Netopýr

Netopýr
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/537569/bmid_netopyr-66324e9844d7d.jpg 4 5937 5937

Harry Hole série

Nejoblíbenější norský notorik chytá sériového vraha u protinožců! 1. díl krimi série o detektivu Harrym Holeovi. V Austrálii je nalezena mrtvá norská dívka. Vše poukazuje na to, že byla znásilněna a zavražděna. Oddělení vražd osloského policejního ředitelství vysílá do Sydney kriminalistu Harryho Holea, jehož úkolem je sekundovat místní policii při vyšetřování a zároveň si odpočinout od problémů s alkoholem i psychických potíží. Pasivně přihlížet a jen radit však Harry neumí, a tak se ve vyšetřování začíná navzdory nelibosti australských kolegů silně angažovat...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: audiokniha , OneHotBook

Flaggermusmannen, 1997

Interpreti: Hynek Čermák

JanaJ.
05.07.2019 5 z 5

Jasných pět hvězd z pěti na norsko-australském nebi.

Přečetla jsem jedním dechem, stejně jako když jsem poslouchala audioknihu namluvenou Hynkem Čermákem; vřele doporučuji.

Přesně pro takové momenty žijete a čtete. Prožíváte příběhy, necháváte fantazii pracovat, těšíte se ze všech dějových zákrut.

onyx84
02.07.2019 4 z 5

3 večery a hotovo.Místy zbytečně zdlouhavé, co se týče australské kultury a zvyků, ale jako celek super.Na konci to do sebe krásně zapadne a všechno Vám dá smysl...

Eeli
21.06.2019 4 z 5

Příjemná detektivka. Oddechové pasáže postupně gradují v akci ve shodě s řešením případu. Zápletka není ničím neobvyklá, veškeré plusy této knihy jsou tvořeny spíše způsobem zpracování v příběh - stylem vyprávění, postavami, humorem i smutkem.

Hawkeye65
19.06.2019 3 z 5

Moje prvé stretnutie s Harrym a musím povedať, že veľmi dobré. Hoci Harry Hole je hotový úkaz prepitého a opusteného človeka, ako policajného vyšetrovateľa si ho zamilujete. Pri tejto knihe mi chýbalo viac „detektívneho deja“, i keď nenamietam, že v detektívke nemá príbeh odbiehať ku klaunom, boxerom či prostitútkam. Veľké plus majú u mňa opisy Austrálie, ktoré boli príjemným prekvapením.

Veru.Viti
19.06.2019 3 z 5

Byla jsem neuvěřitelně zvědavá jaký je ten všemi opěvovaný Nesbø. Určitě jsem od toho čekala mnohem více. Jsem přesvědčená, že po dalším dílu už nesáhnu. Opravdu jsem se jen překonávala, abych to dočetla. První poloviny knihy pro mě byla obrovskou nudou. Pak se to naštěstí docela rozjelo, takže nakonec dávám 3 hvězdičky.

lapagerie
17.06.2019 3 z 5

Ač je Netopýr prvním ze série, četla jsem ho až jako nekolikátý v pořadí. A nejsem si jistá, že kdybych byla Netopýrem začala, zda bych vůbec další Harryho případy četla. Knížka mě nepohltila, klidně jsem ji na pár dní odložila a pak zas pokračovala. Další případy Harryho Holea mě dostaly víc.

PriMula
16.06.2019 4 z 5

Má první kniha od Nesba. Nadchla mě, je to pěkné počtení a jestli že další díly budou lepší a lepší, jak soudím podle hodnocení, bude to pro mě pecka. U díla Netopýr mi vadilo pouze to, že se do poloviny knihy nic neděje. Děj se skládá z drobných příběhů o Austrálii, ovšem je pravda, že to v druhé půlce využijete. Doporučuji.
Ale přece jen než se kniha rozjede, určité pochybnosti máte, proto 4 *.

Mike99
13.06.2019 4 z 5

Po 2 samostatných knihách (Lovci hlav, Syn) a HH4 a HH5 se začínám seznamovat s Harrym pěkně od začátku. Děj mě okamžitě vtáhl, způsobeno zejména tím, že reálie po dd pobytu v délce 9M v Austrálii jsou mi hodně blízké, evokovalo mi to hodně vzpomínek. Příběh samostatný nebyl špatný, vraha jsem nečekal stejně jako jeho motiv. Líbily se mi myšlenky místních domorodců. Přidám jinou: Aboriginec během putování Austrálií nezabije pro své nasycení jiného tvora, pokud ten sám mu nezkříží cestu.
Pozn. koho zajímá kultura Aboriginců, doporučuji k přečtení skvělou knihu od Marlo Morgan: Poselství od protinožců.

Mosek
10.06.2019 3 z 5

Moje první kniha od Nesba,místy hodně popisná,ale příběh zajímavý.Myslím,že stojí za přečtení.

Evelin
09.06.2019 4 z 5

Ze začátku knihy jsem uvažovala, jestli ji vůbec budu číst. Po přečtení knihy jsem ráda, ze jsem u ní zůstala. Četla jsem jedním dechem, poté co se dej konečně rozjel.

Effka
07.06.2019 3 z 5

Některé pasáže zbytečně zdlouhavé, místy jsem přeskakovala, ale jsem ráda že jsem knihu dočetla, nakonec to nebylo špatné čtení. Spisovatel má svůj zvláštní vypravěčský styl, který se mi celkem líbí. Určitě si ráda přečtu i další díly.

zz.uu.zz.aa
27.05.2019 3 z 5

:-) dobrá knížka. Prostředek knihy mě začínal nudit, ale poté se to zase rozjelo.

