Nespoutaná duše
Angela Dorsey
Nespoutaná série
1. díl >
Jane je nešťastná z toho, že se musí stěhovat, opustit školu a svou nejlepší přítelkyni Marii, ale nejvíce ze všeho, že musí opustit svou milovanou jezdeckou školu. Její jedinou útěchou je, že se s sebou bude moci vzít svou oblíbenou klisnu Keetu, která tak získá krásný nový výběh a dokonce i svou vlastní stáj ve staré stodole. Jane však v jejím novém životě, na který se začíná pomalu zvykat, očekávají netušené dobrodružství. Záhy se seznámí s dívkou jménem Penny a obě dívky spolu brzy objeví tajemství, že ve stodole straší, a rozhodnou se přijít této záhadě na kloub.... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: 2006 , StabenfeldtOriginální název:
Freedom, 2005
Je to kniha pro mladší devčata, já jsem ji četla jen proto, že zrovna nebyla po ruce jiná kniha. Nemám ráda nadpřirozena, ale přesto je kniha hezká,ale i smutná. Mít o 10 let méně, tak bych knihu hltala.
Krásný, smutný, odpočinkový příběh s nádherným koncem. Příběh, který není jen pro milovníky koní.
Už je to dlouho co jsem knihu četla, ale moc se mi líbila. Doporučuji hlavně mladším čtenářům a milovníkům koní
Tohle je úžasná, prostě úplně dokonalá kniha. Moc mě bavila a četla jsem i ostatní díly.
Hezky popsané. Moc se mi líbila pasáž, kdy popisuje zahradu své matky. A navíc je krásně popsaný její vztah ke koním i jejich vztah navzájem. Nejsem do koní blázen, přesto tohle bylo trochu něco jiného. Četla jsem jako mladší, přesto si některé pasáže přečtu znovu :)
Pamatuju si, že když jsem byla menší, doopravdy jsem se u téhle knížky bála. Tajemný kámen uprostřed stodoly, černá masa zhmotňující se do podoby koně, nevysvětlitelné ržání přicházející odnikud a pak samotný příběh Nespoutané, který je dojemně krásný a zároveň nahánějící hrůzu. Už tehdy se zřejmě projevovala má posedlost duchy a nadpřirozenem, takže jsem raději než realistické příběhy od koní hltala tyhle:) Bude to už nějaký pátek, co jsem Nespoutanou duši četla poprvé, ale pořád se mi líbí a ráda se k ní vracím. Což bohužel nemůžu říct a volném pokračování, které mi vůbec nesedlo…
příběhy o koníchAutorovy další knížky
2010 | Zima křišťálových tanců |
2007 | Šepot v nebezpečí |
2006 | Opuštěná |
2006 | Nespoutaná duše |
2006 | Pouštní píseň |
Moc krásná kniha. I když už dávno nespadám do věkové kategorie, kniha se mi moc líbila. Je to příjemná změna po krimi a smutných knihách.