Než řeknu sbohem

Než řeknu sbohem
https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/187758/bmid_nez-reknu-sbohem-rbD-187758.jpg 4 107 107

Rok života s nevyléčitelnou nemocí. Kniha zachycuje autentický příběh ženy, uznávané americké novinářky a matky tří malých dětí, která si jednoho dne všimne, že se jí ztenčuje levá ruka. Začíná kolečko po doktorech a verdikt je nemilosrdný: Lou Gehrigova choroba, neurodegenerativní progresivní onemocnění, které poškozuje nervové buňky. Příčina: neznámá. Vyléčení: nemožné. Prognóza: odhadem rok života. Autorka se vydává na závod s časem – chce, aby si s rodinou užila co nejvíce šťastných chvil.... celý text

Literatura světová Literatura faktu Příběhy
Vydáno: , Ikar (ČR)

Until I say goodbye, 2012

evago
25.02.2015 5 z 5

kniha mne zasáhla ...půlku jsem probrečela spolu s autorkou,obdivuji jak dokázala být tak silná

Magda Majo
04.01.2015

docela dobrá

Leniiis
26.11.2014 2 z 5

Už jednou jsem četla knížku na podobný téma a ta byla super, takže jsem asi očekávala něco podobnýho i od této knihy a možná proto jsem byla zklamaná docela.Jo chvílema knížka super, ale chvílema už mi to i lezlo krkem. Ztrácela jsem se chvílema v té změti výletů, v tom ději atd. Za mě určitě jsou lepší knížky o boji před koncem života.

jindra13
12.09.2014 5 z 5

Velmi krásná kniha, smekám klobouk. Užívejme život plnými doušky s těmi, které máme tak rádi. Nikdy nevíme kdy nastane konec, je to smutný, ale je to tak. Vím o čem mluvím.

Šárka T
16.07.2014 5 z 5

Susan zemřela 5. června 2014

mirunda
12.07.2014 5 z 5

Velmi smutný příběh. Zajímalo by mne, jak je na tom spisovatelka teď.

solarka
18.05.2014 2 z 5

No, tak z téhle knihy mám smíšené pocity. Nějak jsem se neorientovala v čase. Pořád se tam opakuje " než mi byla diagnostikována ASL, když mi byla diagnostikována ASL, x měsíců před tím než mi ...., x měsíců po tom co mi byla diagnostikována......no, prostě.....nevím, mám pocit, po přečtení této knihy, že ne každá kniha, kreré se udělá velké PR, že je dobrá.
Číst se to určitě dalo,autorka má určitě talent psát a zaujmout,.....ale jinak je z toho cítit snobismus, snobismus, snobismus....
Namísto pokory, pokory a pokory......
Chápu, že má potřebu urvat od života co se dá,, chápu, že to je nesmírně bolestné, zjistit, že člověk trpí nevyléčitelnou chorobou, že je to nesmírně náročné pro celou rodinu, .....ale .......potřeba zveřejňovat svůj život, co jsem všechno ještě stihla , zažila, viděla, to mi příjde dost ujeté....Je to ale jen můj názor a nechci ho nikomu vnucovat. V zásadě jsem od knihy čekala něco vcelku jineho. Bohužel.

ina77
31.03.2014 5 z 5

No,tak ani nevím co napsat.
Je neskutečné,že člověk který je nemocný může mít tak pozitivní myšlení,ta kniha je nádherná,smutná,veselá i hodně zajímavá.
Donutí člověka přemýšlet jinak a vážit si toho co má!
Měla jsem ji přečtenou za dva dny a půlku jsem probrečela,ale jsem moc ráda,že jsem ji četla.
Díky za ní!

kneslova
13.02.2014 5 z 5

Musím dát 5 hvězdiček, autorka je novinářka, kniha je tedy precizně napsána a vůbec nepůsobí smutně ani depresivně. Co k tomu říct, život je takový.

Lucina88
26.01.2014 5 z 5

Mohu říci, že je to první kniha, která mi dala strašně moc. Silný příběh, silná žena.
Život by se měl žít každým dnem, protože nikdy nevíme, kdy může nastat konec. A užívat jej s lidmi, kteří za to stojí, aby na nás nikdy nezapoměli.
Opravdu velká poklona této ženě, snad tu vydrží co nejdéle...