Nesvlíkej se sama

Nesvlíkej se sama
https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/100516/nesvlikej-se-sama-100516.jpg 4 26 26

S nadhledem i vážně, s vtipem i smutkem, s ironií i s pochopením komentuje svět kolem sebe ve své sbírce epigramů mladý brněnský autor Richard Skolek. Tyto texty vycházely v Brněnském a Blanenském deníku, vydavatelství Akcent se rozhodlo upravit je do knižní podoby a představit je širšímu okruhu čtenářů.... celý text

dasa6360
včera 4 z 5

Když na mě dnes vyskočilo upozornění na komentář od Greengrass, všimla jsem si, že jsem tu ještě nezanechala žádný svůj rádoby vtipný a intelektuální komentář. :)) A protože i v mé hlavě létají různé kraviny, které kromě mě nikdo neocení, řekla jsem si, že zanechám stopu alespoň tady. :)) Hlavně to, prosím, neberte nikdo moc vážně. :)

Richard Skolek, veršů král,
s grácií nám píše dál.
Jeho humor jemně bodá,
číst ho, to je čistá soda.

Rýmy svižné, ostré, hravé,
úsměv budí v mysli zdravé.
S nadsázkou i kapkou něhy
to jsou, páni, řádné šlehy.

Žádné trapné kudrlinky,
pouze verše pro skupinky,
pro skupinky poetů,
končím, než to popletu.
Za ty verše díky chvála,
jeho tvorba? Skvělá, stálá.

Greengrass

Vůně i nálada
se rychle kalí.

Až se vše opraví,
řádně se vyšplouchám,
a pak si mě, pro mě za mě,
svlíkej zase sám.

(Acho jo, to je poslední, fakt, slibuju... proč jsem to jenom v noci četla, toho Skolka. A teď už šup šup k těm mailům!

Greengrass
včera 5 z 5

Když se v noci hrůzou budím
(práce, děti, úkoly),
když se ve dne děsně nudím,
až mě hlava rozbolí,
neběžím hned k doktorovi.
Já jsem chytrá holka.
Místo prášku polykám
verše Ríši Skolka.

Tak jsem taky dostala chuť si trochu pohrát se slovy... infantilní, trapný jsou ty moje rýmy.

Zato ty autorovy se mi moc líbily, děkuji za možnost si přečíst tuto e-knihu.

Naďa2411
25.08.2023 4 z 5

Autor sám předčítá básně - epigramy v aknize, které jsou velmi krátké, k pobavení a zamyšlení. Knihu věnoval své mamince. Nebyly špatné.

faba
23.02.2023 3 z 5

Krátké jednoduché verše/epigramy. Něco ano, něco i jo :-)
Třeba:
ženám k zamyšlení
prý myslíme jen na sebe
muž nebýt sobec nemůže
však četly jste už, vážené
oslavnou báseň na muže?

stáří
že lidi maj se hůř a hůř
nevěřte téhle myšlence
když nezlepší se časem svět
pak zachrání nás demence

Booky84
17.08.2022 5 z 5

Krátké, humorné, svižné a ze života. Děkuji za možnost si přečíst, hned mám lepší den.

anonymní.Ilja
09.01.2022 2 z 5

Tuto knihu jsem našel díky Databázi knih, když jsem procházel knihy volně ke stažení. Narazil jsem na tuto eknihu a z rozmaru ji spolu s řadou jiných stáhl. A konečně se k ní dostal, když jsem v noci nemohl spát. Autor (snad si to zde přečte a já ho tímto zdravím) v úvodu říká, že se rozhodl dát své knihy volně na internet, aby zjistil, co se stane. A když nic jiného, tak si je tu přečetlo (k 9.11.2022) hned 24 lidí. A mne pobavila.

Kdybych měl dodat komentář obšírnější, řekl bych, že kvalita jednotlivých básní a miniatur je značně kolísavá. Od skvosty po říkanky. Některé básně by se dali ještě upravit a doladit, některé příliš vyčnívaly mezi ostatními a nezapadaly. Obecně bych si dokázal představit, že kdyby to byly dvě nebo tři menší sbírky, které by byly nějak tématicky nebo formou celistvější, neuškodilo by to. Celkově to však bylo odlehčené a příjemné čtení a některé básně jsem si ukládal, abych se jimi mohl později znovu a znovu bavit.

Ronnie68
22.12.2020 4 z 5

Za mě ve většině případů vtipné krátké básně ... četlo se to dobře ...

Česneksmedem
10.09.2020 4 z 5

Epigramik Richard Skolek
do všech rodin, škol a školek.

S trapností sobě vlastní jsem si musel přisadit alespoň heslem, že. Jinak to byla taková milá mini jednohubka. Díky za volné dílo.

moira2912
14.10.2019 3 z 5

Bylo tam pár super básní, byly tam slabší kousky, nebylo to špatné.

Jaruš7
12.04.2019 5 z 5

Šmankote, tak tohle byla čistá paráda,
veršovaná, svižná, vtipná, moudrá šaráda.
Obdařený talentem, nemůžeš chtít víc,
snad jen kresba, k vylepšení nezbývá pak nic.
Super.

marky147
05.01.2019

Kniha nám ukazuje všednosti života humornou formou, takovým způsobem, že nad tím se musí člověk pozastavit a zasmát. Je to tak normální, že by nás na to ani nenapadlo udělat na takové témata básně. Moc jsem si knížku užila a ne jednou ji otvírám.