Život po tobě

Život po tobě
https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/293194/bmid_zivot-po-tobe-vN9-293194.jpg 4 2961 2961

Kdybyste ztratili někoho, koho jste moc milovali, jak moc by to změnilo váš pohled na svět? V pokračování světového bestselleru Jojo Moyesové Než jsem tě poznala najdeme Louisu Clarkovou v přesně takové situaci. Po intenzivním půlročním vztahu s ochrnutým Willem Traynorem, který se rozhodl ukončit svůj život asistovanou sebevraždou, zůstává Louisa sama, zmítána smutkem a výčitkami svědomí. Po vážném úrazu se navíc musí vrátit domů k rodičům. Jako by byla najednou zpátky na začátku cesty – život po Willově smrti totiž znamená učit se leccos znovu, stavět na nových základech. Záchranář Sam Fielding, pro něhož je kontakt se smrtí každodenní náplní práce, by snad mohl být právě tím, kdo Louise pomůže se zase vrátit do života, jenomže pak se z Willovy minulosti nečekaně jako uragán vynoří Lily – jeho šestnáctiletá nezvladatelná dcera. A všechno je rázem jinak…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)

After You, 2015

luckomar
14.10.2020 3 z 5

Jsem hodně ovlivněná filmovým zpracováním ale i tak mi přijde pokračování slabší. Nevadí. Určitě je to fajn odpočinková četba

Worbitka89
08.10.2020 3 z 5

Ke kniham o Willovi a Lou jsem se dostala diky čtenářské výzvě a velmi me zaujali krasne prebaly knih. Tato kniha je vsak ponekud slabší, dobry zacatek upadl do předvídatelnosti a bohuzel se v ni opakuji klise - Lilly, Sam, Richard .... Zadna nova postava me neuchvatila. Ale oceňuji tema smireni se smrti a prace zachranaru s opilci. Dobry byl i rozvoj života postav z prvniho dilu (Camilla). Pokud budu mit příležitost, zkusim i treti dil.
P.S. Vsimli jste si, ze z toho pribehu nejlip vysel zrovna Peter?? Uzil a vydelal na jedne fotce....

ElikaS
07.10.2020 4 z 5

Chvíli mi trvalo než jsem se do druhého dílu dokázala začíst. Trochu jsem si připadala, že čtu o někom jiném, protože Louisa prošla obrovskou změnou a ta tam byla optimistická naivní holka. Každopádně musím uznat, že to sedělo, přece jen po těch životních zkušenostech... Asi v půlce už to začalo být skvělé a knížku jsem dočetla jedním dechem. A hned se vrhám do třetího dílu, protože jsem zvědavá, jak to dopadne.

Sixtinka144
15.09.2020 5 z 5

Tuhle knihu ohodnotit je pro mě docela oříšek. Vzhledem k tomu, že první díl této série- Než jsem tě poznala, je za mě adept na nejlepší knihu tohoto roku, kterou jsem přečetla, jsem měla na druhý díl hrozně vysoké očekávání. Upřímně, kdyby jste změnili hlavní hrdince jméno, ani bych nepoznala, že kniha na první díl navazuje. Charakter Louisy se podle mého změnil o 180 stupnů a fakt bych netipovala, že je to stejná Louisa jako v jedničce. A je pravda, že se v téhle knize zas tolik neděje, ale mně to nevadilo. Příběh mi odsýpal sám, miluju autorčino psaní, takže jsem si užívala každou stránku. Vztah Sama a Louisy mi teda nepřišel nějak speciální, protože asi každému bylo jasné, že tihle dva spolu na konci knihy skončí. Přesto knihu doporučuji a líbilo se mi, že jsme se dozvěděli, jak Louisa naložila se svým životem po tragické události v první knize :) Za mě 4,5/5 a doporučuji.

evik2710
15.09.2020 4 z 5

Pěkný pokračování povedlo se

Prince_of_book
06.09.2020 3 z 5

Knihu jsem četl, protože nesnáším, když přečtu něco dobrého co nějak končí(1 díl) a pak si musím představovat, co bylo potom. V tomto případě stačilo vzít do ruky druhý díl.

Musím dát za pravdu zdejším recenzím, že tento díl zdaleka nedosahuje kvalit prvního. Romantika se zde úplně vytratila(to co bylo mezi Lou a Samem se tak nazývat nedalo), nové postavy jsou vyloženě nudné nebo obtěžující(avšak míń iritující a dementní, než chování vedlejších postav v prvním dílu), i když pro vývoj druhého dílu zásadní a konec víceméně očekávaný, ovšem velmi kvalitně napsaný a víceméně zachraňoval celou knihu od naprostého fiaska.

Hodnotím 6/10 a můžu s klidem říct, že kapitola romantických knih u mě na nějakou dobu zase skončíla.

vera5841
04.09.2020 4 z 5

Předchozí kniha se mi zdála dobře ukončená a tak jsem se trochu bála číst pokračování, aby mi to nezkazilo dojem z první knihy. Ale poté co jsem se od toho odprostila a zvykla si, že Will má takto velkou dceru to byl moc hezký příběh

mirinda973
21.08.2020 2 z 5

Ač mám autorku moc ráda a vždy se na její knížky těším, tahle mě zklamala. Pro mě nuda, konec to lehce zachránil, ale jinak nic moc

Verjuu
06.08.2020 4 z 5

Knížka se svěžím a zajímavým příběhem. Během dne na koupališti jsem ji s chutí přečetla.
Jasně, že se nerovná prvnímu dílu, to ani nemůže. Já neměla žádná očekávání, a tak mě vážně moc mile překvapila! :) Jako oddechovku doporučuju všem.

