Neopouštěj mě
Laura Kneidl
Nedotýkej se mě série
POKRAČOVÁNÍ ROMANTICKÉHO YOUNG ADULT DRAMATU | Bojí se lásky. Ale ještě více se bojí, že by ho mohla ztratit… S Lucou byla Sage šťastná jako nikdy dřív. Ukázal jí, co znamená důvěřovat sobě samé i druhému. Co znamená žít. A milovat. Ale Sage znovu, tentokrát silněji než kdy jindy, dostihla její temná minulost – a zničila právě začínající štěstí ještě v základech. Ať se Sage snaží sebevíc, nemůže na Lucu zapomenout. Každý den bez něj je pro ni jako den bez části vlastního Já. Existuje pro oba ještě vůbec nějaká šance, když mezi nimi na základě nevyřčené pravdy a manipulací vyrostla tak obrovská zeď, že už se přes ni ani jeden nedostane?... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2021 , RedOriginální název:
Verliere mich. Nicht., 2018
po zklamání z Někdo nový jsem se k této duologii moc neměla. nakonec jsem ji přečetla na jeden nádech. až moc jsem soucítila se Sage a jejím psychickým problémům, bylo mi z toho až zle. v druhém díle to nebylo už tak strašné, ale zase tam byly vztahové problémy a hlavní zápletka, takže jsem se vlastně vůbec nenudila. tak nějak jsem potřebovala bolestivý příběh a přání bylo vyslyšeno. téma knihy bylo docela jiné než v klasických romantických knihách a do Lucy jsem se zamilovala hned, i když jsem se bála se Sage a opravdu jsem byla místy velmi znechucená čím si Sage musela projít.
(SPOILER)
Hodnotím rovnou oba díly, ze začátku jsem se nemohla začíst, ale od polovinu prvního dílu až do poslední strany druhého. to šlo samo a přečteno za jednu volnou neděli.
Příjemné čtení i když Sage, která furt nemá peníze a utrácí za voloviny, tak to mě neskutečně štvalo - donáškové jídlo, letenka a nové bydlení.
Téma její minulosti s otčímem by mělo být propracovanější a to samé sezení i psycholožky.
Na pláž, na zahradu nebo jen tak prostě příjemná oddechovka.
Když jsem začala číst první díl této série, zpočátku jsem byla poměrně nespokojená. Nemohla jsem se vůbec začíst, chvílemi jsem přemýšlela, zda ji dokonce neodložím rozečtenou, avšak jsem to nakonec nevzdala. Jak už někteří psali, cca od té půlky se to začínalo malinko více rozjíždět. Nyní, po přečtení obou dílů, byl za mě druhý díl mnohem lepší. Myslím, že kdyby autorka zkrátila obsah a z duologie udělala stand-alone, bylo by to určitě záživnější. Avšak jako milovnice young adult literatury byl pro mě příběh Sage a Lucy přeci jen hezkou oddychovkou. Moc se mi líbilo to, že jsme si zkrátka museli chvíli počkat, než jsme se dozvěděli, čím vším si Sage prošla a proč má ty nevysvětlitelné panické ataky.
Upřímně jsem na vážkách. Kniha se mi líbila, autorka píše stylem, že děj tak snadno plyne a tak lehce se čte, že máte knihu za chvíli přečtenou a ani nevíte jak. Ale měla jsem velký problém se začíst. Něco mi na začátku nesedělo, možná to bylo až hluboké úvahy na stránkách. Od poloviny se to zlomilo a děj ubíhal a ubíhal. Bavila jsem se a doufala ve šťastný konec. Luca byl úžasný a Sage občas na nervy. Jinak moc hezké zakončení. Jen kdyby byla kniha poloviční nic by se nestalo. A možná by tím pro mě byl příběh poutavější.
(SPOILER) Musím říct, že tahla kniha byla krásné zakončení vztahu Sage s Lucou. Tuhle autorku jsem si moc oblíbila a doufám, že si přečtu další její knihu.
Krásný příběh a skvělé zakončení série. Je to miloučký a potěší romantické duše, které chtějí věřit, že vše nakonec dopadne dobře. Knihu jsem si užila! :-)
(SPOILER) Druhý diel bol pre mňa o poznanie lepší než prvý, autorka však písala podobne. Najprv som mala nádej, že konečne vedľajšie postavy trochu vyzdvihne a aj sa tak na začiatku dialo, na konci knihy však mohla aspoň povedať, ako dopadla April, čo teda Cameron, ako na tom bol Aaron a Connor. Rozhodla sa Megan študovať alebo nie? Názor Nory.. chýbalo mi ujasniť si do konca pár vecí k úplnej spokojnosti. Niektoré opisy, tak ako v prvej knihe, boli znova zdĺhavé, zbytočné. Sage nemala peniaze na spolubývanie ale na svoju vlastnú garsónku, ktorú si kompletne vybavila, sa naraz niekde objavili. Dúfam, že ďalšie knihy od autorky budú viac premyslené a nebude zabúdať na detaily, ktoré si ona sama všimnúť nemusí, no pozorný čitateľ si ich všimne. :-)
Skvělý závěr, zápletka. Není to typicky přeslazený románek. Rozhodně se kniha čte plynule a na jediný dech. Pro mě naprosto odpočinkové.
