Nic mi neprozrazuj
Joy Fielding
Jess Kosterová je mladá, půvabná a ambiciózní prokurátorka. Na jedné straně sklízí při své náročné a psychicky vyčerpávající práci velké úspěchy, na druhé má problémy s nevyrovnaným vztahem k vlastní rodině a bývalému manželovi. Její život bolestně ovlivní dvě tragické skutečnosti - neobjasněné zmizení matky a osud klientky, kterou zastupuje. Sama začne dostávat výhrůžné dopisy a na každém kroku ji pronásleduje nebezpečný zabiják. Jessin život se změní v noční můru. Podaří se jí zjistit pravdu o tom, co se stalo její matce? Dokáže usvědčit ty, jejichž vina je zřejmá? Najde sílu vypořádat se s minulostí?... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 1993 , Ikar (ČR)Originální název:
Tell Me No Secrets, 1993
Jess je mladá ambiciózní prokurátorka. Její život je velmi bolestně ovlivněn neobjasněným zmizením matky . Navíc Jess začne dostávat výhrůžné dopisy a pronásleduje ji nebezpečný zabiják. Jessin život je najednou noční můrou . Zjistí,co se stalo její matce? Usvědčí vinníky ? Vypořádá se s minulostí?
Knížka je typickou tvorbou Joy Fieldingové. Může se zdát slabší, ale mě se líbila . Autorka dokáže napsat pokaždé jiný příběh, nepíše jako přes kopírák, což oceňuji. Mě zatím nezklamala.
Kniha mohla být o třetinu kratší, místy nudná. Konec překvapivý. Slabší dílo od této autorky.
Před léty odložená asi pro nedostatek času. Dnes mi zaplnila pár večerů a jsem za to ráda. Knížka se četla sama, a víc vám neprozradím...
docela zajímavá kniha, chvilkama jsem se nudila, ale od závěrečných kapitol jsem se nemohla odtrhnout
Knížky autorky mám ráda, vždy se vyznačují napětím až do poslední stránky. Tato mi přišla trochu slabší. Možná to bylo postavou Jess, jejími záchvaty paniky a celkově dost nepochopitelným jednáním. Na jedné straně skvělá státní zástupkyně, na druhé straně téměř neschopná samostatného života a běžných rodinných vztahů. Pořád jsem čekala, co se z toho vyvine, protože, jak znám knihy Fieldingové, od začátku bylo jasné, že vše bude jinak, než jak se to jeví. Závěr v tomhle nezklamal, byl dostatečně dramatický a skutečně bylo všechno jinak. Takže ve výsledku se mi kniha líbila, až na ten pomalejší rozjezd.
Jedna z prvních jednohubkovitých (kniha která je sice super, ale nedává smysl číst ji dvakrát. Už jenom proto, že víte, jak to dopadne a kdo a proč to u/dělal) kterou jsem kdy četla a byla jsem z ní tehdy nadšená. Napínavá do poslední kapitoly. Pak už to bylo malinko slabší, až ta poslední, která nevím jestli v ČR vyšla, byla už nestravitelnou slátaninou soudobého střihu.
Mne sa kniha veľmi páčila a aj keď väčšinou dobre predvídam koniec,tento krát som si až takmer nebola istá.
Vcelku dobrá kniha, ale od této autorky jsem četla i lepší. Nicméně spád má a čtivá je, na léto lze doporučit.
Milá Joy, je znát, že tato kniha byla napsaná před 20ti lety. Není to špatné, ale četla jsem od Vás mnohem lepší. Postupem času dáváte svým románům větší autentičnost a velice nepravděpodobné a šokující zápletky nahrazujete realističtějšími a pro dnešní ženu i pravděpodobnějšími situacemi. Proto Vás máme rádi a děkujeme za Váš pohled na mnohá ožehavá témata.
Tato kniha mě celkem zklamala.Podle komentářů jsem od ní čekala mnohem víc a to že jsem už cca od poloviny věděla kdo co udělal je jen detail.Opět nevyrovnaná žena a její úzkosti mě moc nezaujaly.. Tak snad příští kniha co vezmu od této autorky do ruky bude lepší.
Super kniha, hrdinkou je opět jedna chytrá, ale v životě nešťastná žena. Tak je dokáže vystihnout jen Joy Fieldingová. Doporučuji všem, hlavně těm, kdo mají knihy Joy rádi tak, jako já.
Napínavé, atraktivní čtení. Detektivní zápletka, šokující rozuzlení. U téhle autorky to je pravidlem. Příběh vás chytí a nepustí až do poslední stránky.
thrillery stalking thrillery pro ženy
2008 | Zachráníš mě ráno |
2004 | Poprvé |
2010 | Jane utíká |
2005 | Panenka |
2019 | Špatná dcera |
Zase super. Na začátku byl děj trochu zdlouhavý, ale konec výborný, překvapivý. Doporučuji!