Elen.aja
21.05.2019 5 z 5

Prave docteno,jednim dechem...ikdyz nektere pasaze byly zbytecne zdlouhave...

AntikvářPraha4
14.05.2019 4 z 5

Z první knížky od Nesba, co jsem přečetl, mám trochu rozporuplné pocity. Určitě to je v detektivním žánru nadprůměr, ale něco mi na tom nesedělo. Zkusím to pojmenovat. Kdyby kniha byla puzzle, tak řeknu, že jednotlivé dílky jsou krásné a většinou do sebe krásně zapadají, ale sem tam některé, jsou do sebe narvané trochu moc silou...

Gabri-88
08.05.2019 4 z 5

Prvni knizka od Jo Nesbø a opravdu si me Jo diky Harrymu ziskal! Postava Harryho me pomerne fascinuje. Jak se ten norsky chlapik dokaze vybicovat k vykonum, ktere mi obcas prijdou pro nej jako postavu nemozne. Ale fandim mu.
Musim tedy rict, ze nekdy je to na me az moc temne. Krimi mi neni cizi, ale tohle si obcas snazim nevybavovat az moc realisticky, protoze by se mi z toho udelalo soufl.
Mam v planu precist serii celou. Jen si musim davat pauzy mezi jednotlivymi knihami, protoze jak rikam, je to skoro az moc temne a tudiz pro me depresivni :-)

hana.hanigerova
04.05.2019 4 z 5

Tato kniha pro mě byla velkým překvapením. Vzhledem k tomu, že už za sebou jednu knihu od autora mám a ta mě příliš neuchvátila, spíš naopak, byla jsem z jejího konce poměrně znechucená, tak jsem neměla velká očekávání. Ale chtěla jsem dát tak oblíbenému Nesbemu šanci a udělala jsem dobře. Několikrát jsem byla varována, že první díly série s Harrym Holem jsou horší a ten autorův um se rozjíždí až později. Jestli tomu tak je, tak se neskutečně těším na další díly.
Hlavní hrdina mi byl sympatický se svými dobrými vlastnostmi, ale i s démony, kteří ho jeho celým životem provází. Někdy jsem na něj naštvaná, ale většinou s ním spíš jen soucítím a mám pro něj pochopení. Také ostatní postavy, které hrajou v tomto příběhu roli jsou skvěle promyšlené. I když jsou mnohdy až příliš inteligentní. Ta zápletka, kterou autor vymyslel a všechny ty detaily z dějin a z legend Austrálců, to nejspíš svědčí o autorově obrovském rozhledu a moudrosti. Bohužel však píše tak, jak kdyby předpokládal, že takhle moudří jsou všichni. A tak to v reálném životě není. Především kvůli tomuto jsem knize jednu hvězdičku při hodnocení odebrala. Také proto, že vrah byl vysvětlený tak zvláštně a moc jednoduše. Už v průběhu čtení knihy mě napadlo, že by mohlo jít o něj - ! POZOR SPOILER ! překvapivě proto, že měl v příběhu tak malou roli. Jsem holt asi zhýčkaná Jefferym Deaverem, který je v tomto žánru mistrem. I tak jsem si čtení této napínavé a velmi čtivé knihy moc užila a těším se na další díly!

Brambor16
03.05.2019 3 z 5

Na to že to byla první kniha kterou jsem od autora začal číst, tak mě to trochu zklamalo. Čekala jsem severskou detektivku a najednou je postava v austrálii kde je pořád jenom vedro. Jinak musím říct že jsem nečekala všechny ty zvraty, co se tam udály. A jednou jsem byla na postavu naštvaná až se mi to nechtělo číst dál, ale zvládla jsem to a docela se i těším na další případ Harryho Hola.

diNov
28.04.2019 3 z 5

Vzala jsem Nesba od začátku a nedá se říct, že bych z první knihy byla zklamaná. Na druhou stranu bych od autora s takovým ohlasem čekala víc. Ale je to jeho první kniha s komisařem Holem.

Bublinka.
12.04.2019 3 z 5

Seznamte se, Jo Nesbø.
Těší mě.

Tohle seznámení jsem pořád odkládala a Harry Hole mi pořád ve čtečce strašil bez povšimnutí. První polovina mě nebavila, potom se to zlomilo a nutně jsem potřebovala zjistit, kdo je ten šílený vrah. A až do poslední chvíle jsem se nechávala autorem svádět do slepých uliček a hledat potenciálního zabijáka v každé sebevíc nepravděpodobné postavě. Nakonec jsem nepodezírala jenom vraha a Harryho.

Když jsem pročítala komentáře podivující se nad hype okolo autora, trochu jsem krčila rameny. Není to trochu hloupost to hodnotit podle jedné knihy a zejména prvotiny?

JustWomen
12.04.2019 4 z 5

Začátek mého Jo Nesbo maratónu a nebylo to zase tak špatné. Možná moc přímočarý děj, ale skvělé postavy a zajímavé vztahy, jen začlenění historických faktů mi přišlo poněkud rozvláčné. Postava Harryho na jedničku, oceňuji zejména jeho inteligenci a sympatické chování k ženám. Sbohem Austrálie, letím do Thajska.