Netopýr

Netopýr
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/537569/bmid_netopyr-66324e9844d7d.jpg 4 5937 5937

Harry Hole série

Nejoblíbenější norský notorik chytá sériového vraha u protinožců! 1. díl krimi série o detektivu Harrym Holeovi. V Austrálii je nalezena mrtvá norská dívka. Vše poukazuje na to, že byla znásilněna a zavražděna. Oddělení vražd osloského policejního ředitelství vysílá do Sydney kriminalistu Harryho Holea, jehož úkolem je sekundovat místní policii při vyšetřování a zároveň si odpočinout od problémů s alkoholem i psychických potíží. Pasivně přihlížet a jen radit však Harry neumí, a tak se ve vyšetřování začíná navzdory nelibosti australských kolegů silně angažovat...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: audiokniha , OneHotBook

Flaggermusmannen, 1997

Interpreti: Hynek Čermák

fruitbueno
26.11.2019 3 z 5

Na doporučení pravidelných hltaček mordácké literatury jsem s Harrym H. začala od prvního dílu. Nemůžu zastřít své zklamání, ačkoli se kniha četla sama, obsahuje na můj vkus neskutečně velké množství "vaty", která zdržovala, nudila a nebavila. Věřím ale, že tendence bude vzestupná a s norským detektivem to nevzdávám.

Tetipu
18.11.2019 2 z 5

Tato kniha mě v porovnání s ostatními zas tolik nebavila.

Pumpkin
15.11.2019 3 z 5

Jako bylo to fajn počtení. Ale nic co by mne úplně táhlo a nutilo číst dlouho do noci. Kdysi jsme četla sněhuláka a přišel mi lepší. Nicméně, hodlám v sérii Harry Hole pokračovat, tak uvidíme co další díly☺️

JanaBalunova
12.11.2019 5 z 5

Překvapilo mě, kolik toho autor napsal o své hlavní postavě. Hned v prvním díle odkrytá tajemství pana detektiva a tím dostává celá série dost zajímavý podtext ;-) Už jen tím, co má H.H. za sebou v prvním díle, tak mi to nedá spát a musím už číst další.

Samozřejmě jsem netušila do poslední chvíle, kdo je vrah :-D

LuCc1211
05.11.2019 4 z 5

Moje druhá kniha od Nesba. Začátek knihy byl strašně vleklý, že jsem si už říkala, že knihu odložím. V asi druhé půlce knihy se opak stal pravdou. :)

Paluska
28.10.2019 4 z 5

Začátek dlouhý a vleklý...ALE pak se to změnilo a už to frčelo.. knihu jsem měla rychle přečtenou. Řekla bych, že je to lepší průměr... uvidím, co přinese další díl :-)

danielavachova
27.10.2019 4 z 5

Moje první kniha od Nesba,na rozjezd dobrý,Harry docela protiva,doufám ,že se to zlepší.

bee88maja
25.10.2019 3 z 5

Nechala jsem se strhnout lavinou nadšených výkřiků, že Nesbo umí, a už i dětem na střední je doporučován jako součást povinné literatury. Tak jsem se do toho vrhla a upřímně? Vůbec mne to nebavilo. Body dávám za téma a zakomponování reálií Austrálie. :)

Capkomi
22.10.2019 3 z 5

Né nadarmo se říká, pokud chcete začít s Harrym od Nesbøho, nečtěte jako první Netopýra. Neposlechla jsem a byla jsem docela zklamaná, jakým tempem se partie rozehrává. Nicméně asi po 250. stránce případ začal nabírat na obrátkách a já se přestala nudit detailními popisy postav, prostředím Austrálie, fetu a alkoholismu. Nesbømu dám ještě šanci.

