního dílu se nám odsunuly někam stranou a začíná znovu sbližování Luky a Sage, které jsme měli v prvním díle, a které opět trvá téměř celou knihu... ne, že by to autorka neuměla napsat čtivě a důvěryhodně, ale už to bylo v jedničce a přišlo mi zbytečné to znovu opakovat. Čekala bych třeba, že se do našeho rozzuzlení zapojí psycholožka, ale ta už zde nehraje žádnou roli... celkově to byla škoda, moc hezky rozpracovaný příběh se zde jako kdyby zasekl. Celou knihu tedy znovu čtenář dostává rozsáhlé sbližování dvou hlavních postav a rozprostřená dlouhá a složitá zápletka se vyřeší během tří stránek na samotném konci, neskutečně uspěchaný závěr, jako kdyby to najednou autorka chtěla mít za sebou. Celá knížka na mě působí, jako kdyby Laura Kneidl nevěděla, co si s hlavními hrdiny má počít.
Parádní zakončení této knižní série . Moc se mi líbily i skryté příběhy mimo hlavní hrdiny. Docela bych si dokázala představit další díly do série o životech přátel Sage a Lucy.
Příběh byl docela dost realistický a né plný medu jako v některých románech bývá. Už se těším na další příběhy této autorky :-)
Příběh plyne pomalu, stejně jako u prvního dílu, ale kupodivu to neubírá na “čtivosti” - přelouskala jsem za dva dny. Myslím, ze knížka je vhodnější pro čtenáře kolem 20 let, hodně se řeší problémy, které později prostě berete jinak. Vyzdvihla bych velkou roli přátelství, kterému se kniha dost věnuje. Romantika se vším všudy, něžné, ochranitelske, první láska..
Místy byl příběh podle mě už trochu uměle natahovaný. Každopádně autorka psát umí, a kdyby mi bylo 16, 17, dala bych hvězdiček pět.
O tom, jak moc se mě dotkla první kniha Laury Kneidl asi vypoví vše, když řeknu, že ihned po dočtení jsem běžela do knihkupectví pro její pokračování - Neopouštěj mě. Kniha mě rozhodně nezklamala. Otevřela ve mně všechny pocity rozchodů, vztahových problémů, ale i jejich řešení. To, že tahle komunikace nikdy není jednoduchá, to, že nikdy není jednoduché se někomu oddat se všemi svými kostlivci ve skříni je prostě fakt. To, jak se tohoto úkolu chopila autorka oceňuji a obdivuji.
Jediným zklamáním pro mě byl tak rychlý konec. Myslím si, že rozuzlení mohlo přijít o něco dříve v knize a mohlo mu být věnováno více času, jak by si zasloužilo.
Rozhodně však musím přidat autorku mezi své oblíbené.
Krásná kniha, začala jsem číst hned po přečtení první části a obě knihy za víkend přečteny.. Zakončení knihy bylo skvělé a já si čtení moc užila
Tohle byla bomba.
Panebože, jak já jsem si tuhle sérii užila!
Ihned po prvním díle jsem se pustila do tohoto a nemám slov. To je tak neskutečně krásný příběh!
Jestli někdo sháníte fakt dobrou romantickou sérii, která vám nedá spát, rozhodně sáhněte po téhle dokonalosti!
Děj se odehrává převážně v Melview, kde se nachází campus univerzity. Autorka nijak zvlášť detailně nepopisuje prostředí ani osoby. Oproti tomu krásně popisuje dialogy, které Sage sama se sebou vede, jaké pocity v ní dřímají včetně nesváru mezi jejími vnitřními hlasy v podobě srdce a hlavy. V příběhu se objevuje problematika sexuality - pansexuality, panenství, panické ataky atd.
Na knížku jsme byla doslova nedočkavá. Bohužel mi ale ke konci přišla až moc uspěchaná. Věděla jsem, jak to mezi Sage a Lucou dopadne. Ale čekala jsem větší zápletku s jejím otčímem. Nicméně se mi to četlo velmi rychle. První díl mě tak nadchl, že jsem se nemohla dočkat a přečetla jsem to během chvilky. Myslím si, že právě ty rodinné vztahy odlišují dnešní zamilované knížky a tady tomu dává jistý údiv a zájem se dozvědět, jak se Sage popere se svou rodinou. Líbí se mi styl Mony Kasten a těším se, až se pustím do dalšího jejího díla.
Tak moc jsem se na ni těšila,až jsem toho asi čekala příliš. Teoreticky je tam všechno v pořádku,ale osobně mi vadilo,že skoro celou knihu řešíme něco, o čem všichni víme,jak dopadne,ale ten hlavní problém,kvůli kterému se tohle všechno děje, se nechává na poslední strany a ač ta gradace byla super, tak to pro mě bylo nevyvážené.
