Niky
Zuzana Ryšavá
Osmnáctiletá Niky je se svým životem docela spokojená. Alespoň do doby, kdy se její matka rozhodne podruhé vdát a převrátit jí ho tak vzhůru nohama. Se stěhováním do milionářské čtvrti získává Niky nejen nového otce, ale také nevlastního bratra Hynka, který ji brzy seznamuje se svými nejlepšími přáteli Bárou a Martinem – sourozenci se vzhledem modelů a s naprosto odlišnými povahami. Zatímco z Niky a Báry se snadno stávají kamarádky, vztah Niky a drzého, arogantního Martina je o něco komplikovanější. Přes počáteční nesnášenlivost a hádky mezi nimi vzniká zvláštní, křehké přátelství. A možná nejen to. Ačkoliv má Niky hodného přítele, svou první lásku, k Martinovi ji to táhne čím dál víc…... celý text
Příběh je zajímavý, je to spíše oddechové čtení. Nic méně, když jsem knihu četla, působilo to na mně, jako každý druhý příběh z wattpadu.
Jsem překvapená, a to velmi příjemně. Moje první česká kniha tohoto druhu a byť je to lehké dívčí čtení, tak se mi velmi líbila..
(SPOILER) Druhá knížka od této autorky a za mě velice povedená! Moc hezký příběh o Niky a jejich kamarádech a tajné lásce, která nakonec zvítězila. Čtivě napsané, nešlo se odtrhnout.
Příjemné, oddechové čtení, o partičce mladých lidí, kteří si užívají života a společných zážitků např. v slunečné Itálii, a především otevírají svá srdce lásce.
Moje oblíbená letní knížka, i když by se na ní daly najít chyby, tak jsem si prostě hlavní hrdinku a její život zamilovala. Knížka je poutavě psaná, takže se do hlavní hrdinky dokážete vžít. Autorka je mým objevem.
Bohužel je Niky beznadějně vyprodaná, takže jsem musela zapátrat po bazarech, abych se k ní dostala, což se mi naštěstí podařilo :) Neskutečně mi sedl autorčin styl psaní, díky kterému mi kniha rychle utíkala a neustále jsem obracela stránky. Je to takové klidné, pozvolné, oddechové, příjemné, zkrátka přesně kniha jako stvořená do téhle depresivní doby. Nutno dodat, že se s ní podíváte také do prosluněné letní Itálie :) Na těch cca 350 stranách se odehrává více než rok, takže opravdu není prostor pro žádné protahování děje, tudíž se u knížky nestihnete nudit. Zamilovala jsem si pomalý postupný vývoj vztahu mezi Niky a Martinem, jen mě trošku mrzí, že nebyl dán větší prostor vedlejším postavám, o jejichž vztazích bych se ráda dozvěděla víc :)
Vzhledem k absenci erotických scén je kniha vhodná i pro mladší čtenářky, jedná se opravdu o čistou dívčí romantiku :) Také musím dodat, že sama autorka je neskutečně milá a hodná osobnost, což jde cítit i z knihy :)
Přečteno několikrát a pokaždé jedním dechem. Moc se mi líbí, jak snadné bylo se vžít do hlavní hrdinky, zamilovat si Martina a prostě doufat, že jim to bude klapat. Hned po přečtení jsem dostala chuť odjet do Itálie. A taky si najít nejlepší kamarádku jakou je druhá Niky. Doporučuji.
Jsem moc ráda, že se mi knížka dostala do rukou. Tento příběh z prostředí mladých lidí, hlavní 18 leté hrdinky Niky, která byla stejně stará jako já, mi velmi sednul, možná i proto.
Četla se mi skvěle a ohromně rychle.
Je to takové milé oddechové čtení, ale i přesto, zde byly vážné věci. Všechny postavy mi byly sympatické.
Nemám co vytknout, jsem nadšená, po dlouhé době pro mě zase top knížka. I když možná některé části byly až moc pohádkové to knížce vůbec neubírá na kvalitě. Nelze jinak než doporučit. Určitě si přečtu i další knihy od této skvělé autorky.
Skvělá romanťárna na léto. Kniha v sobě má pár problémových částí, ale u tohohle typu knih prostě nechcete přemýšlet, takže to zas tolik nevadí.
Od téhle oddechové knihy jsem nic neočekávala,dostala se ke mně náhodou a potřebovala jsem změnu na odlehčení..mám velmi ráda české autory a proto jsem jí dala šanci..nezklamala,prostě z holčičího studentského života.
Tuhle knihu absolutně miluju! Autorku mám moc ráda a její knihy jsou moc čtivé. Nicméně Niky je moje nejoblíbenější. Vlastně je to kniha, která mě přivedla ke čtení a tudíž je pro mě moc důležitá. Už jsem jí přečetla 9x a to nepřeháním. Vždycky mě správně naladí na léto a mám chuť si zajet do Brna a všechny zmiňované místa v knize okouknout. Každopádně k ději. Martina jsem měla už od prvního popisu ráda. S Niky se perfektně doplňují a miluji jejich příběh. Jejich slovní přestřelky, hádky, pošťuchování a společné chvilky, jsou nezapomenutelné. Opravdu nemám knize co vytknout. Doporučuji!
Moc krásná kniha ❤️❤️. Moc se mi líbí, že je to kniha české autorky, čili se v knize objevuje pár českých frází, které bych v přeložených knihách s největší pravděpodobností nenašla. Po dlouhé době to nebyl ten přehnaně vážný typ knihy, který vás nutí stále přemýšlet, přesto jsem si knihu velmi oblíbila ❤️ během pár dní jsem přečetla další díly. Autorce moc děkuju ❤️
Opravdu velice krásná kniha.Vzala jsem si ji s sebou na dovolenou a myslím že je jenom vylepšila.Pořád si ji pamatuji a myšlenky na ní mi vykouzlí úsměv na tváři.Doporučuji :)
Za mě rozhodně doporučuji. Kniha se četla sama a každé slovo jsem doslova hltala. Tuhle knihu jsem si prostě zamilovala
Tuto knihu jsem četla na doporučení mé brněnské kamarádky i když nemám moc v oblibě české spisovatele.
Jsem moc ráda,že jsem si jí mohla přečíst a spisovatelka mě moc mile překvapila.Rozhodně je moc krásně napsaná a pro mladé dívky ,ale i starší kdo má rád hezké příběhy vřele doporučuji!
Už se těším na další pokračování....
Na první pohled mne kniha zaujala svou zajímavou obálkou , ale nevěděla jsem co od ní mám očekávat . Dějová linka mne ale docela překvapila . Myslela jsem si , že to bude průměrná oddechovka , ale ráda bych dala 3,8 hvězdiček . Bohužel to nejde a tak jen silné nadprůměrné 3 hvězdy . Jinak knihu všem mladým holkám doporučuji a doufám , že si užijí její čtení stejně jako já .
Lehká letní oddechovka. Velmi čtivé, zajímavý příběh, sympatické postavy. Samozřejmě, že děj je předvídatelný a žádný wau moment se nekoná. Líbilo se mi, že děj se odehrával ve větším časovém období.
Hlavní postavy jsem si oblíbila, do Martina se přímo zamilovala a Tomáše nesnášela, ale to byl určitě účel.
K vodě na jedno odpoledne naprosto ideální.
U celé série se mi moc líbí obálky knih.