Prvni dve tretiny knihy nudne, a ta treti? Je videt, ze autorka nevi nic, ale vůbec nic o psychologii zneužívání...takova naivni pohadka prolozena teen pornem :D
Po prvních padesáti stranách jsem přeskočila doprostřed, a pak na konec. Abych se teda dozvěděla, jak to dopadlo a jestli KONEČNĚ najde odvahu se mu svěřit. Super. Happy end. Zaklapnuto. Nikdy víc.
Ach jo, Lauro, proč to děláš. Zmenšit obsah dvou knih do jedné a dala bych tomu průměrné tři hvězdičky. Možná. Ale tento díl byl tak extrémně nezazivny, repetitivni, ubijejici, Sage byla naprosto na facku v tolika aspektech, pomalé sbližování, zase to věčné "chci ho, ale nemůžu s ním mluvit", pořád nemá peníze, ale utrácí za blbiny, slovo komunikace jí nic neříká ... Dočetla jsem, ale kdybych si knihu nekoupila, odložím ji po prvních pár stránkách.
Z této knihy mám dost rozporuplné pocity. Je naivní a místy skoro až hloupá. Přišlo mi velmi úsměvné, že Sage si až v polovině druhé knihy uvědomí, že řešením je komunikace. Avšak pozor, sice si to uvědomí, ale nejedná tak. Stejně tak onen základní problém knihy začíná zázračně mizet a nakonec se vyřeší až neskutečně rychle a jednoduše.
Na druhou stranu se kniha opravdu dobře čte a vlastně ani nevím proč. Ta chemie mezi Sage a Lucou je neskutečná. Je znát, že autorka má talent na romantickou linii. Bohužel ta vážná stránka trošku pokulhává
Krásné navázání prvního dílu ...jak cit k druhemu dokáže překonat tolik překážek. Jak se Sage konečně vydala tou správnou cestou, ač musela kácet stromy. Kniha se mi líbila, úplně mi před očima běžel film, jaký by podle toho mohl být natočen, nebo to na mě tak působilo, jako bych něco podobného někdy už viděla, a nebo třeba nezměrná čtenářská představivost.:)
(SPOILER)
Myslenka pribehu se mi moc libila, ale misty to bylo hodne naivní, ze mama Luca hned poslechne rady Sage, ze to s Alanem pujde takto..
Misty se to strasne vleklo. nejzajimavejsi chvile byla, kdyz k ni prijel a cele se to provalilo. A to jak porad breci, ze nema penize, ale pritom nonstop kouka na serialy a neuvari ani palacinky a jidl si jen nechava dovážet? to je v americe jako normalni? :-D
Druhý díl se mi líbil mnohem víc. Opět jsem názoru, že mohly být oba díly spojeny do jednoho stejně jako u Biancy.
Trochu mi vadilo, že byla Sage děsně “broke”, ale zároveň si byla schopná kupovat jednu donášku za druhou, letenky, apod.
Krásné navázání na první díl. I tady vám 400 stran uteče jak nic. Opravdu skvěle zpracovaná série.
Hneď po prvej knihe som sa jednoducho musela vrhnúť hneď na pokračovanie. A neľutujem.
Priznávam, že som veľmi rada, že to všetko nakoniec dobre dopadlo - Sage aj Luca si prešli svojím vlastným peklom, a vyriešili si problémy nielen medzi sebou, ale sa aj popasovali so svojimi démonmi.
Byla jsem ráda, že jsem ji měla po dočtení prvního dílu po ruce. Bohužel stejně jako u první knížky, mohla mít klidně o 100 stran méně a nic by se nestalo. V knize je pár hluchých míst, kdy jen čekáte, co se stane. Postava Sage mi v druhém díle neuvěřitelně vadila, ale v několika posledních kapitolách se začala lepšit. Oddechovka i příběh je to fajn, čte se hezky, jen autorka by neměla stále zmiňovat, jak je Sage na mizině a konto má na nule, když je živá z donášek jídla, koupí letenku a nové bydlení. Jsem zvědavá, jak se nám ještě tato autorka předvede.
Knížka, která se čte sama. Napětí, až do konce. Nečekala jsem, že oba díly přečtu jedním dechem. Opravdu román s velkým R. V předešlých komentářích, jak někdo píše, jsem se Sage také nesouhlasila. V podstatě mě zaráželo i v prvním díle, problém s penězi. Sage neustale neměla peníze, ale dělala nákupy, objednávali si pořád jídlo. Zde ve druhém díle kde říká ,, Můj účet je vybílen k nule.” Koupí letenky v první třídě a objedná si taxík. Kdo to tedy sponzoroval Luca? April? :-D Tohle jediné mi vadilo. Jinak mohu doporučit všem holkám 15+ se začínající četbou. Je zde vše, co má v románu být.
2020 | Nedotýkej se mě |
2021 | Neopouštěj mě |
2021 | Někdo nový |
2021 | Ve skrytu stínů |
2022 | Někdo jiný |
Opět přeletěno za necelé dva dny. Pokračování příběhu z první knihy a rozuzlení. Kniha se mi líbila, autorka píše stylem, že děj tak snadno plyne a tak lehce se čte, že máte knihu za chvíli přečtenou a ani nevíte jak.