Největší hříšník
Lisa Jackson
New Orleans série
< 9. díl
Ulicemi New Orleans se plíží zvrácený vrah, další případ pro Bentze a Montoyu. Detektiv Bentz si myslel, že už před lety zbavil New Orleans noční můry v podobě sériového vraha Otce Johna. Ale nové oběti usmrcené zabijákovým typickým způsobem jsou hrozivým náznakem toho, že tehdy nezemřel a teď znovu terorizuje město. Je Otec John opravdu zpět, nebo se jedná o dílo strašlivého imitátora? Nad slunce jasnější je jedině to, že se zabiják nemíní nechat zastavit, dokud i poslední hříšník nezaplatí cenu nejvyšší.... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2024 , Kniha ZlínOriginální název:
The Last Sinner, 2023
Napínavé od začátku do konce. Bentz se sice chystá do penze, ale Montoya by si zasloužil nového chytrého parťáka, aby přišli na to, kdo chce na Cruze hodit vraždu...
Jsem ráda, že jsem se dočkala i posledního devátého dílu. Jen je mi líto, že tím série Bentz a Montoya končí. Kniha mě vtáhla hned od začátku.
Přežil před lety opravdu otec John a vrátil se, aby dokončil, co začal? Pokud ano, je život doktorky Sam opět v ohrožení... Zároveň se někdo rozhodl připravit o život i Kristi, Bentzovu dceru. Mohl by za tím být také otec John a nebo je tu někdo další, komu Kristi "leží v žaludku"? ... Bezvadné zakončení série. Otcem Johnem to začalo a otcem Johnem i končí.
I když závěr dává prostor, že by mohlo být klidně pokračování ohledně Cruzova případu. A já bych to rozhodně brala.
Když jsem otevřela knihu, chybělo mi nakladatelství Domino. Nemohu si pomoci, Lisu Jackson jsem měla spojenu s tímto nakladatelstvím.
Bunda přehozená přes opěradlo židle.
Mzdou hříchu je smrt.
Technik kamerového systému. To mi při čtení napovědělo. Není to poprvé, co autorka použila technika k namontování nového kamerového systému. Moc jsem si přála, aby nepoužila starý vzorec. Naštěstí ne.
Ve jménu Otce i Syna i Ducha svatého. Amen.
Hovory s Jayem jsou skvělá myšlenka.
Chcete vědět, kdo je ta temná postava?
Brousí růženec, ale je to opravdu Otec John?
Autorka umí rozjitřit vaše smysly a emoce, a její příběh vás strhne. V textu použila jméno svého psa, Lunu.
Začátek je narozdíl od ostatních románů trochu jiný, totiž není tam v hlavní roli sníh, ale déšť. Sníh, co si pamatuji, byl u Alvarezové a Pescoliové.
Říkala jsem si, že Otec John byl v minulých vydáních šikovnější. Tady mu to nešlo.
Lisa Jackson to má opravdu zvládnuté.
Liso, Liso, ty mě dostáváš do varu!
PS: Myslíte si, že se v dalším díle už s Otcem Johnem nesetkáme?
Tento díl mi z celé série přišel asi nejslabší, málo napětí, zbytečně natahovaný děj a začátek moc smutný. Ale špatné to nebylo.
Návrat k mým oblíbeným detektivům - Bentz a Montoya. :-) Opět povedená detektivka od Lisy, přečteno jedním dechem.
Četlo se to poměrně fajn, ale opravdu se nekonal nějaký wau efekt a pár věcí mi tam vadilo. Zůstanu jen u série Alvarezová a Pescoliová.
Nekonalo se žádné wow, ale četlo se to dobře. Jen mi vadilo neustálé vyjmenovávání stále stejných potencionálních pachatelů a jejich minulosti a spekulace důvodů, proč vraždit. To tam bylo zbytečně asi 10 krát a zabralo to kus knihy.
sérioví vrazi kněží New Orleans křesťanská víra rituální vraždy detektivní zápletka
2010 | Vyvolená k smrti |
2009 | Osamělá smrt |
2011 | Horká krev |
2013 | Nechtěj nic vědět |
2009 | Zrádkyně |
Zatím poslední díl této série patřil určitě k těm o něco slabším, ale přesto jsem udělil 5 hvězdiček, protože kniha byla velice čtivá, příběh byl zajímavě poskládaný a prostě Bentze a Montoyu jsem si hodně oblíbil. Vrátila se i Kristi, jejíž příběh mě také dostal a jsem rád, že jej autorka opět oprášila. Otcem Johnem série začala a Otcem Johnem série, možná prozatím, skončila. Autorka nám naznačila, že možná ještě v této sérii bude pokračovat, a to hlavně rodinou Montoyových. Mladšího z detektivů určitě čeká zajímavá budoucnost. Trochu mi už hlava nebrala některá rozhodnutí či myšlenky hlavních postav, ale z nostalgie a oblíbení celé této série jsem se rozhodl být s hodnocením shovívavý a udělit maximální počet hvězd. Určitě vřele doporučuji!