Sokolník
Isabella Maldonado
Nina Guerrera série
< 3. díl
Nový případ agentky FBI Niny Guerrerové nás opět zavede do arizonského Phoenixu. Na tamní univerzitě se za poslední měsíce pohřešuje už šest studentek. Policie i agenti FBI horečně pátrají. Vyšetřování získá na naléhavosti, když detektivy v náhodně objevené šachtě opuštěného dolu ohromí bizarní nález: pět dívčích těl v různém stadiu mumifikace. Specializovaný tým FBI, jehož je Nina součástí, nepochybuje o tom, že má opět co dělat se sériovým vrahem. Situace se mění každým okamžikem. Pátrací tým ve strhujícím tempu rozkrývá vrahův psychologický profil i motivaci, jeho totožnosti však nejsou o nic blíž. Další vrahův krok Nině zasadí ochromující ránu. Může se však spolehnout nejen na neochvějnou podporu svých kolegů, ale i na vynalézavost a bojovné srdce, které tak často zdobí děti ulice. Stopu za stopou se Bojovnice blíží až k rozhodujícímu střetu, při němž jde o život všem zúčastněným.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2023 , MetaforaOriginální název:
The Falcon, 2022
„Nině došlo, s kým se budou muset utkat a jak nesmírně pokřivená mysl hraje proti nim.“
Další skvělý díl s Ninou, Kentem, Breckovou, Wadem, a nechybí ani detektiv Perez z předchozího dílu. Opět bravurně popsané vyšetřování, profilování vraha, originální spojitost se sokolnictvím...zkrátka bomba, mohu jen doporučit. Ráda bych napsala víc, ale zároveň nechci nic prozradit, ať nepřijdete o skvělý čtenářský zážitek.
----------------------------
Položil jí ruku na paži. „Guerrerová, nechoď tam.“ „Na rozkazy moc neslyší,“ pokrčil Kent rameny. „Už jsem to párkrát zkoušel.“
-----------------------------
„Některý lidi si myslej, že superhrdinové jsou jenom v komiksech.“ Přelétla obdivným pohledem k Nině. „A přitom stačí zajít do sousedního kvartýru.“
Super, napínavé, dokonalé. Maldonado dokazuje vydáním své třetí knihy, že je úspěšnou tvořitelkou skvělých thrillerů, a že to nebyla jen předchozí náhoda. Taktéž skvělý překlad, který dal ději kvalitní punc. Komplikované hledání pohřešovaných studentek speciálními agenty Guerrerovou, Wadem, Breckovou a Kentem nás tentokrát zavede na akademickou půdu výzkumného institutu. Honba za šíleným predátorem, který se inspiruje egyptologií a sokolnictvím, se každou stránkou posouvá dál, takže nelze přestat číst.
Do případu se zapojí i starý známý detektiv z oddělení vražd phoenixské policie Javier Perez. „To u vás na vraždách nemáte nikoho dalšího? Proč to vždycky musíte být vy?“, zavrčel Jake Kent (že by řevnivost??)
Autorka píše čím dál lépe. Příběh měl spád a byl napínavý po celou dobu. Utekl mi doslova mezi prsty. Něco se tam začíná rýsovat, ale prozrazovat nebudu :-) Doufám, že se dočkáme 4. dílu!
„Kurva, Guerrerová, říkala jsi, že jdeš pryč.“
Pokrčila rameny. „Lhala jsem.“
Ztěžka k ní došel. „Řídíš ty se vůbec někdy rozkazy?“
Opäť dokonalé, vrele doporučujem :)
„Nemysli si, že někdy zapomenu, jak jsi mi lhala. Za posledních pět minut jsem zestárl aspoň o deset let.“
Jejich pohledy se do sebe zaklesly.
„Nemám ponětí, co s tebou mám dělat,“ vzdychl. „Jedna moje půlka tě chce udržet v bezpečí, i když to znamená řvát na tebe rozkazy… které stejně neposloucháš. A ta druhá půlka chce před tebou padnout na kolena jako rytíř před královnou a snést ti modré z nebe.“
Jeho slova přetékala citem. „Štveš mě jako žádná jiná ženská na světě.“
V pořadí 3 díl a možná by se dal číst i samostatně, ale určitě je lepší přečíst celou sérii...
Nina G. je stále úžasná, postupně se její postava vyvíjí a celý tým jsem si oblíbila, sympatické postavy.
Zajímavý příběh až strašidelný hádanky, sokolnictví , egyptská mytologie opět napínavé až do konce, doporučuji
2021 | Šifra |
2022 | Hadí oči |
2023 | Sokolník |
2024 | Zabij, nebo zemři |
2024 | Ozvěna krve |
(SPOILER) Skvelé pokračovanie. Milujem vyšetrovanie vrážd v podaní Nini. Proste to je pre mňa neskutočná droga. Čo ma trochu mrzí bolo záverčné objasnenie. Autorka to mohla zakomponovať nejak inak ale to určite nehodnotím negatívne. Je to len môj názor.
Mohlo by byť ešte nejaké pokračovanie....
Bee a Nina skvelá dvojka a k pridal sa k nim aj agent Kent.
Určite knihu doporučujem.