Neumieraj mladá

Neumieraj mladá
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/539689/bmid_neumieraj-mlada.jpg 4 25 25

Blix a Rammová série

< 3. díl >

Kolegyně je mrtvá a dcera unesena. Pokračování úspěšné série s komisařem Blixem a novinářkou Rammovou. V poklidném pátečním odpoledni je na prahu svého bytu zavražděna Blixova blízká kolegyně Sofie Kovicová. Vše nasvědčuje tomu, že šlo o promyšlenou likvidaci. Vrah si odnesl i její notebook a spisovou složku s neznámým případem. Celé oddělení se vmžiku pouští do práce a vzápětí přichází další rána – dva muži unesou Blixovu dceru, která se náhodou ocitla ve vrahově blízkosti. Blix je vyloučen z vyšetřování, a tak se rozhodne jednat na vlastní pěst. Emma Rammová je mu však tentokrát spíš přítěží.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , Kniha Zlín
Originální název:

Slagside, 2020


více info...

Přidat komentář

zazvorka
14.07.2024 4 z 5

Dobrý příběh, dobře napsáno, nicméně dobře mi při čtení nebylo. Na mě příliš smutné.

Evelin2506
11.07.2024 3 z 5

Ani nevím proč, ale moc mě kniha nezaujala. Líbila se mi linie novinářky Emmy.


SkaliBar
14.06.2024 5 z 5

Zatím nejlepší kniha ze série za mě. Dokonce se mi to líbí o něco víc, než série s Wistingem. Vynikající severská krimi. Čtivá, zamotaná a napínavá jako kšandy.

alzbeta4340
10.06.2024 5 z 5

Není vůbec třeba znát předcházející díly. Nicméně tohle je jednoznačně nejpovedenější kousek této série, jen opravdu doufám, že nebude poslední. Tentokrát kriminální případ zasáhl drsně do soukromí detektiva Blixe.
Neváhejte a přečtěte si, ráda doporučuji.

astra3
06.06.2024 5 z 5

Zajímavé, napínavé, smutné a tragické.

konicekbily
16.05.2024 4 z 5

Autorské duo si připravilo zápletku zločinů okolo hlavní postavy celé série. Vražda a únos tíží hlavního hrdinu a ten se snaží sólovými akcemi vše vyřešit vlastními silami. Vše napsáno formou krátkých kapitol a rychle ubíhajícím dějem, s mnoha kritickými scénami. Připomíná mi to scénář k filmovému zpracování.

ArwenAragorn
12.05.2024 5 z 5

85%

Blix překonal poslední schody a vyřítil se vpřed. Ve stejném okamžiku Iselin spadla a zůstala viset. Kopala nohama. Blix hmátl před sebe, aby ji zachytil, ale nedosáhl na ni.
Neartikulovaně zařval.
Kladka jela na druhou stranu haly.
Pak vrčení elektrického motoru utichlo. Kladka se zastavila. Iselin se pohybovala ze strany na stranu jako kyvadlo a přidušeně chroptěla.
____________________________________________________________________________
Skvělý thriller, a taky moc smutný. Ta zápletka je prostě vynikající, jedná se zase o něco jiného. Ale ten konec?
Moc doporučuji! Shoduji se s uživatelem MarianP, že to je nejlepší detektivka dvojice Horst§Enger.

ctenarkaEva
26.04.2024 5 z 5

Raději mám sérii o Wistingovi, ale tahle je taky fajn. Knihy tohoto autora nejsou tak moc brutální jako jiné thrillery, zabývá se spíše popisem vyšetřování a to mě baví.

MarianP
28.04.2022 5 z 5

Zatiaľ najlepšia detektívka dvojice Horst&Enger. Kniha je svižná od prvých strán, štýl prvých kapitol (vypočúvanie) je skvelý nápad ako vtiahnuť čitateľa do deja. Hoci nie je kniha príliš dlhá, ponúka výborné pohodové detektívne čítanie !