Nezralý pro lásku
Barbara Dawson Smith
Romantický milostný příběh o probouzející se lásce se odehrává v Anglii. Ethan Sinclair, hrabě z Chaselbournu, je snad nejnebezpečnější ze všech svůdníků celé Anglie. Jakmile se ale u jeho dveří objeví Jane Mayhewová, bystrá a energická mladá žena, jíž by si však normálně ani nevšiml, je náhle nucen řešit následky svého neodpovědného jednání. Na Janině prahu totiž kdosi zanechal nemluvně a zpráva na přiloženém lístku tvrdí, že dítě je jeho. Ethan ví, že mu nezbývá, než se o ně postarat, avšak to poslední, po čem by toužil, je zaplést se s upjatou a počestnou Jane. Někdy ovšem osud nehledí na to, co si člověk přeje.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2006 , OldagOriginální název:
Too wicked to love, 2004
Krásný příběh. Moc se mi knížka líbila a velmi jí doporučuji všem co mají rádi romantiku.
Po šedesáté stránce, které jsem dosáhla vyloženě násilím se skřípajícími zuby, jsem knihu odložila a už ji určitě nedočtu. Strašné. Ještě že existují i kvalitní knihy. Tato mezi ně ale opravdu nepatří.
Autorku jsem dosud neznala, ale hned první kniha a celkem příjemné čtení. Líbí se mi postupný vývoj hrdinky Jane, a to ze "staré panny", i když hezky kousavé, až v žádoucí ženu. Zápletka ohledně rodičů Marianne mi byla jasná po návštěvě cca třetí milenky a jsem ráda, že jsem se nepletla.
Od autorky jsem předtím četla Svůdné objetí a to bylo lepší - víc propracované, zamilovanější.
Nezralý pro lásku má pomalejší rozjezd a postava Jane je dost rozpolcená. Nejdřív je to šedá a upjatá stará panna, která se lusknutím prstu stane smyslnou krasavicí, jež dosáhne všeho, co si zamane.
Přesto se kniha čte pěkně a v rámci historické romance jde o lepší průměr.
Nedávám plný počet hvězdiček, protože musím souhlasit s některými komentáři pode mnou - Jane je někdy k nesnesení a musí se s ní člověk trošku sžít. Někdy z ní máte pocit, že vlastní patent na rozum a všechny svoje počiny si lehce zdůvodní - vždyť to dělá jenom pro dobro všech. Ona všechno ví a všemu rozumí. Ale nakonec přec jenom trošku zkrotne a příběh může dojít do šťastného konce.
Tak po letech jsem na ni narazila a říkám si dala jsem 4*,tak se mi asi líbila. Pamatovala jsem si jí jen matně a dala se tedy znovu do čtení. Příběh dobrý,ale hrdinka byla naivní moralizujucí do všehonosstrkající nanynka. Celou dobu jsem si říkala je to výchovou ber to tak. Tak čtu dál a ze ctnostné panny pěkná manipulátorka,ale vše si omluví láskou k dítěti. Abych si nezkazila čtení jinak hezké knihy,musela jsem hrdinku brát opravdu hodně s nadhledem a připomínat si její dobré vlastnosti.
Příběh pěkný. Hlavní hrdina taky, ale hlavni hrdinka byla na starou pannu dooost sebevědomé stvoření a chovala se celou knihu jako nána.
Kniha sa mi pačila. Na začiatku som mala pocit,že bude niečo slabšie. Ale nakoniec to bol zaujimavy pribeh s dojimavym zaverom.
Možná spíš něco mezi 3* a 4*, jak už píšete pode mnou. Dříve jsem moc nečetla historické romány, ale po tomto jsem sáhla při dlouhé chvíli o vánočních svátcích a musím říct, že mě zaujal. U knihy jsem se uvolnila, mnohokrát také zasmála a určitě i citlivé já v každé ženě si najde svoje. Můžu doporučit.
S tím,že je kniha velmi vtipně napsaná lze jen souhlasit.
Čte se velmi dobře a nenutí vás nad ničím přemýšlet.
3* mi přijdou málo, 4* moc. Ale doporučit ji romantičkám bych se určitě nestyděla.
Musím souhlasit s Rosamund, že je to velmi pěkná knížka, ve které najdete humor, temperament a hodně romantiky s krásným vyznáním lásky. Pro romantičky přímo stvořená. I když v příběhu najdete i předvídatelné části děje, i tak má knížka své kouzlo, proto ji všem, kdo mají tento žánr rádi mohu jen vřele doporučit.
Jedna z najlepších kníh čo som kedy čítala. Zábavné dialógy, spletitý dej, trochu napätia, lásky.
19. století historické romance
Nebolo to zle, ale vobec mi nesadol styl pisania. Inak zaujimave ale clovek sa nevedel zosobnit s hlavnymi postavami a pribeh mi prisiel tak rychlo napisany