Netvor
Peter James
Ross Ransome je špičkovým odborníkem ve svém oboru - je jedním z nejúspěšnějších a jistě i nejbohatších plastických chirurgů. Při takovém postavení očekává od své ženy Faith, že bude dokonalou manželkou - a proč také ne? Koneckonců strávila na jeho operačním stole hodiny a hodiny, aby ji dokonalou udělal. Když však jeho manželka vážně onemocní, pohrdne tradičními lékařskými postupy a otrávená stereotypním manželstvím s Rossem hledá pomoc u charismatického terapeuta, zabývajícího se alternativní medicínou. Nakonec u něj najde pomoc nejen při řešení zdravotních problémů, avšak i ochranu před tyranizujícím a despotickým manželem. Ransone chápe její zájem o alternativní medicínu jako naprostou zradu. Její chování popírá jakoukoliv logiku a Ross Ransone je velmi racionálně založeným člověkem. Logicky tedy nechápe, proč by měl nějaký cizí muž mít jeho ženu, když on ji mít nemůže. To dá přece rozum...... celý text
Neříkala bych tomu horor. Spíš takový běžný thriller. Bylo to dobře čtivé, ale občas jsem jednání a smýšlení postav nechápala. A přílišná propagace alternativní medicíny mi lezla krkem. Jako taková nenáročná četba dobrý, ale nemá na to, aby vybočila z průměru. Nicméně v komentářích čtu, že jiné horory od autora jsou lepší, tak mu asi ještě dám šanci.
S Peterem Jamesem jsem se setkal jako s horrorovým autorem. S dobrým horrorovým autorem. Proto mě trochu zklamalo, že Netvor je čistý thriller. Ale i v téhle oblasti zůstal James dobrým autorem. Netvor je odsýpající příběh s dobrými postavami. Mohl, pravda, skončit trochu drsněji (a já to chvíli i očekával, právě pro horrorovou historii Jamese), ale i tak se mi kniha dobře četla a líbila.
Proti teto slatanine jsou Stopy hruzy veledilo.Vsichni tam fnukaji,dale mame nemoc z Thajska, ktera mimochodem vubec neexistuje.Skladovani biologickych zbrani ve forme sklepa u nekoho, tohle autor nemohl myslet vazne.Nedocteno.Nejvice me rozesmala anotace na prebalu knihy :Britska odpoved na Stephena Kinga.Ubohy Stephen !To si nezalouzil.
Knížka mě pohltila od začátku, velmi napínavá, s gradujícím závěrem. Můj nejoblíbenější autor.:-)
Skvělé velmi čtivé moje první kniha od tohoto spisovatele jdu číst další