Nikdo není doma

Nikdo není doma
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/551626/bmid_nikdo-neni-doma.jpg 4 661 661

David Raker série

VŠECHNY DOMY JSOU PRÁZDNÉ. VŠICHNI ZMIZELI… Zapadlá yorkshirská vesnička Black Gale měla pouhých devět obyvatel. Nebyli to jen sousedé, ale také blízcí přátelé, kteří se často vídali a trávili spolu čas, včetně onoho osudného Halloweenu, kdy se sešli naposledy. Povečeřeli, trochu popili a vyrazili na setmělá blata, aby si užili předvečer svátku všech svatých. Nikdo se už nevrátil. Jako by se po nich slehla zem. Nezůstaly žádné stopy ani důkazy, jen několik fotografií, které si toho večera pořídili. O dva a půl roku později je už policie naprosto bezradná a zoufalé rodiny zmizelých se obracejí na soukromého vyšetřovatele Davida Rakera, kterého záhada pohřešované vesnice úplně pohltí. Jaká tajemství obyvatelé před rodinami ukrývali? A co tajili jeden druhému? Bylo všechno takové, jak by se mohlo na první pohled zdát? A bude Raker pátrat po devíti lidech – nebo po devíti tělech?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: audiokniha , Audioteka

No One Home, 2019

Interpreti: Igor Bareš

Makůvka
08.09.2021 5 z 5

Moooc pěkný. Mám přečtené všechny knížky, ale tahle se mi obzvlášť líbila. Sice trošku přelidněno, ale zápletka dobře promyšlená a na konci vše do sebe zapadlo.

Brembelik745
27.08.2021 4 z 5

V této knize je opravdu moc postav. Příliš moc postav...pak ty důležité detaily často člověku nedochází, protože se soustředí na to vyznat se kdo je kdo... Jinak kniha byla velmi povedená. Zajímavý příběh o zmizení celé vesničky propojeny s detektivním případem víc jak 30let starým.... Ve 3/4 jsem si říkala že to není detektivka, ale scifi příběh, ale úplný závěr všechno bravurně vysvětlil...

iv.ča
24.08.2021 5 z 5

Miluju jeho knížky, první knížka, kterou jsem od něho četla. Skvěle napsaná detektivka, skvost. Doufám, že se dočkáme i filmového zpracování.

E_Lan
23.08.2021 4 z 5

Dobrá, vlastně velmi dobrá detektivka. Velmi zamotaná, trochu moc dlouhá, ale s dobře propracovanými postavami, utíkajícím dějem a zajímavým námětem. Až jsem se v té komplikovanosti trochu ztrácel.

pavla67
01.08.2021 5 z 5

Tak jsem precetla vsech 10 dilu, vsechny byly super vubec jsem se nenudila,skoda ze to skoncilo.Jedna z nejlepsich serii co jsem cetla.Vrele doporucuji.

Pavlína2019
30.07.2021 5 z 5

Můj oblíbený autor, nechápu, jak lze něco takového vymyslet a zkombinovat! Kniha se mi moc líbila. V půlce mě napadlo, že by mohla být kratší. Ale asi ne. Děj je komplikovaný, provázaný a velice napínavý. Takže je potřeba na vše prostor. Všem doporučuji. Autor píše napínavě, velmi lidsky, procítěně, chvílemi dojemně. A hlavně výborné zápletky a děj...

Monika164
14.07.2021 4 z 5

Opět trochu komplikované, ale lepší než minule....

Aivlis
12.07.2021 1 z 5

Neurazí, nenadchne.

šipek
12.07.2021 5 z 5

Můj oblíbený autor opět nezklamal. Tato série se moc dobře čte. V tomto díle bylo celkem dost postav, takže jsem měl obavy jak se budu orientovat, ale nakonec jsem to dobře zmákl. Dvě časové linie vůbec nebyly na škodu a nakonec vše se vším souvisí.

Vlaďkaa4
30.06.2021 5 z 5

Souhlasím postav bylo dost, ale zase se příběh čte sám a nakonec do sebe vše krásně zapadá

SilvieSisinka
27.06.2021 4 z 5

Všeho moc.Moc stránek,moc postav.

clarkens
12.06.2021 4 z 5

Zajímavý děj, propojení všech částí a na konci objasnění jak to všechno bylo. Zajímavé! Vyvíjí se i druhá dějová linie neho soukromého života. Určitě si další díl přečtu!

nikanika17
26.05.2021 2 z 5

Na rozdíl od minulého dílu jsem to dočetla do konce, ale pokud vyjde další pokračování, tak to už si ho určitě nekoupím. Děj nemá špatný nápad, ale je hrozně rozvláčný a dost nepravděpodobný, David Raker mi byl vždycky dost nesympatický a ostatní postavy to taky nevytrhnou. A taky mi vadí to klišé, že prakticky každý policista v této sérii je neschopný debil, zkorumpovaný nebo pro jistotu obojí.

Pavlína79
23.05.2021 3 z 5

četla se dobře, ale hluboký zážitek nezanechá

jirimatejka
01.05.2021 4 z 5

Celkem slušné, už moje druhá kniha od autora. Na pět hvězd to není, ale můžu doporučit.

Ráčkajda
13.04.2021 4 z 5

No....miluju sérii Davida Rakera, celou jsem ji zhltla,ale tahle knížka mi dala trošku zabrat. Dalo mi práci se začíst, pak děj sice nějak ubíhal, ale i tak mi přišla tahle desátá knížka ze série asi nejslabší, přesto dávám 4*

NADEI
12.04.2021 5 z 5

David Rarker má před sebou velkou záhadu zmizení 9 obyvatel, což je celá vesnička. Napínavým dějem se prolínají dvě časové linie, jak to všechno souvisí ? Začtěte se, stránky vás pohltí, tak jako mě. Doporučuji

sarka0168
11.04.2021 5 z 5

Naprosto skvělé, přečetla jsem (500 stran) za jeden den, ani chvilku jsem se nenudila!

š.m.i.k
07.04.2021 4 z 5

Začátek, do doby než jsem se zorientovala v příběhu, se neskutečně vlekl. Chvilku jsem i myslela, že to odložím, ale vydržela jsem ;) A pak už se odkládat nedalo, už to bylo zajímavější a zajímavější i čím dál víc napínavé. Tim Weaver už mě chytil (na moji zvědavost) ;) takže 4* a doporučuji.

ctenarkaEva
05.04.2021 5 z 5

Líbilo se mi to stejně jako ostatní díly této série. Sice to nepatří mezi úplně nejnapínavější knihy, které jsem četla, ale příběh byl zajímavý a hezky propletený.