Čo bolo potom
Jojo Moyes
Než jsem tě poznala / Predtým ako som ťa poznala série
Ako by ste sa vyrovnali so skutočnosťou, keby ste stratili niekoho, koho veľmi milujete? Zmenil by sa váš pohľad na svet a prehodnotili by ste rebríček svojich životných hodnôt? V románe Jojo Moyesovej sa hlavná hrdinka Louise Clarková vydáva na podobnú cestu a hľadá odpovede na svoje otázky. Po intenzívnom šesťmesačnom vzťahu s paralyzovaným Willom Traynorom, ktorý sa rozhodol ukončiť svoju pozemskú púť asistovanou samovraždou, sa prebíja životom bez neho. Sama má nepríjemnú nehodu, čo ju prinúti vrátiť sa domov k rodine. Akosi cíti, že sa opäť ocitla tam, kde sa všetko začalo. Telo sa jej pomaly uzdravuje, ale duša nie. Život po Willovej smrti znamená pre Lou učiť sa všeličo odznova, budovať na nových základoch. Ošetrovateľ Sam Fielding, pre ktorého sa kontakt so životom a smrťou stal povolaním, je azda jediný, kto ju môže pochopiť. A vtom sa z Willovej minulosti nečakane vynorí jeho 16-ročná nezvládnuteľná dcéra, o ktorej nikto nič nevedel. Lily prevráti Lou všetky plány, vnáša do jej života iba stres a ženie ju do úplne inej budúcnosti, ako si naplánovala... život je plný zvratov a prekvapení...... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2016 , Ikar (SK)Originální název:
After you, 2015
Musím říct, že za mě teda slabé. Patlání se v minulosti, ne příliš zajímavá přítomnost. Škoda
První díl jsem viděla zfilmovaný,aniž bych věděla, že je v knižní podobě, proto když jsem narazila na druhý díl, byla jasná volba zjistit na papírových stránkách, jak to vlastně s Lou pokračuje. Jak už bylo níže několikrát napsáno, nejsem zklamaná, ale čekala jsem taky trošku víc.
Než jsem tě poznala mě dostala, a proto když jsem se dozvěděla, že je pokračování, hned jsem věděla, že si to musím přečíst. Od této knihy jsem čekala docela dost. Neříká, že mě zklamala, to rozhodně ne, jen jsem od Život po tobě čekala trošku něco jiného. Vlastně když o tom tak přemýšlím, co jiného jsme mohli čekat od Lou než právě něco takového. Takže všichni co jste četli Me before you, by jste si měli přečíst After you, dokončí to celý příběh Lou Clarkové a Willa Traynora.
Na první díl sice nemá, ale jinak moc pěkná kniha. Občas mi přišla trošičku zdlouhavá, ale příběh je zajímavý a prostě jsem si ji musela přečíst už jen proto, že mě zajímalo jak se teď Louisa vypořádá se životem... :-)
dávám 4 a to jen proto,že mám Jojo ráda...jinak kniha mne zklamala,příběh o ničem a to jsem uvažovala o jejím koupení....
Parádní kniha, ať ji vezmu jako pokračování nebo samostatný příběh, prostě nemám co vytknout. Doporučuji.
Poutavý příběh, který mě dostal,hlavně závěr. Mrzí mě ,že jsem ještě nečetla první díl, Než jsem tě poznala, takže to budu to mít pozpátku - škoda, ale i tak se na něj těším. Kniha je opravdu skvělá.
Doufala jsem, že další život Clarkové bude úplně jiný. Vysnila jsem si ji v Paříži, tj. ve městě módy a umění, které je jako stvořené pro nový začátek. Nic takového se však nekonalo, což jsem nakonec přeci jen přijala. Musím uznat, že autorka vytvořila zajímavý příběh, který dle mého názoru rozhodně má hlavu a patu, a tak kdo ví, třeba se k němu zase někdy vrátím.
První díl byl prostě skvělý a i proto jsem se strašně těšila až si přečtu druhý, ale bylo to pro mě veliké zklamání :/
První díl je vždycky nejlepší, druhý díl také nezklamal. I přesto, že mě chytil za srdce až ke konci, i tak jsem byla s knihou velmi spokojená. Zbožňuji tuto spisovatelku a nikdy mě nenudila :)
No nedá se říct, že po přečtení knihy následovalo takové nadšení a emoce jako u Než jsem tě poznala. Objevení Lily mi přišlo už trochu přitažené za vlasy, obzvlášť ztratím syna- no aspoň mám vnučku. Každopádně se Jojo nedá upřít čtivý styl. Nektěré pasáže jsou velmi povedené. Takže nakonec hodnotím velm kladně.
Knížka stejně krásná jako první díl. Spisovatelka je skvělá. K příběhu bych jen napsala, že mě neskutečně zarazilo, že se v příběhu objevila Lily. Pořád jsem tomu nemohla uvěřit. V podstatě se celý příběh točil jenom kolem ní. Dívka je sice drzá až to není hezký, ale naprosto jsem věděla jak se cítí. Soucítila jsem s ní a mrzelo mě že jí nikdo nerozuměl. Samozřejmě koncem jsem byla nadšená. Lily našla štěstí a stejně tak ho našla i Lou, která si ho zasloužila ze všech nejvíc. Krásnej příběh.
Nádherný příběh, snad ještě hezčí než 1.dil - Než jsem tě poznala. Nemohla jsem se odpoutat a moc mě knížka bavila !
Hezký příběh. Sice už není tak strhující jako první díl, ale ničemu to nevadí. Hrozně mě bavila Lily. Ta tomu celýmu dávala pořádnou šťávu. Na takový poklidný den pro čtení určitě doporučuju :)
Příběh Lily mě bavil asi víc než samotného Willa v předcházejcí knize. Příběh první knihy byl natolik všude propírán a styl vyprávění tak silně zaměřen na city čtenářů, že mi přišel ze strany autorky neupřímný. Trochu hloupý byl hon na mobilní telefon s kompromitující fotogafií a víroul že se tato fotografie nemohla dostat nikam dál. Moyesová píše čtivou romantiku se zápletkou, tudíž nevylučuji, že ještě nějakou další zkusím.
Tento příběh vás nejspíš nevezme za srdce tolik, jako ten z knihy Než jsem tě poznala, ale je jeho důstojným pokračováním. Nemusíte se bát, že by vám změnil pohled na události, které se událi v prvním dílu, jen vám odvypráví příběh, který se odehrál několik měsíců poté...
Londýn láska deprese milostné romány anglická literatura hledání smyslu života psychické problémy mezilidské vztahy puberťáci světová literaturaAutorovy další knížky
2013 | Než jsem tě poznala |
2013 | Poslední dopis od tvé lásky |
2015 | Dívka, již jsi tu zanechal |
2018 | Sama sebou |
2015 | Stříbrná zátoka |
Čtivý příběh o velké ztrátě někoho blízkého, ale zároveň o uvědomění si, že i tak pro vás život nekončí a můžete být znovu šťastni.
Některé hrdiny si oblíbíte, a některým by jste nejraději nafackovali.
Tuto knihu určitě doporučuji si přečíst. Jejím hlavním motem je, nikdy se nevzdat a nepřestat doufat, že bude zase dobře.