NErůžek

NErůžek
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540560/bmid_neruzek.jpg 5 3 3

V Srdcolese se narodil roztomilý jednorožec. Jenomže! I když ho všichni rozmazlují a krmí ho suprcukr-mlasko-lásko-tlamo-medem, on si toho vůbec neváží. Na všechno pořád odpovídá „ne, až mu ostatní začnou říkat Nerůžek. Jednou se Nerůžek rozhodne ze slaďoučkého světa cukrové vaty odkráčet. Na cestách potká mývala, který nikoho neposlouchá, psa, kterému je všechno jedno, a taky princeznu, které je zase všechno už dávno jasné. Nakonec se ale z téhle čtveřice stane docela dobrá parta. Ona je totiž i tvrdohlavost hned zábavnější, když ji máte s kým sdílet.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Drobek
Originální název:

Das NEINhorn, 2019


více info...

Přidat komentář

PosPol
06.09.2024 5 z 5

"Jednorožce miluju, jednorožce miluju, koně co maj jeden roh, mám ráda, miluju je moc ..."

Je úplně jedno, že kniha je pro čtenáře 6x mladší než já. Jsou tam JEDNOROŽCI! Takže mé dětské, infantilní já si ji muselo koupit.

V lese mezi liliemi žije malá rodinka, balvany tu mají z plyše, mráčky z cukru, zvířátka žijou v míru beze strachu z lovců a pušek. Jednou takhle jednorožka vyprdne mládě a ejhle ho divňouska, je zvláštní, umí jen říkat NE. Proto netrvá dlouho, než ho ostatní začnou šikanovat. Pardon, to se nestane. Jen mu začanou říkat NErůžek.

Rodiče si mnou starostí rohy, čím to asi může být? Jsou málo ňuňuňu na svého kulíška? Copak ani načechrané obláčky s obscéně nahými andílky nepomůžou? Ani víla kráva si neví rady. Teda - víla, kráva! Ach, ty čárky!

Jednoho dne se Nerůžek vztekne a opustí otravné stádo. Cestou potkává zvířátka a zjišťuje, že není ten největší potrhlík na světě a hned je mu lépe. Společně se vydají NIKAM.

Na konci knihy najdete mrkočku, kolosa, sečtěláka, knížkomila, nejeztřába, seberku, nemelblouda, bedvěda či skorla. A spoustu dalších vyšinutých zvířátek. A všechny jsou úžasňoučký a jistě heboučký. Kromé jéééžka.

Tak jo, tohle je skvělá kniha pro malé děti. Učí je, že mají říkat co si myslí, poukazuje na fakt, že i malé dítě je človíček a má právo být naštvaný, mrzutý nebo nespokojený. Takže já si jdu pustit Já, padouch a sladkou Ágnes a mé pětileté já hodnotí tuto knížečku 5/5*

Štítky knihy

jednorožci

Autorovy další knížky

Marc-Uwe Kling
německá, 1982
2021  77%QualityLand
2022  100%Malý NIEdnorožec
Skrýt reklamy