HockeyGirl
06.08.2020 5 z 5

Druhý díl a pokračování knížky Než jsem tě poznala. Nečetla jsem knížky hned po sobě, ale první díl jsem si pamatovala dobře i vzhledem k tomu, že jsem několikrát viděla film. Tento druhý díl se mi líbil stejně tak moc, jako ten první. Jojo opět nezklamala a její styl psaní se čte velmi dobře. Trochu mi připomíná Sparkse, který píše romantické knížky, které v sobě mají i nějaké to drama a není to jen romantika od začátku do konce. A to se mi líbí. Knížky od Jojo se mi čtou opravdu skvěle a nedá se od nich odtrhnout. Těším se na další knížky, které si od ní přečtu. Rozhodně 5*!

Lena78537
22.07.2020 2 z 5

Trošku mě zklamala, první díl se mi líbil více.

zuzana4291
18.07.2020 4 z 5

Tato kniha není tak strhující jako první díl, ale i přesto má své kouzlo. Lou je opět střeštěná a dostává se do situací, které jsou jí vlastní. A konec je přeci jen šťastnější než v prvním díle.

Janulano
17.07.2020 4 z 5

Asi trošku slabší pokračování prvního dílu,ale i tak je to pohodové,pěkné čtení. A Louisa mě moc bavila.

baty
13.07.2020 4 z 5

První díl byl určitě lepší, přijde mi, že se Lou moc babrala v minulosti. Ale fandila jsem jí, aby si našla nějakého chlapa a aby byla znovu šťastná. Tak uvidíme, jestli jí vztah na dálku vydrží nebo jak to všechno bude pokračovat dál. Jsem zvědavá...

verense
28.06.2020 3 z 5

Celkem chápu to všeobecné rozčarování z druhého dílu. Ten první aspoň přinesl člověku nějaký popud k zamyšlení, ale druhý díl je vyloženě nastavovaná kaše. Lou už celkem nemá čím překvapit, a přiznám se, že i mně občas její samaritánství lezlo až na nervy. Ale kdo máte rád nenáročné romanťárny, nenechte se odradit.

Adellll
20.06.2020 3 z 5

Tak za prvé: po dočtění Než jsem tě poznala, když jsem ještě nevěděla o existenci dalšího dílu, jsem si ani nemyslela, že by byl vůbec druhý díl vhodný...Ale po zjištění o jeho existenci jsem se rozhodla, že mu dám šanci. Už né moc kladné recenze mé očekávání dost snížily. Začátek byl teda zklamání...Z Louisy se stala totální troska (což bylo asi celkem očekávatelný:D), která mi už ani nebyla tak sympatická jako v prvím dílu. Ale postupně se příběh, hlavní postava i nějaká ta zápletka začala vylepšovat. Sice se teda kniha absolutně nemůže měřit s prvním dílem, ale i tak ke konci jsem si čtení začala i docela užívat.

KnihoMolka92
13.06.2020 1 z 5

Po prvním dílu, ze kterého jsem byla nadšená, bylo tohle velké zklamání...
Hlavní hrdinka mi začala se svým spasitelským komplexem vadit, neustále se opakující téma utápění se v žalu, všudypřítomná aura smrti (v závěrečných kapitolách vyhnaná do extrému).
Pro mě tentokrát velké ne a budu mít co dělat, abych se přiměla k poslednímu dílu série.

denisa7430
10.06.2020 3 z 5

(SPOILER) Ne tak dobrá jako 1. díl, ale ani špatná. Jak pokračoval život Clarkové po smrti Willa?

Luciluc
08.06.2020 3 z 5

Jsou to už čtyři roky od přečtení Než jsem tě poznala, takže jsem musela trochu pátrat v paměti. Vzpomínám si, že se mi první díl moc líbil, těšila jsem se proto na pokračování. První zhruba polovina knihy mě ale vůbec nebavila, obzvlášť kapitoly, ve kterých Lou docházela na sezení Kruhu nového začátku. Teprve až v druhé polovině dostal děj větší spád a čtení mě bavilo. Louisino chování jsem občas nechápala (třeba proč pořád zůstává pracovat v baru na letišti a její rozhodovací procesy ohledně NY), Lily mi chvílemi lezla hrozně na nervy a chvílemi mi jí bylo líto. A záchranář Sam… to byl sympaťák, jednoznačně moje nejoblíbenější postava :) Docela zajímavá byla dějová linka rodičů Lou, Josie a Bernarda, přišli mi v tomto díle „lidštější“. Nemůžu autorce nevytknout tak trochu klišé, že si Lou uvědomí určité věci až v momentě, kdy je ztrácí…Je to snad poprvé, kdy se nemůžu rozhodnout, zda dát tři nebo čtyři hvězdičky, proto 3,5*. Další díl si určitě přečtu (už jen kdyby kvůli Samovi), zajímá mě jak si Lou dál povede a doufám, že to bude čtivé hned od začátku.

Effka
29.05.2020 5 z 5

Po přečtení prvního dílu jsem si nedokázala představit, že by příběh mohl mít ještě pokračování, a hodně dlouho jsem se odhodlávala si ho přečíst. A jsem moc ráda že jsem to udělala, je to opět nádherný příběh, tentokrát se šťastným koncem. Hned se vrhnu na třetí díl.