Ethys
21.10.2019 3 z 5

Začátek me bavil vic nez konec, i když me trochu překvapil. Uvidím, jak dopadne druhy dil.

chaera
18.10.2019 3 z 5

První kniha od Nesba, kterou jsem přečetla a nadšená jsem teda nebyla. Bylo to rozvleklé a Harry Hole mi občas přišel dost nesympatický. Na druhou stranu mi sedl autorův styl psaní a oceňuji zasazení do Austrálie a propojení její historie do příběhu. Určitě dám této sérii ještě šanci, už jen proto, že většina čtenářů tuto knihu označuje za nejslabší díl. 2.5/5

evik.sv
16.10.2019 2 z 5

Koněčně jsem dle doporučení sáhla na 1. díl a musím říct , že jsem nevěděla jestli se mi kniha má líbit nebo ne...Podle mě je to takový průměr , děj byl předvídalný.Zajímavější jsou informace o historii Austrálie , než samotný případ. Vzhledem k tomu , že jsem člověk , který se nerad vzdává , tak jsem ji dočetla. Ale nebudu a nechci nad Harrym lámat hůl a sáhnu i po dílu druhém a uvidíme , třeba si toho alkoholika zamiluji....

JanHrnecek
15.10.2019 5 z 5

Jsem velmi rád, že jsem začal číst sérii pěkně chronologicky. Netopýr mě oslovil jako ještě nikdy předtím žádná kniha. Stal jsem se díky ní "otrokem" Harryho Holea. Výtečně vystavěný příběh, který je doplněn o překvapivé zvraty a velké množství zajímavých informací o Austrálii. První díl jsem si doslova zamiloval.

Lubisek
21.09.2019 4 z 5

Každá série se musí nějak rozběhnout. A musím uznat, že se tahle rozběhla přinejmenším solidně. Moje první seznámení s tímto fantastickým norským spisovatel opravdu stálo za to. Musím přiznat, že jsem čekal nějaký thriller s napínavým dobrodružstvím a temnou atmosféru, nicméně opak byl pravdou - části ohledně historie Austrálie a všelijaké mýtické příběhy se mi také velmi zalíbyly. Knížka se rozbíhá hlavně v druhé polovině, od té doby už jsem ji nedal z ruky a přečetl ji jedním dechem. :) Zejména posledních pár (3 - 4) kapitol bylo opravdu strhujících, jen ten konec byl možná maličko více urychlený. Doufal jsem, že mezi vrahem a Harrym proběhne na konci ještě nějaký rozhovor ve velkém napětí, to se ovšem nestalo. I přesto nesmírná spokojenost a jsem zvědav na další díly. A také tu 1 hvězdičku navíc si pro ně schovám. :)

lenka33
20.09.2019 2 z 5

Moje první kniha od Nesba, ale čekala jsem od toho víc. Nezačetla jsem se, nebavilo mě to a teď váhám, jestli se pouštět do další jeho knihy. Nakonec jsem ji sice dočetla, ale jsem zklamaná.

jfialova
17.09.2019 4 z 5

Dobře napsaná detektivka, moje první ze série o Harry Holleovi. Hlavní hrdina se pěkně vybarvil. Jsem zvědavá, jak se předvede dál. Jako oddychovka kniha splnila svůj účel.

Zlatinka.Emilly
13.09.2019

Tak ne, tuhle knihu prostě nedám. Četla jsem od Nesba Sněhuláka, ale tohle jako by napsal někdo jiný. Šest kapitol jsem poslouchala jako audio, další tři jsem přečetla, ale myslím si, že dál nebudu plýtvat časem. Tak dlouho jsem knihu odkládala, až jsem se nakonec rozhodla, že přišel čas ji definitivně uzavřít. Asi už nechci od Nesba přečíst žádnou knihu.

PROCHEY
25.08.2019 3 z 5

Velice svižné čtení. Občas zbytečně moc příběhů z australské historie - některé sice měly vzhledem k závěrečnému rozuzlení své opodstatnění. Způsob, jakým do sebe ale všechno nakonec "zapadlo" mě moc neoslovil... rovné 3 hvězdičky.

ddarav
09.08.2019 4 z 5

Dej se pozvolna rozjizdel, ale pak jsem se chytla a cetlo se to opravdu snadno. Prijemne byly informace o Australii a pribehy o puvodnich obyvatelich. Urcite se pustim i do dalsich knih ze serie.

432830
06.08.2019 4 z 5

Za dva dny jsem nemela co delat - ctive, dynamicke, napinave...asi ve trech ctvrtinach jsem zacala byt opravdu velmi napnuta, hrozne jsem chtela otocit na konec a zjistit, kdo je vrah. Samozrejme jsem to vydrzela a vraha objevila chvili pred Holem. Nesbo popisuje mistni tradice a zvyky, taktez mnoho legend, ktere jsou s pribehem sladeny.