Ani druhý, závěrečný díl této série mě nezklamal. Kniha se čte skoro sama, Luca je pořád sexy a skladkej, co víc by si člověk mohl přát.
DOPORUČUJU! Je to super čtivo na pozdní večery při svíčce a kakau. A já jsem trochu nešťastná, že už mám oba díly za sebou.
Má v sobě něco, co mě dráždí, něco vyzývavého a zároveň
uklidňujícího, čím mi dodává odvahu. Ukázal mi, jak mám žít svůj život beze
strachu. A tento pocit si v sobě uchovám už navždy.
Moc pěkne zakončení a aspon v knihach vše nakonec dopadne jak má...
Druhý díl jsem začala číst hned po dočtení prvního, byla jsem extrémně zvědavá, kam celý příběh bude směřovat.
Trochu jsem čekala, že začátek příběhu bude trochu někde jinde. I druhý díl byl velice čtivý a zajímavý a já si celý čtení velice užila. Opět zde byly momenty, kdy jsem cítila husinu, nebo jsem si říkala, že to snad ani není možný.
Bavil mě začátek, kdy to byla hra na kočku a myš. V průběhu celé knihy Sage udělala ohromný posun a já z toho byla velice překvapená. Dalo by se říct, že to byl docela velký skok, takže na někoho může působit nereálně. Byla jsem ráda, že zjistila, že není "porušená" a začala o sobě i trochu jinak smýšlet.
Jennifer mě doopravdy naštvala a byla jsem ráda, že ji Sage dala podnět se zamyslet nad jejím jednáním a očividně začala fungovat trochu jinak.
No o Alanovi nemluvě, jeho chování bylo naprosto šílené a odpudivé a rozhodně jsem ráda, jak to s ním dopadlo. Měla jsem velký strach, že díky jeho postavení Sage nikdo neuvěří.
I takhle kniha vás udrží v napětí a dočkáte se docela zajímavých zvratů a rozuzlení. Epilog je jen doopravdy nasazení koruny za tak skvělým příběhem. Prostě dokonalost, už teď se těším až si příběh přečtu znova.
Jak správně knihu popsala Mona, tak si necháte zlomit srdce, aby vám ho postupně znovu slepila dohromady. Naprosto s tím souhlasím, já jsem se do příběhu Sage a Lucy naprosto zamilovala ️ a rozhodně bych se nezlobila, kdyby byly další příběhy z tohoto kruhu přátel.
⭐ 5/5
Proč nám to ty autorky dělají a za každou cenu rozdělí knížku do dvou dílů? První díl byl úžasný, ve druhém se kromě konce nic závratného nestalo.
(SPOILER) Docela jsem se těšila, jak to se Sage a Lucou dopadne a můžu říct, že jsem si čtení opravdu užila. Obcas mě přišlo vyprávění trochu zdlouhavé a některé jejich přístupy k různým situacím, bych řešila asi jinak, vždyť stačí říct jak to je a je po problému ne? Ale Sage chápu, neměla to chudina jednoduché a konfrontace s Alanem byla konečného pravé, co potřebovala, aby mohla vše uzavřít. Pěkný příběh, ale nedá se říct, že bych se k sérii měla někdy vyloženě chuť se vrátit.
Po přečtení prvního dílu Nedotýkej se mě, jsem byla nadšená! A konec mě hrozně navnadil na další díl, jenže na vydaní jsme museli ještě čekat. No a pak konečně vyšlo Neopouštěj mě.
Měla jsem trochu snížená očekávaní, protože jsem všude četla, jak je druhý díl slabší než ten předchozí. S tím musím, z části souhlasit, hlavní postavy Luca a Sage se dost hádali a usmiřovali, a to několikrát za sebou. Ale mě to bavilo, spíš mě zklamal konec, který byl hrooozně uspěchaný, jako kdyby to autorka chtěla najednou rychle uzavřít..bum a hotovo! Za to strhávám ⭐️ dolů.
Jinak jsem si ale Lucu a Sage zamilovala a tuhle duologii můžu jen doporučit! těším se na další knihy od autorky, 25.10. vychází první díl nové série “Někdo nový”!!
2020 | Nedotýkej se mě |
2021 | Neopouštěj mě |
2021 | Někdo nový |
2021 | Ve skrytu stínů |
2022 | Někdo jiný |
Za me lepsi nez preslazena jednicka, I kdyz I Tu jsem cetla jednim dechem. Trochu mi vadilo, ze je dej prilis primocary a jednotvarny, uvitala bych dejovou odbocku hlavne o April, kdyz autorka nakousla v prvnim dile jeji vlastni spatnou zkusenost s muzi. Zaver uspechany a totalne nerealisticky, ale mozna je to jen muj pohled jako ctenarky detektivek.