Než pravda vyjde najevo
Tošikazu Kawaguči
Funiculi funicula série
Vítejte znovu v kavárně umožňující cestování v čase! Pokračování románu Než vystydne káva. Japonská kavárna Funiculi funicula už umožnila cestovat v čase mnoha lidem. Tentokrát se pro návrat do minulosti rozhodnou čtyři muži, kteří by udělali cokoli, aby se ještě jednou setkali se svými blízkými. Teď, když pochopili, že život může vychladnout stejně rychle jako káva, musí svým milovaným naposled něco sdělit. Jen tak najdou sílu změnit svůj pohled na život a pokusí se v něm znovu najít štěstí.... celý text
Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: 2024 , Kniha ZlínOriginální název:
この嘘がばれないうちに (Kono uso ga barenai uči ni), 2017
2019 | Než vystydne káva |
2020 | Než pravda vyjde najevo |
2022 | Než vzpomínky vyblednou |
2023 | Než se stihnu rozloučit |
Když jsem před rokem přečetla knihu „Než vystydne káva”, byla jsem z ní unešená. Včera jsem se dočetla, že vychází volné pokračování. A během dneška jsem měla přečteno.
„Než pravda vyjde najevo” obsahuje čtyři povídky, které můžete číst v libovolném pořadí. Do magické kavárny se temtokrát vydávají čtyři muži, kteří by se rádi podívali do minulosti/budoucnosti. Celou knihou čtenáře provází poklidná atmosféra, pomyslná vůně kávy a autorův styl vás naprosto vtáhne do života jednotlivých postav.
U téhle knihy mám jediný problém – nemám jí co vytknout. Ačkoli se mnozí už u první knihy pohoršovali nad tím, jak často jsou některé informace opakovány, já v tom spatřuji jisté kouzlo a tvůrčí záměr.
Kniha „Než pravda vyjde najevo” je pro mě tedy skvělým zážitkem, na který budu dlouho vzpomínat a ke kterému se nejspíš brzy vrátím.